skinnygirls

Klick

Kategori: Allmänt

Jag funkar inte bra under stress och press. Dagen gick toppen med bara 2 äpplen men på kvällen blev det nötter och gröt och sallad. Äckel. Jag måste hitta mitt inre lugn och ska dricka kaffe och te i massor.

Även fast jag är ett värskefyllt fetto så märker jag att min navel är mindre "djup" liksom, när magen är lite uppsvälld så ser den annorlunda ut än tidigare. Får inte förstöra det nu! Skrattar så mycket åt mig själv som har med mig en liten fyrkantig klick-grej med sötningsmedel som jag smyger fram och "klick klick klick!" klickar ner tre små bitar i kaffet både på café, på jobbet och på hotellet. Får ångest av allt som inte smakar sött (socker är uteslutet såklart) för det känns matigt. Jättesalt eller sött måste det vara. Frukt och gröt med sötningsmedel känns bra, även kesella med funlight och sallad med salt. Därför har jag min lilla klickis i fickan haha!

Fasar för att kläder inte ska passa. Fasar. Efter detta ska jag åka hem till familjen ett tag, hoppas att det blir okej med maten ändå! Oroar mig en hel del men saknar dem allihopa så det får fungera på nåt sätt ändå. Jag får ta över matlagningen och göra godkända saker ;) life's what you make it eller vad man säger. Varken jag eller A kommer att vara bra på att uppdatera just nu eftersom båda gör visningar (fast i olika städer), är glad när jag hittar wifi!

Jag menar OM.....jag hittar wifi. Hahaha. Vilken film kommer det från? Hm. Hercules? Är det inte ödesdjuren? Eller vad de är för nåt? Seus djur iallafall. Slavar eller vad fasen de är! Ödesdjuren heter de nog inte iallafall, om ni fattar vad jag menar är ni väldigt duktiga.

(seus kommer bli gaalen när han får veta det här! Du menar OOOOOM han får veta nåt? Om...om är bra!)

Hahaha!
Love/ F

Måndag

Kategori: Allmänt

Ursäkta deppinlägget igår, måste sluta smutsa ner våran blogg! Men samtidigt känns det fel att bara skriva sånt som är positivt precis som om det inte finns några problem med denna livsstil överhuvudtaget....ups and downs you know. Nu är det en ny dag med nya tag, är äcklad på mat efter att ha ätit PASTA på jobbet igår. Har ätit ett paket läkerol till frukost (haha, stressad + frenetiskt tuggande) och ska nu gå och se om jag kan hitta nåt cooooofffffeeee här! Kommer att få så jäkla ont i magen av läkerolen, smart i kombination med modevecka? Nej. Men det ska gå bra, och jag ska dricka massa energidryck, har köpt ett litet lager som står på vårt rum och russinen kastade jag utför fönstret inatt för jag åt så många och fick damp.

Godmorgon förresten, känns som kväll för jag har vart vaken sen 5....somnade vid 3 så jag är ju inte sådär superpigg precis!

Love/ F

....

Kategori: Allmänt

Orkar inte med mitt jävla liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiv!
Vill gömma mig under täcket ett par månader, minst, och vakna upp när allt är soligt, bättre, smalare. Imorgon måste jag ändå ta mig upp, se strålande fräsch och smal ut. Ta på mig klackarna och vara positiv.

Känns väldigt avlägset just nu....

/F

I'm an idiot

Kategori: Allmänt


Jag skäms så mycket. Hade inte spytt på över två månader och så finner jag mig själv stå över toaletten med fingrarna långt nere i halsen.
Fy fan vad jag hatar mig själv! Jag hade lovat lovat lovat mig själv att aldrig nånsin göra så igen, efter 2 år av helvete. Det gick så bra till en början, fastade hela dagen och tog sedan fram grejerna till kvällsmat. Men jag gjorde aldrig nån sallad!! Små-åt av kikärtorna när jag stekte dom (utan smör of course) och de smakade som chips, med endast lite salt på. Hade en skål för totalt 300 kcal, åt kanske en tredjedel och var sedan mätt. Tog en dusch, och började småäta lite av kikärtorna igen. Ville inte ha någon sallad längre, för jag var ju mätt. Men efter en timme bestämde jag mig för att endast blanda tonfisk, kesella, gurka och majs och äta som en röra liksom. Kändes för mycket, för mycket FÖR MYCKET. Kikärtorna kändes för osäkert och förbjudet men jag lyssnade inte på mig själv och tog dem ändå. Började hyperventilera, virrade omkring och kunde varken tänka eller sitta ner... åt en skål mjölk och havregryn och ett varmt äpple med kanel i ren panik. Tog lite mer majs, två riskakor..... mådde så illa och kunde inte röra mig för magen var så spänd. --> ovan nämnd situation. Jag är värdelös. Fick upp allt från och med tonfisken tror jag. Kul att veta....

Så, gröt och plain kesella + frukt är nu officiellt det enda jag kan äta utan att få panik och sen straffa mig själv med mer mat. FATTA DET DÅ DUMMA F! Blir enormt stressad bara av att ha all mat i mitt kök för det känns som att jag måste äta allt. Hyperventlierat sen jag kom hem med allt. Tror att jobben stressar mig också.

(Varför? Det var ju en bra dag? Allt gick ju strålande? Idiot. Varför tror du att du kan äta kikärtor? Det kan du inte!)

/F

Bra dag

Kategori: Allmänt

Idag är en väldigt bra dag känner jag! Min lördag började med en tripp till ikea med syster, vi skulle byta ut alla prylar som matta, draperi, skålar osv i badrummet. Det blev en liten promenad där alltså! Sen har jag cyklat en runda (i motvind och minusgrader...fy) men det var iallafall motion. Har även storhandlat massa nyttigheter som äpplen, apelsiner, guldrussin och naturella riskakor (okej, inte såå nyttigt precis men endast till fashionweek nödproviant), morötter, rödbetor, ärtor, svamp, gurka, sallad, plommontomater, kesella, tonfisk, majs, läkerol och sojamjölk. Känns ångestfyllt att ha massa mat hemma, men samtidigt är jag väldigt hungrig nuförtiden (fetto) och det är bra att ha lite alternativ till gröt ibland.

Idag fastar jag bortsett från kaffe fram tills ikväll då det blir en god sallad, har varit sugen på det jättelänge! Gör en "bas" på bladsallad, babyspenat, tomat och mycket gurka. Sen blandar jag det med 1-2 msk kesella eller keso + salt och peppar. Beroende på vad det ska bli för sorts sallad blandar jag i olika tillbehör, tex:
tonfisk/majs/kikärtor
kyckling/ parmesan/pesto
kidneybönor/kikärtor oliver/fetaost/rödlök
Mozarella/avocado
Stekt halloumi och kräftstjärtar
Rödbetsbitar och chèvre

Gott! Men viktigt att ha mest utav "basen" och inte så mycket tillbehör som lätt gör att kalorierna springer iväg. De fyra sista alternativen vågar jag inte göra själv, men ska göra det sen när jag inte är överviktig! Kan dock äta det borta. Ikväll blir det iallafall med tonfisk, majs och kikärtor! Måste äta lite protein nämligen...blir hungrig av endast kolhydrater. Är ensam hemma hela kvällen, ska inte ut eller något bara dö i soffan framför tvn och mysa ihjäl. Nästa vecka blir det inte en minut ledigt, och imorgon är det jobb från 2 till seeent. Visningar är så otroligt kul men hoppas bara att jag inte känner mig som en elefant.

Love/F


Gröt gröt gröt

Kategori: Allmänt

Har käkat en skål gröt med kanel till middag klockan 7, och en likadan klockan 23. Vet att det är dåligt att äta sent, men min mage kan hålla mig vaken hela natten annars så det är lika bra att bara göra! Känns som för mycket kolhydrater, men gröt är det enda som känns helt tryggt och bra. Har trots allt sluppit pizza på en pizza night out, höll mig till cola zero...gött! Förövrigt är tuggummi en lifesaver, älskar extras med kalcium. Hoppas att ni haft en fin fredagskväll ni med <3

Love/ F

Vin och nötter (?) + dagens intag so far

Kategori: Allmänt

Intaget som skulle sluta på max 400 igår och även gjorde det till en början blev plötsligt typ....700. Ett glas vin och några naturella nötter (20 stycken för att vara exakt) blev det, bästa sällskapet och jag vet inte vad som flög i mig när jag tackade ja till allt det där!

Tycker inte ni att det är hemskt ironiskt och sorgligt att blogg.se har banners för stöd till hungerkrisen i Afrikas horn i våra bloggar förresten? Det är jättebra att de är där, don't get me wrong, men det är hemskt att vi skriver om hur mycket vi vill gå ner när de svälter ofrivilligt, och det blir så tydligt när dessa är precis under varje inlägg. Men man måste tänka logiskt, de får det inte bättre för att jag äter snarare tvärtom. Varför ska jag äta överflöd när de inte har någonting?

