skinnygirls

New year

Kategori: Allmänt

Sista dagen på 2011! Jag kunde inte varit gladare över att detta jäkla året är slut.

Dunkar musik i min nymålade lägenhet, har duschat länge länge med crèmer doftande av vaniljglass och pratat i telefon med en av mina finaste vänner som bor väldigt långt bort. Han vände min nyårsdepp lite, och det känns faktiskt inte så illa att jag bestämt mig för att vara själv längre! Har tackat nej till allt vad nyårsfester och middagar heter och ska inviga det här året utan mat och ångest för mina älsklingar är ändå inte här och jag ser ingen mening. Mamma försöker få mig att komma hem på middag men jag ska faktiskt stanna här med pepsi max och bara vara, bara tänka på allt som kommer att bli bättre nu! Ska måla naglarna i den sötaste bubbelgumsrosa nyansen från mac, ta på mig min finaste kofta och bara vara mysig och framförallt; ren och tom.

Är helt dizzy av sömnbrist, var vaken för länge inatt också lyssnade på stadens brus samtidigt som krokodiltårar modell mindre blötte ner varenda kudde i sängen. Vet inte varför jag blir så sentimental och ledsen på natten, känner mig så oändligt ensam och meningslös trots att jag har massor av personer runt om mig. På dagen är jag alltid glad, fattar inte hur man kan ha så feta humörsvängningar som jag!

Egentligen är nyår bara en dag, men jag känner mig som en brottsling som inte ska fira! Eller jo, fira ska jag göra på mitt eget sätt, men inte iväg på någon fest. Enda sen jag var liten har nyår varit stort i min familj, har alltid följt med mamma och pappa på tillställningar och middagar, tvingats hålla ögonen öppna till klockan tolv för att bli vettskrämd av raketerna. Sedan blev jag äldre och vännerna blev mitt självklara nyårssällskap, sedan dess har det varit stora fester varje år som slutat i små minnesluckor och diverse ångestmoment. Trevligt och glittrigt, men iår vill jag inte!

Hoppas att ni alla får en underbar nyårsafton iallafall! I eftermiddag ska jag lägga ut mina bästa kcal-snåla måltidstips, mest för att A ska överleva tre-mål-om-dagen framöver men någon mer kanske också har nytta av dem :)

xoxo F

FML

Kategori: Allmänt

Ett utryck som jag använder oftare nu.. FML..
För det är så det känns. Föräldrar som pratar allvar och är oroliga, väger & mäter och håller extra koll. Det här går inte. Har ätit som en jävla häst idag och ändå får man kommentarer som "är du verkligen mätt på bara det där." spelar ingen roll om jag äter eller inte. Det kommer ändå vara för lite eller inte tillräckligt.
/A

Anxiety

Kategori: Allmänt

Somnade vid 7 imorse, vaknade 11. Ångest och sömn gillar inte varandra! Har en konstant gnagande ångestkänsla som inte låter mig vara, fastan idag kommer därför inte att bli några problem för mat och ångest gillar inte heller varandra. Inte fett och ångest heller för den delen.

/F

Nattligt inlägg

Kategori: Allmänt

A har det lite jobbigt just nu, eller rättare sagt väldigt jobbigt! Föräldrar som vet för mycket och oroar sig är inte enkelt, men hon klarar allt och jag hoppas att hon kanske har lust att skriva lite här snart när allt känns en smula lättare <3

Vi lever båda två alltså, in case ni började tro annat! Klockan är snart 5 på morgonen och här sitter jag....inte okej! Det värsta är dock att jag lyssnar på musik i min gamla ipod, musik med massa minnen. Mina nya hörlurar är sånna som stänger ute hela omvärlden och gör minsta lilla ljud bra, de är väldigt ångestdämpande måste jag säga! Det är sjukt hur en låt kan få en att minnas något så himla klart. Någon kan ta mig tillbaks till när jag sprang i skogen varje solig sommardag tills benen vek sig, en annan till en vinterkväll när världens vackraste drog mig intill sig bland enorma fallande snöflingor. Vissa låtar har någon lagt in till mig, vissa album har lyssnats sönder inför konserter och festivaler, några slingor kan få mig att känna varje vindpust i publikhavet från just den konserten och hans fina leende eller starka armar som håller mig stadigt på plats på hans axlar för att jag ska se över alla viftande armar. Några låtar har han gjort, eller skickat till mig, extremt inte okej att lyssna på. En del musik har jag haft i öronen när jag gått och gått och gått så långt bort att sandstranden tog slut för att försöka lämna någon form av ångest bakom mig, skaka den av mig. Starkast är nog alla ångestlåtar, definitivt ångestlåtarna. Oj vad jag aldrig ska ändra något på denna iPod, den ska vara precis såhär fullpackad med fina och mindre fina minnen! Men klockan 5 på morgonen är kanske inte något bra tillfälle för alla dessa minnen att attackera. De påminner mig om allt fint jag haft i mitt liv som jag på ett eller annat sätt kastat bort eller förlorat!

