skinnygirls

Good day, not a great one..

Kategori: Allmänt

Precis så känns det. Det har varit en bra dag. Lagon motion och lagon mat. Men vem blir smal på lagon? Svenska kanske? Nej jag orkar inte. Fasar för helgen men jag köpt hem en massa frukt och förbereder för detox i kombination av skinnygirl dieten. Båda två ska köra den. Lägger upp schema på bloggen på måndag. Eftersom att jag är jätte smart så har jag påminnelse på min dator varje dag. Så fort jag sätter på den så kommer det upp hur mycket jag får äta. Det är toppen.
Tänkte att matplaneringen skulle se ut såhär.
-
Frukost: Havregrynsgröt eller ett äpple i bitar
Lunch: Någon exotisk frukt, t.ex. annanas, melon, pasionsfrukt.
(beroende på dag så blir det olika mkt)
Mellis: Någon liten frukt.
Middag:Havregrynsgröt eller chrisp'n light med ett kokat ägg.
-
Något åt det hållet. Kommer längta till varje mål eftersom jag gillar alla delar. Känner jag mig stark tar jag bara bort något och fortsätter som vanligt dagen efter. Ägg har blivit min nya favorit. Tänkte bara berätta det lite såhär på slutet.
-
Såv så gott nu, skönhetsömnen är viktig.
-
p.s Jag  har hör att man förbränner mer om man sover på vänster sida! kan det stämma?!
Puss

What happens when the future has come and gone?

Kategori: Allmänt

aktiv igen

Kategori: Allmänt

Saknar bloggen för mycket för att överge den. Kommer även att behöva er nu mer än någonsin. Alla i branchen har typ sommar jobb nu, men snart drar allt igång i gen och då förväntar sig alla att man ska vara i toppform!! ska köra en offeciell detox! leva på frukt, bär och grönsaker. Start MÅNDAG. Har för många event som innehåller mat innan dess.
-
Frukost: Vattenmelon
Lunch: liten fiskbit och pizzasallad
Middag: Honungsmelon
Övrigt:Några godisbitar, totalt fail
Men Kompade eftergodiset och lunchen. Får se hur det blir med middagen.

off again

Kategori: Allmänt

Har haft några förskräckliga dagar. Försöker glömma det och tänka framåt.
Drömmer numera om viktnedgång och fasta. Känner mig starkare när jag vaknar då. Har en rädsla dock, att pojken ska höra när jag pratar i sömnen......... :O
-
Idag:
Gröt, 30 min pilates.
Snart promenad.
Åker iväg i helgen, igen, jobbar. Helvette

Borta bra men hemma bäst

Kategori: Allmänt

har varit borta ett tag, jobbat och semestrat och inte kunnat blogga så bra. Är tillbaka nu fetare än någonsin.
Frukost: päron
Lunch: Kykling, sallad (komp)
Middag: inte ätit än.
-
Vet inte vad jag ska skriva, återkommer när jag har kommit på något:P
Puss A

vandrar gata upp och gata ner

Kategori: Allmänt

Ser mina revben vid brösten lite bättre nu, tycker det är så otroligt vackert när det syns. Har spenderat hela dagen med familjen, alla vet vad det betyder. Skippade frukosten och tog lite vattenmelon på förmiddagen bara. Sprang runt i en massa affärer hela dagen! är nöjd med alla inköp + att man bränner lite kcal samtidigt som man har kul;)
Åt på restaurang, endast protein och grönsaker blev det. Blev mätt men eftersom det var dagen första och enda riktiga mål känns det ok. Ska ta en halv portion gröt till middag.
Nöjd tjej! ännu ingen vägning, får se när jag vågar det:S snart, vill veta!!!

Nooo

Kategori: Allmänt

Tänkte bara tillägga att såhär precis innan resan och massa annat viktigt har mitt hår blivit MÖRKT! Jag ska förihelvete gå fashion week snart och jag skulle bara ha i ett färgschampoo för att ge lite glans och lyster till mitt kastanjeröda hår, så blir det MÖRKBRUNT! Visst, jävligt bra schampoo då för 100 spänn men jag kan inte vara mörkhårig? Min agentur kommer döda mig! Är ju ganska naturligt mörkhårig men det har jag inte varit på flera år. Faaaan.

/F

minisemester!

Kategori: Allmänt

F här!  Nu har jag precis packat klart och ger mig av på en minisemester tills på tisdag med familjen! Verkligen MINI men det ska bli så mysigt att komma bort, min bror ska följa med också som jag inte har träffat på jättejättelänge. Gud vad vi åker iväg från vår blogg hela tiden, be patient xoxo

/F

If you are out to describe the truth, leave elegance to the tailor.