Idag blev det en kopp kaffe till frukost, och nu ännu en klockan 16. Ganska mycket sojamjölk i båda kopparna så räknar 100 kcal in!

/F


Just imagine the feeling of stick thin legs and fragile arms

Kategori: Allmänt

Jag har gillat nyckelben, kindben och kulan på handleden länge länge, men inte riktigt förstått tjusningen med varken revben, skulderblad, höftben eller bröstben. Nu har jag lagt märke till att revben är det vackraste som finns och höftben likaså! Skulderbladen är som små fågelvingar och ränderna över bröstet är underbara. Jag har dock inte minsta antydan till bröstben, och jag är ändå väldigt plattbröstad....har det med anlag och göra eller är jag bara inte tillräckligt smal för det än? Jag tycker att alla ben är vackra nu, kan beundra de små skuggorna som bildas i spegeln och undra hur länge de tänker fortsätta att envist gömma sig under ett lager fett.

Middagen blev en portion gröt och tre tuggummin som var 10kcal/ styck. Mycket för tuggummi men gooooda lakritstuggummin!

Love/F

Don't expect results from excuses

Kategori: Allmänt


Just det, min omgivning har ju numera mer koll på mig än tidigare.
Det blev jag påmind om imorse och gjorde att jag fick ta en hel portion gröt med en dl sojamjölk till lunch, och ett äpple nyss vid 17! Har ju 200-kcal som mål idag och jag är ju redan uppe i det, middagen har inte ens varit än! Jaja, vad gör väl det om 100 år, kunde varit något förbjudet som krävts av mig men det var ju bara gröt och äpple. Har druckit två koppar kaffe med en dl sojamjölk i varje = 60 kcal, tillsammans med gröt 150 och äpple 50 (det var ett litet sådant) ligger jag på 260. Vet inte vad jag ska tycka riktigt, kommer hamna på 400 in idag med.

lots of love/ F

2-4-6 dieten

Kategori: Allmänt

Funderar på att köra 2-4-6 dieten! Egentligen heter den 2-4-6-8 och innebär att man äter 200 kcal första dagen, sen 400, 600, 800 och om igen. Jag tycker dock att 800 är för mycket för att planera in, det får bli spontant när något oundvikligt inträffar istället, därför döpte jag om den lite!

200 kcal imorgon alltså, har planer som innefattar kaffe, cola zero, tomat och varma koppen. Om ni lagt märke till vilken tid jag skriver detta kan ni dra slutsatsen att jag inte kan sova, mest på grund av hunger men jag vill inte äta här sent! Min kropp är galen och dessutom girig. Glupskhet och girighet är det värsta jag vet, typ den blicken som riktigt feta människor har när de äter eller pratar om mat. Ryser! Vill inte bli som dem!

Love/ F

400 kalorier

Kategori: Allmänt

Dagen har gått okej, efter frukosten som bestod av äpple och kaffe åt jag en halv portion gröt med sojamjölk klockan 3 sen ännu en halv portion klockan 22. Mellan det en kopp te och en sockerfri energidryck på 8 kcal + osaltad riskaka 30 kcal. Har haft havremjölk (guuud så gott) i mitt te och kaffe vilket är 35 kcal/dl, mätte nästan varje gång men inte när folk vart omkring så jag räknar det som 100 kcal bara för säkerhets skull. Ligger runt 400 in totalt, hunnit med en liten promenad också men det räknar jag inte för det var typ 20 minuter bara :) annars har jag haft fullt upp hela dagen, varit extremt hungrig (magen måste vänja sig efter alla dagar av matande) men varit upptagen med saker och därför kunnat koppla bort magen lite. Imorgon ska jag dricka ännu mer te och vatten, är så dålig på det! Börjar verkligen närma sig modeveckorna nu, får aldrig aldrig gå över 400 kcal innan dess....hade på mig mina skinnyjeans som passade efter nyår, de gick att knäppa men var väldigt obekväma i midjan. Kan ju vara att jag fortfarande är svullen men det är fan inte okej!

Love/ F

Att leva upp till...

Kategori: Allmänt

Sagt av en bokare:

"We see if shes a model within 10 seconds. She is supposed to be THIS tall and THIS skinny and look like she is from another planet. Not like your sister or neighbour"

Ignorera bilden haha, men texten fick mig att tänka på den ;)

/F

Green tea love

Kategori: Allmänt

Frukost: -
Lunch: ett litet äpple och kaffe
Fika: musik och rent grönt te

Min nya regel; sätt på hög musik istället för att äta. Hörlurar <3

Det är verkligen ingen myt att man får fin hy av grönt te, några koppar om dagen gör huden skimrande liksom. Drink! Höjer förbränningen, mättar, antioxidanter...finns ingen anledning att inte ha det hemma, om man inte råkar hata te förstås.

/F

-

Kategori: Allmänt


Just nu gillar jag livet ganska mycket och kan till och med tycka att det kan vara ganska okej att vara F. Just nu.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Vart vaken i 8 timmar och har lyckats att inte få i mig en smula förutom morgonkaffet och ännu en kopp nyss. 60 kcal in alltså, och jag har inte varit stilla en sekund på hela dagen vilket känns extremt ångestlindrande! Har inte direkt gått hela tiden men rört mig, fixat med saker konstant. Nu har jag lagt mig på sängen, och funderar på om jag ska följa min plan = halv portion fibergröt klockan 5. Men nu är den kvart över och då blir det fel, men halv 6 kan också bli bra. Vill undvika att bli sådär akut hungrig...så gröt snart blir nog bäst!

/F

Morgonkaffe

Kategori: Allmänt

10.00, Sitter och surplar sojakaffe framför nyhetsmorgon, så klassiskt. Mätte min kopp nyss (har en stor grön mugg som rymmer hur mycket som helst, dricker allt från te till soppa i den, har skivad frukt/morotsstavar/keso/yoghurt i den och när jag har någon annan känns det inte bra haha) och insåg att den har en volym på 6 dl! Man måste ju inte fylla den, men inte särskilt konstigt att jag blir speedad av 6 dl kaffe hihi. Eller ja, 5 dl kaffe och 1 dl sojamjölk. 30 kalorier, perfekt frukost! Sojamjölken tar bort den beska kaffesmaken och gör den mer rund och söt liksom, tips! Havremjölk är också gött till kaffe.

Kan inte uttrycka min kärlek till kaffe tillräckligt, det är det bästa som finns! Ni som inte gillar kaffe har bara inte smakat riktigt gott sådant än!

Det är:
-gott
-sjukt mättande
-mysigt
-uppiggande
-socialt och ses typ som "godkänd" fika utan kakor, skönt att slippa tacka nej till allt och ändå veta att det är kalorifritt
-sätter igång magen rejält
-forskning säger att det skyddar mot cancer men vad vet jag, forskning säger så jäkla mycket hela jäkla tiden ju!

Nu ska delge receptet på mitt wondercoffee;
Du behöver:
-hederligt nescafe lyx, om du inte äger en hederlig kaffebryggare. Jag föredrar faktiskt nescafe!
-kakao med 99% kakao och inget tillsatt äckel, tex fazer "ögonkakao"
-några suketter
-sojamjölk eller havremjölk, gärna skummad men det går lika bra annars med, och snåla ICKE! Det ska vara 1/2 dl mjölk/ 2,5 dl kaffe (normal kopp) och alltså 1 dl till en stor kopp.
-lite kanel på toppen

Njut och invänta speedet hehe. Mitt sinne är så sjukt koffeinkänsligt att det är löjligt!

Love/ F

Denna veckan ska gå bra

Kategori: Allmänt


Idag har jag gått emot min "äta-regelbundet-och-fett-mycket-kolhydrater-och-annat-äckel" påtvingade kostplan. Har istället druckit två koppar kaffe, två koppar te och ätit kokt broccoli till middag. 150 kcal räknar jag med, eftersom det var mjölk i kaffet och det var på café så det var säkert fet mjölk!

Är blond igen, känns mer som jag än multicolour-frillan jag hade innan. Känns som gamla vanliga F som bara vill leva på luft och glitter. Fick höra att mina ben är tunna, det var stor överdrift men efter en vecka med sjukt mycket mat (låter hemskt bara att skriva det...och det har varit väldigt hemskt) tar man tacksamt emot minsta lilla som kan få en att kanske tro att man inte gått upp 1000kg i ren fettvikt. Imorgon ska jag dricka massor av kaffe, massor av grönt te och sen äta gröt med kanel på kvällen! En halv portion klockan 5 och en halv portion klockan 22. Magen börjar sakta men säkert sjunka tillbaks till sitt normala tillstånd efter att ha sett ut att innehålla en bebis på 8 månader senaste veckan.