Godnatt,
xoxo F

FÖRLÅT!

Kategori: Allmänt

Förlåt alla fina fina som läser här, jag har verkligen varit sämst på att uppdatera! Innan jul någongång, där blev det tyst. En snabb summering av dagarna som gått;

Innan jul fastade jag flera dagar i rad förutom att jag åt typ en clementin/apelsin om dagen. Kände mig mer bekväm i min kropp än vad jag gjort på länge...vågade använda jeans och hade massor att göra innan julen. Sprang på castingar och gick väldigt mycket, råkade ut för kaka en dag på avskedsfest men hade gått ca 6 timmar den dagen pga olika anledningar så det kändes inte alltför illa. Sen kom julafton och jag fastade fram till kvällen som blev extremt ångestfylld, vägrade julbord och dumt nog hade jag inte hunnit laga något av mina kalorisnåla recept och hade full panik över allt som stektes, bakades, griljerades.....mamma gick med på grönsaksbiff och grönsaker, så sjukt icke juligt men jag var nära till tårar flera timmar och set kändes mest okej av alla alternativ. När jag skulle ta upp det ur frysen fick jag panik igen och bara lät bli att laga min mat, vid bordet märkte ju mamma såklart det och jag fick ihop nåt om att grönsaksbiffen kändes för köttig när jag kände lukten av julmaten. Slutade med att jag åt bitar från olika ostar och vatten plus knäckebröd...

Det blev inget mer förrän sent på kvällen efter att julklapparna delats ut, då var jag gladare och kunde ta clementiner och några dadlar! Hade inte hunnit köpa lightmust innan jag åkte hem heller, så intaget blev högre utan det. Fick i mig ett par lakritskolor senare.

Dagen efter jul började jag med några nötter och en kiwi till frukost, sen blev jag itvingad massa massa massa lagad mat. Som ledde till övermycket annat. Självhat plus för mycket mat och tappat självförtroende och balans i två hela dagar efter det! Det var inte lätt att komma tillbaks, kroppen vänjer sig fort men i förrgår fastade jag hela dagen och åt lite på kvällen. Igår blev det också bra intag, idag var okej. Ligger vaken och vrider mig trots extrem trötthet för att låren nuddar varandra när jag ligger ner, planerar morgondagens välbehövliga fasta! Redbull sugarfree och te blir det, plus lite multivitaminjuice. Är enorm nu, it better be just water.......

Hoppas att ni klarade julen helskinnade!

xoxo F

Intag måndag

Kategori: Allmänt

Dagen har flugit förbi. Inte suttit ner mer än fem minuter typ! Började med en lång tur på stan, storhandling (fast jag storhandlade inte, en flaska lightglögg och clementiner var vad jag fick med mig hem) och sen fika med familj och vänner. Massa godis och kakor som vanligt, men jag var trygg med min glögg och mina clementiner. Sen blev det massa fix hit och dit, hoppas att ett antal kalorier extra förbränts av all aktivitet..... Dagens intag är 2 dl glögg 80 kcal och fem små julclementiner à 25 kcal styck. Ga 200 alltså.