Kategori: Allmänt

Back home.
Känner mig fruktansvärt stor, vågar inte väga mig. Åt wasa med prickigkorv till frukost. Fick ågest och sprang till badrummet för att göra mig av med det. Får se vad resten av dagen erbjuder. Har iaf lyckats dra mig ur lunchen hemma. Fan, vill inte vara den feta tjejen längre. Blev faktist avbokad från ett jobb nyss för att jag var för fet, stor, ful. Fick dock betalt ändå. Men fatta känslan... :(

I trust that everything happens for a reason, even when we're not wise enough to see it.

Kategori: Allmänt

Har betalat dyra pengar för att kunna få kontakt med världen och er alla. Hehe!
Är som sagt inte hemma och det brukar rubba mig totallt. Vilket det oxå har gjort på grund av flera anledningar. Sömnbrist och lååång jobb dag. Föreställ dig hur bra du skulle må och du var tvungen att gå upp 3 för att åka till jobbet och sluta strax efter 9 på kvällen. Så det har varit en lång dag kan man väl säga. Vill inte tänka på mina intag. Men det har varit helt ok, förutom en bulle, som faktiskt kändes livsnödvändigt i den situationen:P (vilket den förmodligen inte var).
-
Har precis som F varit vansinnigt hungrig idag. Har försökt dämpat med te och vatten. Funkade ganska bra. Imorgon ska jag ut och upptäcka den här staden! det ska bli varmt så satsar på en skön dag i solen, cykel och en bra bok. Läser just nu, Lyckan, kärleken och meningen med livet. Det låter inte som en toppen bok men hittills är jag imponerad. Nu ska HP och jag ta en bad och sen lockar sängen.

Oönskade panikkänslor

Kategori: Allmänt


Idag har jag ätit ganska okej,


frukost:-
lunch: honungsmelon 100 kcal
eftermiddag: äpple 50 kcal
kväll: gröt 150 kcal
sen kväll: cantaloupmelon 60 kcal


360 kcal... har varit hungrig som en varg konstigt nog, är inte ens mätt efter gröten och melonen? Kämpar på! Har börjat känna mig lite ledsen igen, som om inget har någon mening. Känner igen de här känslorna allt för väl! Har sluppit dem ett litet tag, men nu ligger de där under utan och skvalpar. Jag har alltid varit en stabil person, men den senaste tiden har jag slutat lita på mig själv. När jag var liten kommer jag ihåg att jag tyckte att det var så himla konstigt när kompisar skulle sova över och plötsligt bara ville hem, utan anledning. Nu gör jag själv så, hela tiden. Åker iväg på fest, får panik och tar tåget hem helt ensam mitt i natten, går ut på stan men vänder halvvägs och går hem för att folk tittar på mig. Har under dagen funderat på vad som skulle hända om jag till exempel skulle få de här panikkänslorna när jag inte kan ta mig hem. På hultsfred till exempel, kommer ingenstans förrän efter 5 dagar då festivalen är slut. Tänk om jag inte vill vara där, tänk om jag får spel?

Fasen vad töntig jag är, fattar ju hur sjukt det här låter! Jag älskar festivaler och har mina bästa minnen någonsin från sådana, men det har varit skillnad då. Förra årets P&L var jag mitt uppe i en av mina värsta ätstörningsperioder och bröt ihop efter att ha blivit lite drogad (lång historia görs kort) och berättade ALLT för mina två närmsta vänner, hysteriskt hulkande och skrikande. Jag har fått sona för det sen dess, kan inte slappna av med dem för de övervakar allt jag gör och äter/inte äter. Under detta året har mitt beteende ändrats otroligt mycket, har aldrig varit så deprimerad och knäpp någonsin innan. Har velat ta livet av mig utan anledning 4 gånger, varav en på min egen födelsedag. Jag litar inte på mig själv längre, jag är inte ett dugg trygg. Måste verkligen se till att skärpa mig när jag åker iväg, inget får förstöra. Vad hände med mig? Jag gick från att vara världens lyckligaste och gladaste person till en sorgsen tjej som hatar sig själv. Ni kanske inte vill ha värsta uppsatsen om mitt liv här, men jag tror att ni fattar läget.