Nattligt svammel

Kategori: Allmänt

Att alla andra tar en stor bit av kakan utan att tänka, utan att kompensera och utan att gå upp - det slutar aldrig förvåna mig! Det förvånar mig till den milda grad att det håller mig vaken om nätterna. Hur är det möjligt? Jag vet ju att det faktiskt ÄR möjligt för jag har gjort så i hela mitt liv, innan jag blev.....sexton år. Visst har jag ätit kaka, men inte på det viset. Är det inte fascinerande?

Hur kan man vilja väga normalt och inte 46
45
44
43
?
Och vara lycklig och nöjd samtidigt liksom, det skulle innebära depression för mig, men andra klarar av det utan problem. Det är konstigt. Jag vill verkligen att det ska finnas så lite som möjligt av mig, bara sviker folk hela tiden och gör dem besvikna på mig. Alltid, dåligt samvete och skuldkänslor är mer regel än undantag. Tänker inte vara fet längre, jag vägrar! Inte det också! Just nu känns allt ganska meningslöst, som att jag tappat mig själv och drunknar i andras ord och mat. Vet knappt vem jag är längre, inte när jag äter. Förresten så hatar jag det ordet; "äter". Det associerar jag med att tugga, smaka, njuta, svälja, må bra! Jag tuggar ytterst lite, sväljer snabbt och känner inte efter för jag äcklas så sjukt mycket. Clementinklyftor sväljer jag alltid hela, äter jag gröt lägger jag det från skeden liksom längst bak på tungan och sväljer utan att knappt nudda det med resten av munnen. Kan inte sitta och koncentrera mig på det jag äter, utan måste ta med mig maten när jag gör något. Skulle aldrig aldrig nånsin sätta mig vid köksbordet själv, måste sitta framför tv/dator eller något annat. Därför hatar jag ordet äter, för det känns inte som samma sak. Det är bara ett skambelagt ord!

Love/ F

Om lår som nuddar varandra när man ligger på sidan och annat en F tänker på såhär dags en lördagskväll

Kategori: Allmänt

Är aldrig ensam, sociala saker hela jäkla tiden. Glömmer bort vad jag borde göra, och är lite glad tror jag! Men nu måste jag få tid att fasta, detta går inte att undgå längre. Dessutom är mitt hår rosa-orange-blå-blont efter plåtningen i torsdags, de hade massa färgade partier i längderna och det skulle gå att få bort efter en dusch sades det. Hmf, mitt hår ser ut precis som det gjorde då efter sisådär 5 schamponeringar! Så det blir en tur till frisören imorgon för att få tillbaks mig själv, trots att jag är dödsförkyld och med mage i kaostillstånd. Den kan fortfarande inte hantera mat? Fasta imorgon, mums. Ska träffa vänner lite snabbt men annars är jag själv hela dagen, det kommer gå enkelt.

Ligger på sidan och känner hur allt är påväg upp, och låren nuddar varandra. De får inte nudda varandra nånsin ju!! No mercy, låren ska dö. Ser så hjälplöst fet ut, en vecka kan förstöra mycket. Välvilja kan förstöra mycket! Förtränger situationen för om jag inte gör det vill jag dö, så jag är glad istället och tänker positivt och framåt. Vi är ju faktiskt skinnygirls i hjärtat och inget kan ändra det, nu ska jag bara bli skinny i kroppen också! Det handlar bara om vilja, den kan ta en nästan varsomhelst :)

Love/F

Fetma

Kategori: Allmänt

Räknade ut mitt BMI och blev inte särskilt överraskad! Råkade skriva att jag är 78 cm lång istället för 178, men det stämmer ju fint ändå. Fetma, skulle behöva gå ner runt 40 kg :)

Love /F

Min dag och äckliga mackor

Kategori: Allmänt

Grötdieten börjar ju...."bra". Fick jobb på kort varsel och reste iväg, lunch och fika med teamet och det var INTE nyttigt! Men jag låter mig inte deppas av detta mer nu, får fortsätta på mitt sätt ändå trots att andra förstör ens planer. Kanske ska på middag ikväll med en av modellerna som bor på samma hotell men vi skulle se senare så det är inte helt säkert. Helt ärligt är jag redo att somna typ, sov så hemskt dåligt inatt och drömde massor av mardrömmar plus att jag vaknade av förkylning halv 6 imorse. Helvete vilken dag, men bilderna blev fina! Hatar tunnelbanor och folk som glor över min axel vad jag gör på telefonen, vill bara hem nu. Hem och fasta! :) ska inte äta något mer om inte det blir middag ikväll, och vi ska hitta nån god sallad i så fall. Usch är så himla mätt! Fick med mig lite som blev över av maten vi hade på jobbet idag.....dubbelmackor, surprise surprise! Efter 2 år i denna bransch kan jag säga att jag skulle kunna spy på alls dessa jääääääävla MACKOR! Jag hatar mackor med hela mitt hjärta, kanske kan va gott med ett riktigt mörkt bröd med typ kalkon och sallad på ...men inte vitt mjukt fluffigt sirapsbröd med smör och sånt. Vet ingen vad en god sallad är? Eller frukt? Vadsomhelst? Snällt att man får mat, verkligen, men man tvingas verkligen att äta den, och oftast är det inte särskilt modellvänlig mat heller. Vart jag ville komma är att mackorna ligger och äcklar sig i en påse i min väska, och de ska dö! Ska kasta dem i närmaste soptunna och sen andas ut. Så himla roligt att en makeupartist en gång fick ett litet utbrott på de som beställde pizza till oss alla, hon sa något i stil med att vi faktiskt jobbar med modeller som ska leva av sitt utseende och då ska man inte behöva äta onyttig pizza att hålla sig igång på en hel lång dag! Ni kan ju ana min djupa tacksamhet hihi.

Love/ F

A is here

Kategori: Allmänt

God eftermiddag! Eller jag vet inte riktigt:/ jag och F är läskigt synkade. Ska hoppa på hennes positiva bana och bara köra. Var fetast på jobbet idag, mådde illa!! Har träffat en kille och måste nu äta ppiller igen, ber till gudarna att jag inte blir fetare av det. På tal om det, är i ett känslomässigt jobbigt ställe... Känner mig inte sådär nykär som man borde. Fan. Är det rätt?? Saknar nästan mitt x mer nu:( trodde jag skulle komma över honom med en ny men icke:/ jag är en känslomässig ätare. Vilket inte är glada nyheter. Vad gör man med kärleken? Hur ska man hantera den?
/A

Change

Kategori: Allmänt

Nu byter jag ut dödslängtan mot livslust, mat mot fasta, fett mot smalhet! Folk får säga vad de vill, jag kan inte leva efter andras regler när jag mår som jag gör. Det finns bara en sak som gör att jag inte faller totalt just nu och det är kontroll + att varje dag medför viktnedgång! Frukost: kaffe med soyamjölk, ett halvt äpple. Nu gäller endast flytande och gröt med inslag av grönsaker framöver, med nolltolerans mot annat :) Hoppas att familjen har mycket annat att göra och tänka på, så att ingen har koll. Det blir så mycket enklare då.

Love/ en F som är påväg tillbaks

Intag

Kategori: Allmänt


Försöker bryta ett destruktivt mönster, försöker få magen att inte inbilla mig att jag har typ....kolik. Försöker att äta nyttigt med jämna mellanrum under dagen för att sedan trappa ner till ett litet mål på kvällen. Hatar verkligen när något förstör ens flow och plötsligt förväntar sig kroppen mat under hela dagarna!

Frukost: en kopp kaffe med sojamjölk
lunch: en dl lätt kesella med fun light och ett päron
eftermiddag: lite grönsallad med en msk kesella som dressing + några kidneybönor
tidig kväll: en bit gi-bröd (kanske 1/4 skiva), grönt te
senare kväll: gröt med kanel

Vet att detta är så extremt fel. Fel fel fel! För mycket, alldeles för mycket, men nu handlar det om att hitta min gamla balans, få folk att se att jag äter, krympa magsäcken långsamt. Det som gör mig panikslagen är att jag inte har tid att göra det här långsamt! Om en vecka ska jag vara tip topp, det kommer aldrig att hända ju...ingen bra timing att tappa sig själv nu. Imorgon blir det bara ett mål, och så ska det fortsätta. Idag har magen mått för dåligt för att fasta dock, och jag är så förvånad att mina försök tillr regelbundet och halvt förbjudna ätande (tidigt på dagen, ofta, brödbiten och bönor) inte har lett till hets vilket det brukar göra när jag känner att jag gått över min säkra gräns. Ligger väl på 400 kcal nu, och med gröten ikväll blir det ännu mer. Anledningen att min mage är i väldigt dåligt tillstånd just nu är att jag tog två laxeringstabletter i förrgår kväll, men kom sen på att jag ju druckit massa mjölk precis innan vilket man INTE får göra! Tabletterna börjar inte verka i magen utan längre ner just för att magens innehåll är surt och ytskiktet på dulco är intakt fram tills att tabletten hamnar i mer basisk miljö, men om man druckit mjölk är magens innehåll neutralt och inte syrligt = magen får väldigt mycket stryk. Aj säger jag bara, blev ingen laxering ens! Bara sjukt mycket smärta, oj oj. Fråga inte ens varför jag fick i mig nästan en liter sojamjölk den kvällen, ville typ dränka mina sorger eller något. In soy milk.