Godnatt!
/F

Usch

Kategori: Allmänt

Förlåt förlåt förlåt för min frånvaro här på bloggen! Har varit borta ett par dagar men maten har gått bra. Två dagar var det alla måltider med teamet på jobbet men det var nyttig och fräsch mat och jag åt väldigt lite av det plus att jag hoppade över vissa mål så det var ingen total katastrof förutom alkohol. Dagen innan åt jag en apelsin och sen jag kom hem har jag ätit:

Lördag: äpple och en skål kokt blomkål

Söndag: 100g tonfisk på burk (i vatten, inte olja!) och en tomat + 2 halvsmå morötter på eftermiddagen och en kopp te med lite mjölk

När jag vaknade imorse var magen platt, och jag kunde nästan titta på den och tycka att den inte var totalt vidrig. Men för att inget får lov att vara alldeles för positivt i mitt liv fick jag igår mens. Har inte haft det på så länge, kanske en dag i slutet av sommaren och innan det kanske förra våren....vet att det snarare beror på näringsbrist för att jag inte äter kött osv än smalhet, för underviktig är jag långt ifrån! Men det kändes tryggt att inte ha den, ett bevis på att jag inte går upp. Blev helt förfärad och bara grät, normalt verkligen! Hade ju en ätperiod (hemskt) på kanske en vecka för en månad sen, kan det ha gjort detta med ett stort näringstillskott? Eller att jag i två veckor har ätit vitamintablett, omega3 och järntabletter? Dör så äckligt det är, som om min kropp är så fet att den skulle kunna bära på ett barn. Så vidrigt! Gissa om jag ska fasta idag.....

till råga på allt är det ingen normal vanlig (hatar namnet) för det praktiskt taget forsar som en jävla flod! Stackars er som får höra på det här, men det här är en brutalt ärlig blogg ;) nu ska jag köpa skor för att jag är ledsen och tydligen överviktig. Eller åtminstone inte i närheten av smal! Normal. Menar inte att det är dåligt att andra har det, tvärtom, det är ett tecken på att kroppen fungerar som den ska. Men jag blir så äcklad av mig själv, går runt och mår sjukt illa för att jag tycker att det är så vidrigt. Måste verkligen stå emot känslan att spy varje gång jag går på toaletten! Ska städa hela min lägenhet för om inte jag kan vara perfekt kan iallafall mitt hem få vara det.

/F

Helg

Kategori: Allmänt

Har haft en bra mänsklig helg. Fest, utgång, shopping, träning och jul mys. Efter min vecka var det precis vad jag behövde. Kvällsvikten igår låg på 53. Efter mat och en dag på stan + kläder. Vad innebär det? Hur mkt ska man dra av?

Fruost, lunch, middag

Kategori: Allmänt

Idag har jag ätit alla tre målen. Känner mig ganska stolt över mig själv faktist. Har varit hungrig hela dagen trotts det. Det har inte varit jobbigt eller påfrestande bara lite irriterande. Känns faktit som om jag har full kontroll över maten. Kan det bero på att allt annat runt mig är fullständigt kaos? :/
.
Frukosten var som sagt en apelsin (62kcal), lunchen blev en skål gröt med lite banan (200kcal) och middagen en kantarellomelett (106 kcal)
.
Trodde att middagen skulle vara betydligt mer kcalrik, men åt två äggvitor och en gula, räknar med ca 100g kantareller (tydligen är det bara 13kcal!?!?) så thats that.
Inget mer idag. Nu ska jag fortsätta med allt arbete jag måste göra i skolan innan fredag, suck, FML.
/A

Frukost

Kategori: Allmänt

detta var min frukost :)
/A

vikt

Kategori: Allmänt

Morgon vikt= 53,0 kg
Känns i kroppen som om siffran borde vara lägre, men får väl bara fortsätta att kämpa på, det kanske lossnar snart när kroppen kommer på att den borde gå ner i vikt. Däremot känns målet 49, till julafton svårt. Blir så besviken. Kände hetssug inatt när jag inte kunde sova, tänkte på kladdiga choklad muffins. Bakade dom nu när jag vaknade men har inte ätit en tugga, är inte äns sugen:)
/A

Sover inte

Kategori: Allmänt

Varför sover jag inte. Senaste nätterna hat jag somnat 10, vaknat 12, ligger vaken fortfarande..., kl är alltså 03:38!! FML...
Känner mig smalare, ser fler ben, men alla mått är exakt som innan:( Fattar inte hur det går ihop? Mådde ganska bra tills jag upptäckte det.
-
Skrev till mitt x. Vi smsade i typ en timme innan han var tvungen att sova. Kändes ok, vi pratade inte om ngt speciellt. Kändes som om ingen vågade ta tag i det. Ska leva ensam har jag bestämt mig för, sluta med allt va killar innebär. om något så behöver jag vänner. Inte någon som kan komma nära, ta på en och känna hur benen på kroppen blir tydligare. Nej ensam. lättare så, mindre smärtsamt.

Varning för negativitet....