Panik

Kategori: Allmänt

Insåg precis att det är EN månad till fashionweek och inte två som jag tänkt!! Hjääääälp! Hinner inte bli smal tills dess, och dessutom så är jag på hultsfred och kommer hem en vecka innan = jag missar castingar, blir sjuk och får dålig hy. C-r-a-p. Får prata med min bokare så att allt löser sig. Vill inte missa något på fashioweek, men har bokt biljetter och allt plus att mina vänner aldrig skulle förlåta mig om jag hoppade av.

/F

Kvällsmat

Kategori: Allmänt


Ikväll blev jag lite rädd. Eller, rädd kanske är att ta i, men jag uppmärksammade att det började sticka i mitt hjärta. Jag vet att det är vanligt och beror oftast på rubbningar i elektrolytbalansen i kroppen, brist på magnesium och kalium. Det slog mig att jag spytt varje dag hur länge som helst och att jag borde äta något som fixar till balansen lite. Inte för att jag behöver mat, men för just kalium är bananer den bästa källan näst efter potatis (och jag äter inte potatis). Egentligen är jag livrädd för bananer också, inte så att de är onyttigare än att äta två äpplen men det är bara en invand grej liksom. "Bananer är onda och fettiga". Nu var det så att jag hade testat att frysa en banan i tunna skivor och lagt i en liten burk, så detta fick bli mitt kvällsmål tillsammans med lite gröt. Inte samtidigt dock, gröten intogs för över en timme sen och jag sitter och suger på bananskivorna just nu. Det känns inte lika slemmigt och kaloririkt när det är fruset liksom, gott! Man kan ju alltid hoppas att frysen fryst bort lite kalorier också, skämt åsido.
Sådär kroppen, är du nöjd nu? Sug åt dig av allt jäkla kalium då.

Imorgon åker ju finaste A till ett annat land och gör visningar, antar att hon kommer ha fullt upp med allt så om hon inte kan uppdatera ska jag se till att blogga lite mer istället! Nu ska jag försöka få i mig resten av bananen, imorgon väntar en ny dag med en lång morgonpromenad och lägre kalorigräns. Idag har varit en omvändningsdag och har landat på ca 400 kcal men bara gröt o frukt precis som det ska vara. Imorgon blir det inte över 250! Under den perioden jag gick ner från 62 till 51.6 (i mars/april) åt jag precis såhär, höll mig runt 200-300. Har inte vägt mig på ett tag nu men ska göra det imorn. Vågen stod på 55 sist jag kollade, inte okej. Är 178 cm lång om någon ville veta!


Godnatt!

/F

The reason lightning doesn't strike twice in the same place is that the same place isn't there the second time

Kategori: Allmänt

Drar iväg på jobb, ska flyga och alltså byta land. Träffa massa andra smala modeller, bli mer motiverad. Känns super! Har varit duktig idag!
-
Intag
frukost: -
Lunch: oxfile med sallad
Middag: 1/2 potion gröt.
Vet inte vad det totala blev idag eftersom jag inte vet exakt vad lunchen blev, men jag är nöjd. Testade F:s smoothe recept häromdagen, det är verkligen att rekommendera! använde färska jordgubbar från landet så det blev helt utsökt!

RECEPT: Somrig smoothie på ~50 kcal

Kategori: Allmänt



Detta är receptet på min supersmoothie! Hur god som helst, man blir riktigt mätt och den är så fräsch.
  • ca 7-8 isbitar
  • 1 dl lättyoghurt 40 kcal/dl (tex arla mild lättyoghurt eller miniyoggi är kalorisnålast)
  • ½ dl vatten
  • några matskedar FunLight (jag brukar ta apelsin eller jordgubb)
  • frysta bär efter smak, hallon blir supergott! Även jordgubbar, blåbär eller grapefrukt passar perfekt.
  • lite kruskakli för magens skull
Mixa allt i en blender eller med stavmixer och häll upp i ett stort glas! Om du vill ha den mer som sorbetglass kan man ta mindre vatten bara så blir den fastare, sen lägger man den i en platsburk och in i frysen! Beroende på vilka bär man väljer att ha i varierar kcal-innehållet en del, men har man tex hallon eller blåbär brukar jag räkna 10 kcal eftersom de är 30 kcal/100g och jag brukar ta ca 30g. Isen fyller upp när den krossas så det blir inte för lite med en dl yoghurt som det kan verka.