Hör ni hur stirrig och knäpp jag låter?


love /F

Måndag

Kategori: Allmänt

Har rört mig mycket idag, både gått och sprungit. Varit ute i den kalla luften flera timmar och nästan frusit tårna av mig men oj vad jag behövde det! Bara känna att kroppen rör sig, renas av den friska vinterkylan....med tom mage dessutom! Nu är den däremot inte lika tom längre, fick precis i mig en portion havregrynsgröt med en halv dl lättmjölk+ en halv dl vatten blandat och massa kanel på. Vet inte vad det blir ikväll, kan inte tänka mig så mycket förutom gröt eller naturella grönsaker...vill nämligen inte ha i mig ett endaste gram salt. Vet att det är dumt i tanke på vad som hände senast jag uteslöt just salt men det var ju faktiskt i flera veckor då! Är bara så vätskefylld och STOR. Vill byta ut mina stockar till ben mot de på bilden, mitt liv skulle vara så otroligt mycket lättare då!

Love/ F

/F

Ignore the world

Kategori: Allmänt

Sad?
Earphones in, volume up
Ignore the world

Vaknade med en hemskt jobbig känsla och en mage som gör ont, klarade inte av att sitta still hemma med min ångest och vara i närheten av köket och mat. Så jag drog på mig jeans linne och en stor mjuk fluffig fuskpäls, ett par sköna boots och begav mig mot tåget för att åka till en annan stad och förhoppningsvis lämna gårdagens jobbigheter bakom mig iallafall över dagen. Måste hitta balans igen!

Love/ F

Fredagen den trettonde...

Kategori: Allmänt

Jag kan inte andas. Kan inte andas av ångest, men mest för att magen spänner och värker så det känns som att den ska spricka! Utan minsta lilla överdrift, nu är den så full att jag skulle kräkas om jag ens böjde mig framåt. Men det ska jag inte göra, jag ska aldrig mer göra det. Kan inte förklara hur mycket det gjort för mig att sluta, det är värt det! Kommer att väga tusen kilo och paniken dunkar i kroppen, kommer aldrig mer att våga umgås med någon, har blivit utsatt för så mycket påtryckningar och press angående mat och min vikt ikväll att det kommer krävas många många dagar i ensamhet med fasta för att bli stabil igen. När jag gick hem ikväll mötte jag två random tjejer i min ålder och när de gått förbi mig utbrast den ena: "fyyyy vad smala beeeen hon hade!" med helt äcklad och elak röst. Där gick jag fetast i världen med sjukt mycket kalorier i magen och jeans som inte knappt gick att knäppa, mådde extremt dåligt och fick höra en kommentar som hade kunnat göra mig glad men den var så elakt menad att jag bara blev sårad.

Fredagen den 13 idag, någon som sa otursdag? Jag började ju nästan tro att det var "sparka-på-F-när-hon-redan-ligger-ner-för-hon-är-ändå-inte-värd-någonting-dagen". Lyssnade på p3 imorse och timbuktu rådde alla att stanna i soffan under täcket hela dagen för att undgå oturen, och jag kände bara "faan". Om folk bara förstod, bara ens försökte förstå, att det inte är varken rätt eller hjälpsamt mot någon med matångest att tvinga i dem massa onyttig äckelmat! Varför inte god nyttig hälsosam mat? VARFÖR? FATTA ATT NI GÖR FEL! Allihopa! B (bones.webblogg.se, kan inte länka från iphone) skrev något väldigt sant på sin blogg som jag tyckte stämde så himla bra, kan de garantera att de kan hjälpa en sen när man är tjock, olycklig och helst inte vill leva mer? Kan de finnas där då? Eller är det bara att proppa i oss mat och sen inte mer med det? Nu sitter jag här med världens sjukaste magsmärtor och en ångest som heter duga, och det är jag som får ta det! Folk som försöker "hjälpa", de skulle bara veta hur långt det driver mig ifrån dem. Som oceaner.

MEN! Jag vägrar att ligga här som ett offer. Ett deppigt jävla offer, ska vända det här och bli starkare.
/F


Gräv en grav till mig tack...

Kategori: Allmänt

Jag mår inte bra, mår hemskt rättare sagt. Har umgåtts med folk hela dagen och mitt intag som började bra med en apelsin och te till lunch blev sedan knäckemackor med smör med de andra, sen nåt crisp bread med marmelad!!! Har säkert ätit 7 totalt!!! Och smör har jag inte ätit på flera flera månader.....FY FAN! Måste ändå äta middag, fast magen är spänd och verkligen gör så sjukt ont. Kunde varit trevligt idag, men intaget förstörde allt. Middag blir iallafall sallad.

Kunde varit värre än knäckebröd, kunde varit kakor. Eller godis...men det känns så vidrigt och det var inte gott, hade hellre lagt de kalorierna på något annat. Vågar inte äta gröten jag mätte upp igårkväll nu. Ska sluta att umgås med folk, sluta äta med dom iallafall. Säga att jag är allergisk mot mat eller nåt. Förlåt A, du kämpar säkert massor och jag svek oss....

Love/ fet och svullen F

Lite nytt!

Kategori: Allmänt

Har ändrat lite i vår design, det är dock inte alls klart utan bara en grund så det kommer inte att se ut precis såhär när det är klart! Blev tvungen att avbryta mitt fixande när jag fick sällskap i rummet, men imorgon blir det äntligen färdigt :) Har dock sparat den gamla om vi skulle sakna den hihi.

Känns inte lika tungt nu som det gjorde precis efter middagen, har nästan blivit hungrig igen och då är det lättare att känna sig nöjd med dagens intag! Såg mina lår idag när de speglades i en glasdörr som jag gick fram mot, de dallrade. De var iförda skinnyjeans men dallrade ändå som två stora bitar fläskpannkaka....not okey. Tycker det är hemskt synd att jag inte kan vara mer personlig här, berätta mer om vad jag gör, visa bilder och sånt! Men jag är så hemskt rädd att någon jag känner läser här och då är det kört, verkligen kört. Det har hänt innan och gjorde mitt liv allt annat än enkelt, men ska försöka att kanske vara liite mer F, men sudda bakgrund/ansikten på bilder och så. Vi får se! Jag älskar verkligen vårt lilla space här och tycker om er massor, hade varit kul att inte bara skriva om intag och sånt.

(Lite kul när alla ens trosor är för stora, det är obekvämt like crazy. Känns ju som att de borde anpassa sig? Haha, vilket problem.)

Love& goodnight /F

Från bra till mindre bra

Kategori: Allmänt

Dagen har varit så fin, har varit genuint glad och haft så sjukt trevligt. Kombinerat med fasta har det varit toppen! Drack bara en kopp te till frukost och en kopp vanligt kaffe med mjölk i på fikan. När jag kom hem vid halv 8 bestämde jag mig för att göra en sallad, och blandade gurka, 1 tomat, isbergssallad och 2 msk kesella 1%. Sen såg jag att jag hade löjligt lite quornfärs kvar så jag stekte den och tänkte att det kunde bli tacosallad. Det var 40 kcal i färsen och jag kryddade den massor, blandade sedan allt och hade tacokryddor i salladsblandningen. Det blev SÅ äckligt! Men jag hade köpt sjukt överdyra grönsaker så jag tvingade ner nästan en tredjedel av tallriken. Fy fan vad äckligt det var! För mycket krydda, skulle struntat i taco-grejen och bara haft sallad med kesella och salt. Slängde det mesta men vet inte alls hur mycket kalorier jag ska räkna med....plockade mest ut gurkan och salladsbladen men det var ju keselladressing och grejer på allt. Tog ett knäckebröd medan jag gjorde maten för jag trodde att jag skulle svimma. Tog ytterligare ett (de är ganska små och luftiga) när jag slängt salladen för att...jag vet inte, kompensera för mängden jag slängde? Vad är det för sätt? Hade planerat 200kcal och det blev det nog ganska exakt. Knäckebröden ska gömmas nu! De känns som luft men ÄR ju inte direkt luft.