Kategori: Allmänt

Jag orkar inte mer. Jag ORKAR inte mer! Jag vill isolera mig totalt och bara prata med A, er och min katt. Hela min trygghet rasar när jag tvingas äta, och när det känns för mycket är det bara början på ännu mer! Jag vill aldrig mer att någon ska få mig att äta något jag inte vill. Jag förstår, men jag vill inte och det är jag som får sitta här med en värkande mage, illamående och ångest gånger en miljon. Aldrig mer att jag viker mig för någon annans skull, då ska det vars jag själv som bestämt något, inte någon annan! Ja, ni hör ju kanske att min fina planerade fasta gick åt helvete, vill aldrig med lämna hemmet typ men måste. Alltid är det något, någon, nånstans. Jag är just nu stor som en boll. Gick till Apoteket i stormen och köpte laxering, två stycken ner i halsen tillsammans ett glas vatten direkt. (ville helst ta 10 tabletter, men vet att det inte vore smart. Pain!) har inte laxerat på månader, men nu var det ingen tvekan.

Imorgon ska jag powerwalka en timme, på lördag när jag kommit hem igen likaså och sen varje dag till jul. Sakta men säkert ska varje överflödig kalori som intagits igår och idag jämnas ut och försvinna. 300 kcal minus för varje timmes promenad, på 5 dagar blir det 1500. Bättre än inget. Och kanske hinner jag gå ännu mer? Hoppas på det. Usch, min mage säger ifrån och undrar varför den fått så konstig mat. Gör ont, piper, försöker hantera. Den blir ganska känslig efter mycket fasta! Det är ju typ allmänt känt att man inte ska fasta och sen äta massa direkt! Alltid när jag kommit in i en bra period med ett flow och mycket fasta, krympt magsäck och glädje...då kommer nån högtid, födelsedag, social grej och river ALLT!

Vilka muntra skinnygirls ni får ta del av idag va? Jag borde inte ens gnälla när mina problem är ett sandkorn i sahara jämfört med det A går igenom nu. Försöker trösta oss med att vi förhoppningsvis kommer vara smala inom en väldigt snar framtid!

Straffade mig själv för att jag är så dum och svag som inte stod på mig vid matborden och vägrade, inte stod upp för mig, ana, A, 4:an på vågen...straffade mig med att ringa och säga att jag inte kommer på nyår. Det skulle bli årets roligaste fest med massa vänner och jag såg fram emot det, så jag tyckte att det var en bra sak att ta bort. Ska inte fira med familjen heller, utan kvällen kommer tillbringas i min soffa, med fasta, en kopp te, och nyårslöften om smalhet och förhoppningar om att 2012 blir ett bättre år än 2011. Det enda positiva som hänt är att jag tagit studenten och även hittat A i cyberspace. Förra vintern var det väl? Tiden går läskigt fort. Allt annat har jag gjort fel typ. Nej, 2012 blir vårt år...jag känner det i luften!

Ska slå upp ögonen imorgon och tänka positiva tankar. Ja det ska jag! Promenad, runda på stan, frisören, packa väskor, fasta, le, vara lugn och stabil.

It's a plan.

Godnatt, och förlåt för att jag sprider dålig stämning här! Vill inte påverka er negativt. Men jag kan heller inte bara skriva om saker när det går bra, det blir ju en felaktig bild.

/F

intag + killproblem

Kategori: Allmänt

Lyckades hålla nere intaget trotts lång dag i skolan, plugg hemma och föräldrar.
-
Frukost: en liten celmentin
Lunch: Julgröt med kanel
Middag: -
Övrigt: massa koppar te.
-
Har en inre kamp om jag borde höra av mig till mitt x eller inte... Vi gjorde slut för ca 1,5 ånad sen. har pratat via sms typ tre ggr. Jag vet att han vill ha mig tillbaka men jag vill bara vara vänner. Men att utesluta han från mitt liv helt känns fel. Går det att ha någon sorts realtion med någon man varit ihop med i över 2 år utan att det blir komplicerat? Jag har ingen aning hur jag ska agera när/om jag träffar honom?! det ger mig panik!! dör behöver jag allas hjälp jag kan få... snällla, ska jag smsa och se om jag kan lätta upp stämningen så det inte blir så jobbigt om vi ses, eller låta honom bearbeta allt ifred utan att jag stör??
grät större delan av kvällen igår för att jag gör det så komplicerat för mig själv.
vill inte släppa honom men kan inte va ihop.
-
Jag har försökt skingra tankarna med att "låtsas"vara intresserad av andra killiar för att se om responcen ger mig något. Har en stående dejt, som jag inte ska gå på. en spontan dejt i staterna blev det och en killa som min mamma försöker få ihoop mig med. Allt detta gör det bara mer förvirrade! VAD HÅLLER JAG PÅ MED!? lägg ner allt och sov ensam för resten av livet, hur svårt kan det va??
Jag är ett känslomässigt vrak över det här. kommer inte överleva julen om jag inte löser det på något sätt. ovisheten stressar sönder mig :S
/A