Första bra dagen på väldigt länge

Kategori: Allmänt


Imorse vaknade jag i lugn och ro, tänkte starta dagen med en grapefruktsmoothie men avblåste de planerna då jag kännde ett överväldigande illamående. Snörade på mig joggingskorna och tog en långpromenad istället, och när jag kom hem satte jag igång symaskinen och sydde in massa shorts så att de inte ska passa mig förrän jag slutat vara äckligt fet. Just nu är jag i paniktillstånd, under de veckor jag hetsat och spytt har jag inte vågat titta mig i spegeln, och nu ser jag hur stora armarna har blivit, magen är bredare och låren ska vi inte tala om. Ändå är mina mått de samma sånär som på en ynka cm. Hur är det möjligt att jag känner mig 10kg tyngre då? När jag går så kan jag KÄNNA fettet skvalpa. Vätska?....måntro?

Påbörjade alltså projekt vätskeutdrivning idag, vilket betyder INGET salt, bara frukt, smoothies och havregrynsgröt. Lite promenader på det också! Har det ganska lugnt nu i veckan så jag kan fokusera på att fixa detta, på tisdag har jag ett superviktigt jobb och på onsdag åker jag till hultsfredsfestivalen!! Det betyder korta shorts och bikiniöverdel. Det betyder bada i sjön, det betyder duscha i stora allmäna duschar. Det betyder att jag inte har någon tid att förlora. Hur kunde jag göra såhär mot mig själv, gå upp i vikt? Nu ska jag ner igen, till varje pris.

Frukost:-
lunch:-
Eftermiddag: smoothie + litet grönt äpple 80 kcal
kväll: litet grönt äpple 50 kcal, te 0 kcal
sen kväll: 1/4 dl gröt som jag inte åt upp ~50 kcal

180 totalt.

/F

Who you are moment to moment is just a story

Kategori: Allmänt

Skippade frukosten imorse för att åka till affären och inhandla ingredienser till lunch och bakning. Åt två små bitar oxfilé och sallad till lunch. Gissar på ca 100-150g (eller är det för mkt?) för dom var tunna och långa som ett långfinger:P haha, vilken jämförelse men jag hoppas ni fattar.
Skippade efterrätten och gick in och bakade till familjen. Gjorde två satser minimuffins med glasyr, blev väldigt nöjd faktiskt. Älskar att baka fina saker, men jag borde bli bättre på att mixa och testa nya kcalsnåla mat recept istället. Men det får bli en annan dag.
-
Åker och jobbar imorgon i ett annat land. Det betyder att jag inte kommer ha tid att äta! Flyger tidigt på morgonen och blir borta resten av veckan. Att jobba kräver lite mer energi, som tur är förväntar sig de flesta på jobb att modellerna ska äta lite så man brukar komma undan ganska bra. Ska fylla upp min ipod med massa ny musik och ljudböcker. Det är den bästa distraktionen för mig. Även en flaska funlight och mitt favorit kommer packas ner.

confession

Kategori: Allmänt


Vi, både F & A har något att berätta för alla. Kanske inte så uppseendeväckande men ändå något som påverkar våra liv. Vi arbetar som modeller. Det betyder våran strävan efter smalhet har fler grunder än att "bara" bli fin. Jobbet kräver det, arbetsgivarna kräver att vi är smala, mindre än alla andra. Pressen vi har är alltså inte bara från oss själva, vi blir tillsagda att gå ner i vikt. Det har knäckt mig (A) några gånger. Men vi har bestämt oss! Ingen ska någonsin få NÅGON anledning till att kalla oss feta. Smal betyder framgångsrik. money can be made. ännu en utmärkt anledning till målet.

Om vårat (minst sagt) komplicerade förhållande till mat finns där på grund av modellandet eller om det sitter djupare än så har man frågat sig många gånger. Jag (F), hade velat bli smal ändå, för det är jag, min identitet, och jag vet att A känner likadant. Vi brukar göra det, vi två. Men som A säger, pressen finns där och många gånger ger den tvärtom-effekt. Den får oss även att vilja kämpa, vi älskar ju det här! Vi älskar våra jobb och det ger så otroligt många möjligheter.  Att klara sig som modell är inte lätt, har man då något som tynger ner en är det ännu svårare. Det finns tusentals supersmala tjejer därute, och har man en storlek mer än alla andra klarar man sig inte eller får det väldigt jobbigt. Som sagt, vi har bestämt oss för att aldrig någonsin mer kunna bli granskade eller bortvalda med "du-är-för-fet-blicken".

sync

Kategori: Allmänt

Jag tror jag och F är synkroniserade(?!) det gick inge bra för någon av oss igår. det sociala livet står ivägen för allt. Jag vet att vännerna bara vill väl, men behöver dom göra mig fet på kuppen?! Vill inte. Men nystart börjar idag. Laxerade igår så känner mig lite renare.
-
Mat dag:
Hittills- en halv smoothe gjord på jordgubbar, 1dl yoghurt och 1 dl, mjölk.
Har föräldrarna hemma så jag får se vad jag fixar för ngt. Kanske en omelett gjord på äggvita och tomat? sallad med corn? vill inte ha så mkt kcal under dagen. men om jag väntar länge, kan jag ju säga att jag är för mätt för middag och bara ta vattenmelon till middag? bra va! Var och handlade funlight, jordbubb. det är kärlek<3
Kram A

Sämst

Kategori: Allmänt

Juli skulle börjas med bravur. Skulle.