Varför lär jag mig aldrig att hålla mig till säkra saker? Är iallafall mätt nu och ska inte äta nåt mer idag, känns som att jag har frossat fast jag egentligen inte har det. Eller? Jag tror inte att det blev mer än 200 iallafall. Kanske 250? Jobbigt när man mäter upp allt men slänger och lägger till annat, blir orolig av att inte ha nån koll och det känns som att jag tror att det gått okej men egentligen ligger det på över tusen. Vet ju rent logiskt sett att sallad och två knäckebröd inte kan bli 1000kalorier, men det känns bara så ibland!
Love/ F

Cake or die?

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp tidigt och begav mig ut på en snabb morgonpromenad på 25 minuter. Till mitt försvar kan jag säga att det är storm och ösregnar så därför blev det inte ens en halvtimme, det gick bara inte att ta sig fram! Har hunnit hem snabbt för att fixa mig lite och dricka en stor kopp te, ska vara social idag och har faktiskt ingen ångest. Vet att ingen kommer tvinga mig att äta, kanske någon konstig blick men annars ska det vara lugnt! Igår gick jag och sov med 80 kcal i magen, men fick lägga till ett knäckebröd med hummus (gjord på olivolja tyvärr) för att kunna somna, räknar det som 100 kcal så att jag inte tror att det blir typ 70 och så är det ännu mer! Mardröm.

Min lägenhet kommer ockuperas idag av syster och hennes vänner som ska ha bakdag. BAKDAG! Döda mig! Mosa mig! Gör vadsomhelst! Men ha inte bakdag i min lägenhet! Kan ni tänka er lukten som aldrig kommer att försvinna? Alla plåtar med bakverk och sedan frysen full? "Smaka på det här F!" "Joo men ta ett litet bett!"

Kan stå ut med mycket, sitta bredvid på McDonalds och må illa av lukten från allas pommes, ha lukt av nybakat bröd, kanelbullar och mat ständigt runt mig....men nu snackar vi multipla bakverk, alltså kanske 10 olika sorter. Glad att jag ska iväg! Men lukten....den kommer säkert att förgripa sig på min näsa när jag kommer innanför dörren sen. Det enda bakverk jag skulle gå med på att äta nu är bröllopstårta för att det bringar olycka till paret att inte göra det, eller möjligtvis om någon hade gjort en såhär tårta till mig, då hade jag nog ätit hela eller gift mig med personen i fråga:
/ F

Onsdag

Kategori: Allmänt

Orkar inte skriva ur mig alla ångestord som cirkulerar inom mig idag, så det blir bara dagens intag och några inspirerande bilder istället för att väga upp hur otroligt oinspirerande jag är. Intaget är iallafall 2 koppar grönt te, några skivor gurka, 2 wasa crisp n' light med örtsalt plus ett ryvita. 5+ 40+ 35 = 80 kalorier. Varför just knäckebröd? vet inte, har ingen logisk förklaring faktiskt, det ingår inte ens i vår detoxplan. Kanske blev det just knäcke för att det är krispigt, luftigt och ångestvänligt! Gröten jag gjorde åkte ner i soporna och min hemmagjorda grönsakssoppa fick möta samma öde, lika bra tycker jag nu....men det har varit en otroligt jobbig kväll.

Love/ F

Snurr

Kategori: Allmänt

Jag skulle handla hem lite mat i eftermiddags, och gick till den butik som ligger längst bort från stan för att få lite motion. Hade bestämt mig för keso, tonfisk och gurka till middag men när jag kom in i affären kände jag hur paniken började susa runt i mitt huvud. När jag är och handlar mat får jag för mig att alla glor på mig, att de granskar min korg med varor, tänker saker....speciellt de i kassan! Brukar alltid slänga upp ett stort marabou eller nåt bland grejerna på bandet som jag sen ger till någon jag känner, bara för att det ska se "bra" ut. Går runt runt runt innan jag kan bestämma mig för vad jag ska ta, och om något är slut vet jag inte vart jag ska ta vägen. Slutade med tonfisk, lättkesella för att det bara fanns fet keso och inte min sort, tre apelsiner och tuggummin. Var det lönt att gå dit eller? Fastade iallafall fram till klockan 6 då jag tog ett sånt där sprött luftigt Wasa crisp som är 20 kcal/st, men plötsligt blev det tre st. Utan något på, men ändå ganska onödigt! 30g majs utöver det. Vid 22-tiden gjorde jag lite lagad mat eftersom middagskesoplanerna inte fungerade som jag tänkt och jag kände mig lite våglig. En liten bit av ett paket nudlar med mindre kolhydrater(30kcal) och varm tonfiskröra på tonfisk+kesella+vitlök+kryddor som jag blandade ihop. Tittade på det och kände hur kväljningarna kom, tog fram en påse och slängde allt. Bort bort bort, kunde andas ut och tog istället lite skivad gurka, 50g (1/3 burk) tonfisk och en klick kesella som jag blandade ihop med salt + peppar. Kändes mycket tryggare, trots att det blev runt 100kcal för inte alls mycket. Men det var kallt, krispigt och fräscht! Har promenerat bort iallafall 60 kcal men borde ha gått längre, får bli en riktig långpromenad imorgon istället!

Ja, ni hör ju hur det surrar i min hjärna. Bortsett från maten har jag iallafall fullföljt min mysdag! Hoppas att ni också har hunnit få in lite mysighet idag, ni är värda allt och lite till,

Love /F

Mysig dag

Kategori: Allmänt

Vad säger ni om att göra denna tisdag till en bra, lyckad och mysig dag?

F's regler för den mysiga dagen:

- Att vara mysig, känna sig mysig och göra mysiga saker. Very simple!

( ex. Drick te med benen i kors, ta en varm långdusch, gör saker du blir glad av, måla naglarna i en fin färg, ta på dig dina mjukaste favoritkläder, berätta för någon hur bra den är, tänk på allt du ser fram emot, drick ännu mer te...)

Jag började dagen med en varm långdusch, skrubbade hela mig med vaniljtvål, dränkte håret i balsam, kröp ner under täcket och sedan i en mysig outfit. Drack en kopp grönt te, ska dricka ännu en snart och fortsätta min lediga dag på ett mysigt sätt. Nu utgår den mysiga dagen självklart inte efter att man måste vara ledig, mys kan smygas in överallt :)

Love/F

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Ännu en måndag, ännu en ny vecka....känns uppfriskande faktiskt! Har haft en mysig dag, vaknade dock hungrig som jagvetintevad men testade det gamla knepet att svepa en stoor kopp te och sedan ett glas vitamin brus. Svalde alla tabletter jag tar till det och efteråt var jag inte det minsta hungrig, ganska löjligt faktiskt! Vätska funkar nästan alltid. Men hur deprimerande är det inte på en skala att vakna döhungrig? Jobbigt nog att somna i det tillståndet men att ha en hel dag framför sig och inte vilja äta något före 6 på kvällen.... Tabletterna jag tar varje dag är till för lite olika;
- Cvitamin för hyn, förbränningen, immunförsvaret
- omega3, bra för massa saker!
- Bvitamin för hår/hud/naglar
- A/D/Evitamin
- silica med åkerfräkenextrakt och öljäst för naglar och hår det med :)
- nån mineraltablett med allt från magnesium till selen och järn

Är väldigt noga med alla dessa då jag verkligen inte får i mig alla dessa ämnen genom kosten annars! Äter ju väldigt ensidigt. Är mån om att få i mig allt för huden, håret och naglarna då det är väldigt viktigt dels för jobbet och dels för mig själv. "tillskottet får ej ersätta en balanserad kost", står det på alla förpackningar. Hehe, if you say so....

En blick i spegeln imorse vittnade iallafall om katastrof. Efter dålig sömn senaste veckan plus jobb och annat är ringarna under ögonen mer tydliga än nånsin. Håret var fortfarande oljigt efter plåtningen igår trots tre schamponeringar, läpparna var sådär puffigt svullna som de alltid är på morgonen och ja, det såg ut som att jag stirrade tillbaks på som behövde lite.....SHOPPIIIING! Var tvungen att ringa en vän som alltid är lika sugen på sånt som jag. Fy fasen vad jag raserar min ekonomi, men detta var tvunget. Väldigt bra anledning att promenera också, blev nog en timmes aktiv powerwalk om man räknar bort alla slöa fotsteg inne i affärerna. Vi fikade på waynes som bara råkar ha de godaste morotskakorna på denna planet, även de mest sagolika varma blåbärssconesen med marmelad och latte som smakar krämig kaffekola. Jag beställde en kopp grönt te med lite mjölk i iallafall, självklart inget av det andra! Kan fika när jag är smal. Ibland. Jonas tog en fet grillad macka + varm choklad, och vi satte oss i ett stort fönster med utsikt över gågatan. Ni vet hur det är med vissa personer, sånna som bara sprider ett lugn omkring sig? Sådär är denna vän, han är som en pool av trygghet. Han skämtade jag får börja dricka gainomax om jag ska springa runt på stan som en hyena på crack hela tiden. Skrattade ihjäl mig inombords i tanke på att gainers är det sista jag skulle få i mig om jorden så skulle gå under imorgon! Då skulle jag nog föredra en blåbärsscone....

Dagens intag är alltså två koppar te, plus middagen nyss som blev en veg-biff à 97 kcal med ketchup på. 150 kcal räknar jag den som, ketchupen är sockerfri men ändå. Man vet aldrig! Har utöver det käkat läkerol, 50 kcal, och en liten hörna av ett knäckebröd med pesto på ca 50 kcal, vilket ger ett ungefärligt intag på 300 kcal allt som allt. Tur att man har gått lite idag då....kvällarna förstör alltid intaget för att jag blir så hungrig innan jag går och lägger mig.

Ligger och planerar för morgondagen och våndas lite. Vet inte alls hur matschemat ska se ut så jag får nog improvisera under dagen bara! Vill inte äta lite av massa olika saker utan helst hålla mig till en grej liksom, för att ha hundra procent koll på hur mycket allt blir.

Love/ F


dåligtdåligtdåligt

Kategori: A

Hetsde igår, inga ursäkter eller förklaringar... Bara att börja om. endast frukt och vatten idag, är helt uttorkad. /A

Söndag

Kategori: Allmänt

Jobb hela dagen, clementin till frukost...slapp lunch men fick en fet sallad på kvällen. Verkligen ingen fräsch Kalorisnål sallad, utan en sån med kyckling, parmesan, bulgur med nån currysmak och krutonger. Vad....fan? Vem äter KRUTONGER? Och bulgur med curry är ju så marigt det kan bli. Petade bort alla brödkrutonger, det mesta av bulgurn och osten men fick i mig mycket ändå. Var såklart hungrig efter en hel dags jobb på en clementin men det var inte ångestfritt! För mig ska sallad vara fräscht, detta kändes som mat trots att det inte var någon dressing eller så. Don't get me wrong, jag ÄLSKAR ceasarsallad! Men det finns förihelvete ingen currybulgur i det! Kan någon ens förklara varför det finns? Jävla äckelmat.

Så, sorry. Avreagering slutförd. Det var säkert 400 kcal i den. Kunde vart värre, det kunde det verkligen! Men jag hade kunnat spendera de kalorierna på annat. Fick iallafall världens sjukaste magont på tåget hem, trodde att jag skulle avlida eller något...gick över för en liten stund sen, men det var som om min kropp vägrade att ta emot äcklig fet sallad. Med ost i. Ost! Jobbet gick iallafall bra, inga kläder som var för små och alla var supertrevliga och roliga. De hade roligt åt mitt namn hela dagen i princip, det är väldigt ovanligt där och de kan inte uttala det haha. "call me F, or just bacon", ville jag säga.

Är helt slut nu, tog en clementin nyss och ska sova. Fettosalladen intogs klockan 6 typ, så det var ändå 7h sen och en clementin för sömnens skull blev bra. Hunnit med en liten promenad men satsar på en längre sådan imorgon! För att det är mysigt och inte för att jag måste, så ska man tänka. Jag vill ut och gå för att det är härligt och uppfriskande, inte för att det är inplanterat! måste rycka upp mig lite.

Dagens visdomsord: gröt gör dig söt

Love /F





F

Kategori: Allmänt

Det är helt galet vilken ångest jag haft idag, har varit glad väldigt länge men nu kändes det som om jag föll platt mot marken sekunden jag vaknande. Hade en rivande hunger, typ magkatarrskänsla (nej nej nej säg att det inte är det) och blev så arg på min kropp att jag svepte en stor kopp te och hoppade in i duschen och stod där så länge att frukosttiden hade passerat. Fastade fram till klockan 17, då blev det två clementiner och en halv portion gröt med mjölk och hallon. Möblerade om hemma så jag var helt slut och snurrig! Efter jätteportionen kändes magen förfarande likadan. Drack lite mer te senare på kvällen, och vid 21 blev det en morot. Efter det, en clementin.Magen kändes fortfarande vrålhungrig och trots att jag visste att det inte var så, blev det en dl mellanmjölk utspädd med en dl vatten + 1 tsk kakao och sötningsmedel. Efter det ett knäckebröd utan något på. Är en riktig tjockis, vågar inte ens räkna ihop det. Det är fysiskt omöjligt att jag håller på att av hunger fortfarande, det känns verkligen som magkatarr. Om någon haft det så vet ni, falsk hunger och svid. Har ju ätit sjukt mycket citrus på tom mage sen början av dec så det förvånar mig inte egentligen! Hoppas att det bara är inbillning.

Har fixat massor här hemma, men efter gröten i eftermiddags har jag bara suttit paralyserad typ. Det har känts som om någon trycker mig på bröstet, sjukt jobbigt! Har varit och klippt mig också, har numera 5 cm kortare hår vilket jag inte uppskattar det minsta. Det enda bra med denna äckliga dag är att A är bäst och duktigast i världen, att min Mac är fixad igen så jag kan använda datorn igen, inte bara telefonen och att jag såg ryggradskulorna i nacken när jag vände mig om i spegeln innan. Inte mycket, men lite. Och revbenen, de kikar fram lite de med!

Kan knappt fatta att A är såå nära första delmålet! 4an är inte långt borta minsann! Bara 100g wiiiiiihiiiii!!!!!!!!!!!!!!! Vi satte ju upp 49 som mål på jul, men fick skjuta på det fram till 10 januari typ sa vi nog, för båda två blev itvingade massa sociala middagar så vi fattade att det inte skulle gå! Vad händer efter första delmålet? strävan mot nästa! Över 47 kan vi inte vara nöjda med. Samtidigt fattar jag inte hur jag skulle kunna tycka att jag är fin om bara några enstaka kilon....vet att jag inte väger över 52 iallafall, för trots att vågen inte funkar så har jag tidigare vikter att jämföra med. Men kan 4-5 kilon verkligen göra stor skillnad? Kanske, kanske inte. Jag ska nog inte haka upp mig på en siffra, utan mer bli nöjd med utseendet! Men 47 är maxvikt.

Känns så långt bort när jag äter för 300-400 kcal om dagen, måste köpa ett massivt lager energidryck och tuggummin! Kommer inte hinna det imorgon, (calltime 8.00, 1,5 h resväg...hemma typ 8 på kvällen), men satsar på måndag! Kommer att få äta lunch med de andra och man vet verkligen ALDRIG vad det kan tänkas bli! Oftast hämtad thaimat, dubbelmackor eller cateringbuffe typ om det är ett större team än vanligt. Ibland pizza...ibland sallad. Men oftast dubbelmackor/bagels med någon kyckling och fyllning, det kan man lätt ta en tugga av och sen slänga. Ska göra mitt bästa :) det som är bra med jobben på vintern är att man oftast plåtar höst, alltså ganska mycket påklätt! Samma med visningar, vi går för designernas höstkollektioner februari-mars och vårkollektionerna i augusti-september. Ska pimpla kaffe som en gammal gumma och köra mitt eget race! Köper ny våg i veckan och den ska inte visa några siffror som gör mig missnöjd, inte efter allt detta slit :) A och jag är ett team och hon ska inte behöva stå ensam på andra sidan 5an på vågen, det hade varit ytterst taskigt! Det är så roligt att vi är lika långa, hade samma startvikt, har vägt ungefär samma hela året både upp och ner, och nu är vi nog inte långt ifrån på samma heller. Vi tävlar absolut inte mot varandra, inte det minsta, vi är bara läskigt synkade :) jag kan aldrig beskriva hur glad och tacksam jag är för att det finns en liten A ute i världen!

Love /F




Intag, vikt

Kategori: Allmänt

Har ju som sagt jobbat idag. Skippade frukost, lunch blev en bönsallad och middag bestod av blåbär. Efter jobbet gick jag till gymmet och brände 400 kcal på crosstrainer och passade på att väga mig på gymmets våg! Den visade prick 50,0kg.... Chocken! Känner mig inte smalare än 55.. Fattar inte. 49 är ju på tok för mkt för att vara mål, minst 47. Då borde jag ju se skillnad? Eller?
Ska grubbla över det inatt. Skickade förästen iväg ett mail på fb till en kille, (tack F för diskussionen idag) hoppas bara att jag får svar nu:s 'nervöööös'
/A

Morning

Kategori: Allmänt

Hotellet jag bor på erbjuder gratis gym! Det ska utnyttjas när jag får möjlighet. Hoppas vi blir klara tidigt på jobbet!! Dom har oxå en frukost som är förbjuden mark! Ska gå upp en och en halv timme. Tog Sömntabletter igår för att somna, var väldigt uppskruvad och kände att det var nödvändigt med sömn när man ska jobba och äta lite,.. Need to talk to F about boys...
Puss på er /A

Natt

Kategori: Allmänt

Hur gör normala människor för att vara normala? Hur gör de för att inte känna sig överviktiga på ett normalt BMI? Hur gör de för att tugga i sig alla dagens mål utan minsta skuldkänsla? Hur gör de för att gå runt i tighta kläder? Och hur fasen stoppar de i sig en påse chips och sedan choklad utan att vilja dö?