Om jag hade varit ensam, alltid, hela tiden, hade jag nog inte ätit en matbit. Men när det handlar om att vara social och göra saker med normala människor måste man släppa på gränserna lite, inte bara för att det finns frestelser man inte kan motstå utan på grund av alla krav från omvärlden. När jag sitter runt ett litet bord med mina vänner och dricker vin, då måste jag ta en muffins om de gör det för annars blir jag direkt påhoppad av dem. Så jag äter den där jäkla muffinsen, mår illa, får panik, gömmer mig i badrummet ett par minuter och får upp så mycket jag kan. Jag tror ibland att jag kan äta normalt om jag verkligen anstränger mig, men nej, det går inte! Jag mår kopiöst illa och spyr upp det, vilket är det absolut sämsta man kan göra. Antingen äter jag ingenting/under en okej gräns eller äter jag tills jag spyr, äter mer -> spyr. Tills jag somnar av utmattning. Jag hatar mig själv! Varför kan alla andra äta en två tre fyra muffins och med ett leende dansa hela natten utan att gå in på toaletten först? Jag fattar inte, varför jag? Äter jag frukost med vännerna, då är dagen förstörd och jag fortsätter restem av den dagen, och kanske dagen efter, och dagen efter det (för jag är ju ändå så misslyckad). Detta är väldigt dåligt tänk.

Jag har gjort såhär så otaligt många gånger de senaste veckorna att jag blir rädd när jag tänker på det. De enda perioderna jag klarat mig utan att spy är nör jag ätit väldigt lite. Så det enda jag kan göra är att sluta äta saker jag inte kan behålla, dvs gröt och frukt. Det är mina enda safe-foods, och smoothie såklart. Jag kan inte fortsätta såhär! Jag bara växer och växer, det här är inte jag! Imorgon ska jag jobba hela dagen, vilket betyder att jag inte kan sitta hemma och hetsäta. Bra, för nu är det SLUT!

xoxo, F
bli aldrig som jag

if is here

Kategori: Allmänt

Hej, ificouldbenormal har flyttat in med Iwill. Vi har det här underbara bloggen tillsammans, visst har hon gjort den fin? Det här kommer bli en jätte bra start för oss båda. Två tjejer i samma position som stöttar varandra. Ni därute får väldigt gärna oxå hjälpa till.
-
Tänkte mjukstarta lite här på bloggen, matschema och matdagbok kommer skrivas kontinuerligt. Jag börjar imorgon. Ska sätta mig ner och skriva ett mat schema och inköpslista idag. Ska inhandla det jag behöver. Det jag mest akut behöver är funlight!! Saknade det så himla mycket när jag inte var i Sverige!!
-
Tänkte bara uppdatera er snabbt om dagens planer,
-
Nu: jogga (ca 30 min)
Sen: handla, städa, diska. Helt enkelt vara en duktig dotter.
Ikväll: Film kväll med bästa A. Snaks= vattenmelon
/ A

Första juli

Kategori: Allmänt


Nu
börjar en ny månad, och eftersom juni gått i misslyckandets steg blir det rivstart. Väger 54kg nu och innan månaden är över ska vågen stå på minst 49. Jag kan fixa det, för denna vikten får mig att må uselt. Var nere på en någorlunda bekväm vikt innan studenten men efter det har det bara gått utför! Vi har bestämt oss för att äta mellan 100-500kcal/dag, och då till störst del i form av gröt och goda frukter och bär. Precis som vi gillar det!

Intag idag:

frukost: -
lunch: liten persika ~50 kcal
eftermiddag: fetaost light ~200 kcal

Ikväll blir det varm choklad på vatten, liten skvätt mjölk, halv tsk kakao och suketter ~25 kcal! Kanske två koppar, beroende på hur det går.

/Iwill

Better together

Kategori: Allmänt

Iwill och Ificouldbenormal slår ihop våra bloggar till en- och gör detta till den bästa nystarten någonsin!