Jag förstår inte! Det känns så himla långt bort, men jag vet att jag också gjort det innan. Jag fattar inte hur gröt kan kännas nästan lyxigt onyttigt för mig medan ett nyttigt mål för någon annan kan vara gryta gjord på grädde, eller en macka med smör och ost. Att tankarna inte plågar dem som de plågar mig, oss....är det inte konstigt? Är det bara jag som inte förstår hur det kan vara så lätt att bara äta vad man vill och vara nöjd med sig själv i en normal eller till och med mullig kropp? Jag tror aldrig att jag kommer klara av det, någonsin! Men jag är glad för deras skull och jag skulle önska att ingen behövde känna som jag. Tanken på hur många som faktiskt gör det skrämmer mig! Mina nattliga tankar ersätts nu med vaniljdoftande hårinpackning som ska sitta i en knut i mitt hår under natten, under ett litet skyddshölje, eftersom jag själv är ganska trasig ska mitt hår vara helt och glansigt. Tips, gör detta några gånger i månaden (10 minuters verkan i duschen räcker verkligen inte), växla ibland inpackningen med olja istället. Typ mandel, jojoba, avocado, oliv eller arganolja. Superviktigt att ta hand om hud, naglar och hår när man äter "dåligt", det ger ett friskt och fräscht intryck och man känner sig finare dessutom.

/F


Grötmiddag och clementiner

Kategori: Allmänt

Åt inget efter lunchen på 70 kcal förrän nu vid 12, det har alltså gått 12 timmar så det kändes okej att ta lite sen middag nu så att jag kan sova inatt. Har seriöst blåa ringar under ögonen, not pretty! Tog en dl havregryn + 1 tsk psylliumpulver + 1 dl frysta hallon. Och vatten då såklart, plus en nypa salt.
Kokar gröten med hälften av hallonen, resten micrar jag i ca 1 minut med 1/2 dl vatten så att det blir en sås! När gröten kokat klart häller jag den i skålen med den varma hallonsåsen och det blir såå gott! Slipper mjölken då och det är mycket fräschare och känns mer som en efterrätt än gröt. Efter det blev det två miniclementiner, ville hamna på jämt och det kändes som att 300 skulle bli ett bra intag denna fredag. Har trots allt gjort en hel del idag och då brukar jag äta mer för energins skull så jag är helt okej nöjd. Även fast jag helst skulle hamnat på 200! Men det får bli morgondagens mål istället :)

Jobb på söndag....bara vi som jobbar på söndagar typ, haha! Men det är bra, hoppas att de kallar mig "a bit too big" så att jag får ännu mer anledning att äta mindre. Har iallafall belönat mig själv för att ha varit duktig senaste tiden, med två par skor som kommer passa perfekt på kommande smala ben! Fast de passar ju såklart nu med, och de får mig att smälta varje gång jag tittar på dem. Nu måste jag vara ännu duktigare för att vara värd att bära dessa snyggingar, tycker dessutom att det är väldigt kul att se vad man sparar in på att inte köpa så mycket mat och sen köpa något man verkligen vill ha senare istället! Som skor tillexempel. Ser fram emot flytande fastan när A är tillbaks i Sverige, då är vi synkade utan tidsskillnader och laddar inför alla kommande viktiga saker som händer i mitten av januari-februari :) vi kommer såklart att dricka juice och sånt utan socker, frukt vid nödfall och grönsaker som är i princip kalorifria känns okej iallafall enligt mig!

Love/F

Hello world

Kategori: A

Nu är det A som skrivet igen. Som ni kanske förstått från F:s uppdateringar om mig så har mina föräldrar nu väldig koll på mig just nu. Det är bara ett av alla bördor som har tyngt mig, har mått dåligt över uppbrottet med min förra kille. Men ska ta mig förbi det, bli bättre och växa. r på jobb i några dagar nu. Är på resande for i Europa, och ska äta så lite om möjligt och samtidigt göra ett bra jobb framför kameran + catwalken. När jag kommer hem väntar en master clense!! Jag och F ska tillsamman göra ett bra försök till att fasta i 2 veckor. Någon annan som vill vara med. Vi börjar den 11 januari. Har lite saker inplanerade men då får te och möjligtvis frukt stå för energintaget. annars NADA! leva som rosor, på sol och vatten.
Lovar att bli mer aktiv här på bloggen, det hjälper mig att skriva av mig lite. Håller mig motiverad.
Puss på er/ A

Sol

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Idag skiner solen och himlen är klarblå, så underbart härligt. Längtar till våren, bara fryser hela tiden på vintern och man blir så sjukt trött. Jag gick iallafall upp ganska tidigt, och har sen dess kämpat för att slippa frukost....har fått en del åsikter om att jag "lever på clementiner och keso", vilket ju är typ sant. Så för att roa mig själv och omgivningen tog jag två clementiner och det lilla som var kvar av keson till lunch nyss. Åt nämligen typ ett paket keso (litet 200g paket minikeso) vid tre inatt då jag insåg att jag aldrig skulle somna på två clementiner som hade ätits 12h tidigare. Ganska logiskt faktiskt! Men det som var kvar idag var högst 20 kcal, kanske 4 teskedar eller något. Alltså 70 kcal till lunch, vet inte vad jag ska tycka om det riktigt. Har inte ätit nåt salt senaste dagarna heller, måste verkligen skärpa mig eller köpa den där saken som jag kunde dricka, den återställer vätska/saltbalansen men smakar hemskt! Ni kanske är bekanta med sånna bakistabletter, eller de man ger till svårt magsjuka som förlorar mycket salter? Det är samma sak iallafall.

Trots att jag inte ser eller känner någon skillnad på min kropp överhuvudtaget fick jag lite motbevis i förrgår när jag för skojs skull testade mina jeans i xs som jag köpte i somras som pepp, de var nämligen allt annat än rätt storlek och gick inte över höfterna, långt ifrån möjligt att knäppa. Brukar dra på mig dem ibland för att inse hur stor jag är och hur mycket jag har kvar, inte för att de är i min "målstorlek", bara delmål men jag trodde inte mina ögon när de gled upp över låren och knäpptes lätt. Satt som en smäck, lite tighta men de är på och de är KNÄPPTA! :) synd att de var så fina och dyra för de ska inte passa så länge till. Då har det hänt något ändå, och jag som började tro att min kropp var omöjlig. Hade en sånhär period i februari-maj förra året då byxorna liksom hängde både i låren och smalbenen. Par efter par blev för stora och jag fick nästan byta ut hela garderobens jeans förutom dem jag köpt som "skinnyjeans". Det är sjukt peppande att prova sina gamla kläder och se att de inte passar längre, för stora istället för små! Nu måste jag ju införskaffa ett par ännu mindre. Men vikten vet jag inte något om, har inte ens vågat titta på den på flera månader men nu när jag stålsatte mig igår så funkade den inte! Jäkla skitvåg. Säkert bara batteriet men ändå, den kanske straffar mig för att jag låtit den samla ett tjockt lager damm istället för att rusa till den varje morgon?

Jag vet att jag vägde 51 i maj när jag var på min minsta vikt sen högstadiet och sen allt började. Då hade jag typ samma jeans som nu och kände mig ungefär såhär i kroppen. Vid den tidpunkten vågade jag ha jeans på mig utan att dölja låren tre dagar i rad och det hade jag inte haft på kanske två år! Efter detta kom studentveckorna och allt gick utför, eller uppför kanske man ska säga. Sen dess har jag inte vägt mindre än det, det är jag helt säker på. Därför tror jag att jag börjar närma mig 50 nu, äntligen. Att hetsa/spy förstörde verkligen allt för min viktnedgång men sen jag slutade med att spy i början av november har jag märkt så mycket skillnad! Årets bedrift utan tvekan, har haft ett återfall dagen efter julafton men det är allt. Har hetsat någon gång men utan att spy, det är inte lockande alls när man inte har en utväg.

Lots of love /F

Torsdag

Kategori: Allmänt


Bara för att jag hade tänkt ha en totalt ledig dag, bara mysa och fixa en del med bloggen, dricka te....ja, då blir det inte så! Inget internet och min telefon har varit död sen jag vaknade, syster hade råkat ta med sig min laddare och fy vilken panik det var i min hjärna. Matmässigt har den senaste tiden gått bra, eftersom jag inte bloggat har jag inte hundra procent koll på varje liten kalori men det har varit under 400 kcal om dagen, i förrgår blev det tre apelsiner, igår var det 150kcal trots tacomiddag och filmkväll med vänner, massa godis och chips uppdukat men jag höll mig till morotsstavar. Fastade på dagen och tog sen 1/2 tacobröd, kanske lite mindre, och sen bara sallad inuti. Blandade salladen med en msk minikeso, gott! Kunde inte bry mig om vad de andra trodde, var glad och pratsam och visste att ångesten skulle plåga mig mer än nånsin om det blev något förbjudet som ost, creme fraice, tacokött, avocadoröra, chips, läsk eller sånt. Det är bra med tacos när man ska vara social har jag kommit på, det låter först som en riktig fettomiddag men det är enormt bra med middagar som där plockar själv för då kan man välja det bästa och låta bli det värsta. Får man en tallrik serverad är det mer uppenbart att man inte äter av vissa saker liksom. Jag har gjort såhär två gånger i rad nu på middag med vänner (som har koll dessutom...)

-Tagit ett helt tortillabröd
-Lagt på alla sorters grönsaker, mycket av varje men mest av de med minst kcal, alltså gurka, paprika, sallad och tomat före majs.
-Sett till att det finns en okej sås, antingen keso eller kanske minifraiche! Salsasås är också väldigt bra. Blandat det med grönsaksberget ovanpå brödet så att det ser riktigt fettigt ut, alla håller vid denna tidpunkt på med sina egna tacos och lägger på så ingen kollar vad man tar/inte tar
-Suckat och sagt något i stil med att jag "alltid råkar överdosera fyllning och aaaaldrig kan stänga", och börjat äta av salladsblandningen så att det ska minska och gå att stänga brödet.
-Ätit salladen, och när det var lite kvar gjorde jag en wrap av det. Höll i brödet hela tiden och "tryckte upp" fyllningen och åt små små tuggor av den då och då. Förhoppningsvis tror alla då att jag agit lika många portioner som dem eftersom jag fortfarande äter....
- Tog några tuggor av brödet också ibland, dels för syns skull och dels för att ett halvt bröd faktiskt bara landar på 50 kcal. När en stor del av brödet, alltså typ halva, är kvar, sa jag att det blivit helt slaskigt av allt vatten i fyllningen och det är så vidrigt när det blir så, skrattade åt den slaskiga högen av bröd och vek ihop den i kanten på tallriken så att det såg ut som att jag ätit det mesta.

Et voilá!

Nog om det! :) Kändes bra att klara en middag så bra, hade antagligen käkat för 150 kcal om jag var hemma också ju. Idag har jag fastat större delen av dagen, men ätit 2 clementiner och 1 msk minikeso på eftermiddagen. Nu är jag.....hm, hungrig. Men ska nog kunna sova ändå! Är fortfarande lite skärrad efter hela svimnings-och-yrsel-upplevelsen jag hade ett par dagar, höjde intaget och åt faktiskt (den dagen jag slutade skriva och planerade att äta en rejäl måltid) 200g majs och 150g tonfisk uppdelat under dagen plus nån apelsin. Det blev inte bättre alls, tvärtom och jag svimmade fler gånger de kommande dagarna så det slutade på vårdcentralen vilket inte var särskilt kul. Men det blev bra och jag hade bara saltbrist. Väldigt mycket saltbrist tydligen, och därav även vätskebrist trots att jag klunkat i mig massa massa vatten. Salt och vatten har en osmosisk grej som håller vattnet i kroppen och något såntdär, så ett tips är att inte utesluta salt! Orkar inte skriva så mycket mer om den traumatiska dagen, huvudsaken är att det är bra nu och att inget påverkar min viktnedgång.

Nattlig update

Kategori: Allmänt

Förlåt, har inte försummat er! En del har kommit i vägen för min normala vardag inklusive bloggande senaste två dagarna så det har varit väldigt tomt här, och A är på skidsemester! Imorgon blir det uppdatering för nu är ögonen dödströtta och vägrar att hålla sig öppna. Läser era bloggar iallafall och ni är så duktiga <3 ska fixa lite med designen imorgon tänkte jag, lite förändring är alltid bra! Så om bloggen är stängd ett litet litet tag är det bara därför,
Love /F

Saker jag ser fram emot

Kategori: Allmänt

What-i-look-forward2.tumblr.com peppade sönder mig igår! Sparade alla bilder som stämde in på vad jag ser fram emot och bara måste lägga upp några av dem här :)
Love/ F

 

Morgon

Kategori: Allmänt

Sleepless night,
var så yr inatt och det kändes som när man reser sig upp för snabbt med jämna mellanrum trots att jag låg ner. Och det pep i öronen, tror inte att Gud gillar mig speciellt mycket....haha. Jag åt 2 clementiner vid 3-tiden inatt iallafall, fruktsocker till mitt blodomlopp. Det är ganska sjukt att tänka på att kroppen nog egentligen behöver alla dessa kcal för att må bra, jag tänker att den klarar sig själv och att allt man äter går direkt till låren osv....men jag har ju hundratusentals kalorier lagrade i form av kroppsfett så varför ska jag lägga till ännu mer? Fettet finns ju där för att ge energi till kroppen när den inte får in nån ny....och genom att konstant mata den får den inte användning för nåt lager. Filosoferande + sömnbrist = märkligt blogginlägg

Love /F

Min dag

Kategori: Allmänt

Fin start på året, verkligen. Värsta dagen på länge....

Imorse föll jag i några sekunder ihop på badrumsgolvet (låter antagligen mer dramatiskt än vad det var, don't worry), tappade känseln i kroppen och det blev helt svart. Skakade jättemycket, verkligen darrade i armar och ben men det försvann snabbt. tvättade ansiktet i iskallt vatten! Såg inte klok ut, helt grå-vit i ansiktet. Piggnade till kvickt sen, tvingade i mig gröt och lite juice, gissar på stort blodsockerfall och då är mat det enda som hjälper. Det kan rent av vara farligt att befinna sig i för lågt blodsocker har jag läst, så jag tuggade i mig gröthelvetet! Har sen i princip legat i sängen hela dagen, varit yr och skakis. Känner mig andfådd som efter att man gått upp för massa trappor eller nåt. Kom igen liksom, EN dags fasta!! Brukar ju fasta med jämna mellanrum men har aldrig upplevt det här så starkt innan. Dumma kropp, dumma mig och dumma mat.

Usch, jag blev verkligen riktigt rädd....har därför ätit ganska ordentligt idag, gröten imorse, två clementiner (en runt lunch, en på eftermiddagen) och en stor portion gröt igen klockan 23.30. Måste nog äta något matigt imorgon också, men det känns så löjligt för jag fick i mig ett helt 500g-paket minikeso igårkväll och det var mer än matigt. En vanlig paket är 250g! Och massa gröt idag, det är skrattretande. Jag är inte underviktig men kroppen verkar ju motarbeta mig.

Vad ska man äta då?

Det här är jag sugen på just nu:
-en möglig gam
-tre söndervittrade chilinötter
-ett paket torkade råttsvansar
-möjligtvis en aphjärna

UUUUUUuuuhhh sådär tilltalande känns precis all mat idag! Glamouröst liv...ibland önskar jag att jag hade kunnat vakna, gå upp och göra en god macka med ost, lite te med honung och mjölk, sätta mig framför tvn och äta frukost som om det vore det mest självklara i världen. Men oftast inte dårå, men just när man egentligen måste hade det varit skönt att kunna göra det :)

So, planen för imorgon ser ut ungefär såhär; vakna --> inte vara yr--> dricka juice--> duscha--> ut till stan på jakt efter materiell lycka i sin allra bästa form: clothes!--> köpa någon mat på vägen hem--> förmodligen äta maten--> .....hm, där tog det slut. Kommer säkert stå där med beslutsångest i affären.

Love /F

2012

Kategori: Allmänt

Har haft mysigaste kvällen!
Välkomnar 2012 med öppna armar
Avslutat året med fasta
Några glas pepsi max befinner sig i min mage, och ett par läkerolbitar
Grät när klockan slog 12 och jag såg alla vackra raketer och det öronbedövande dånet från dem fyllde hela mig, men av glädje och hoppfullhet den här gången!

Nu gör vi detta till det bästa året i våra liv fina ni <3

(Recepten kommer förresten imorn, blev inte klar ikväll)

Love! /F