A...

Kategori: Allmänt

Glömde skriva att det var jag (A) som skrev förra inlägget. F är mkt bättre på att komma ihåg det, så oftast när det inte är en signatur så är det bara jag som glömt, igen;)
/A

Vikt

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt mig för att väga mig imorgon. (idag) fan att jag ska ha svårt att somna... Efter x antal timmar i sängen utan sömn så bestämde jag med för att testa kläder som jag vet är försmå eller ser förskräckliga ut på mig. (fettet förstör helhetsbilden lixom)
Till min förvåning passade det mesta bättre än vanligt. Med ett par klackar såg det till och med ganska bra ut:) Det gjorde mig ännu mer nyfiken på vad vikten står på!! Men ska vänta tre timmar, Till klockan 6! Puss på er!

Intag + middag

Kategori: Allmänt

Hem på middag, ångest. Det blev sallad, ångesten försvann igen!

Fastade fram till 18.00 då jag åt en blandad sallad med grönsaker, keso och lite fetaost plus en halv skiva bröd. De två sista blev jag övertalad till. Okej för att vara social middag och mycket gott!

Utöver det; tre pepparkakor och två riskakor.

Dåligt.

Fasta imorgon, självklart.

/F

Min dag

Kategori: Allmänt

Har promenerat i ca 2 timmar, kom nyss hem efter det + många timmars jobb och drack lite glögg. Tog nästan en dl, typ 2/3 och spädde ut med 1 dl vatten och värmde. Sockerfri såklart! Älskar det. Saturnus och tindra har lågkaloriversioner av glögg, mycket godare utan massa socker anyway. 40kcal/dl men den är vääldigt smakrik så man kan lätt spä ut med hälften vatten.

Ligger på ca 250 kcal in idag, har gått en del så hoppas på lite minus iallafall. Druckit två glas juice utöver gröten och glöggen nämligen! Har varit så sjukt hungrig idag, hatar det. Önskar att man slapp äta och slapp vara hungrig. Evil hunger....stick härifrån jag vill inte ha dig! imorgon ska jag åka iväg men hoppas på att hålla intaget nere. Eller, hoppas och hoppas. Det SKA hållas nere, jag klarar inte av något misslyckande just nu. Icke. Nej. Inte på något vis. Tycker att mina armar är liiiite mindre än tidigare, men det är säkert bara inbillning. Jeansen är fortfarande tighta, jag vill att de ska hänga och trilla av mig. Dock passade de mig inte för några månader sen, plus att jag har ärvt dom av min 13åriga kusin så jag är glad att jag överhuvudtaget kan trycka in mina stockar till ben i dem.

/F

Lunch...

Kategori: Allmänt

Bröt nyss min tredagarsfasta.....med en portion gröt! Var så jäkla hungrig och jag ska jobba hela dagen så det fanns inte så mycket alternativ än att äta något. 1 dl havregryn + 3 dl vatten + 1 msk fibrex + 1 tsk psyllium och linfrön + 10 russin och 1/2 dl mjölk ovanpå.

Nu känner jag mig completely stuffed, men det var längesen jag åt gröt som faktiskt är min favorit safe food så det känns lite okej ändå. Ikväll när jag kommer hem blir det något litet bara. Kommer att klämma in en promenad på 30-60 minuter också för jag ligger redan på 200 kcal!!!

/F

Ungern

Kategori: Allmänt

Spännande det här alltså. Igår var jag i staterna och idag är jag i Ungern. Intag= beroende på vad teamet bestämmer. Men än så länge har frukost varit ett äpple och te. Det borde hålla mig ett bra tag, hoppas på sallad till lunch. Dom vill förmodligen ha en större middag men kan skylla på Jetleg och sova istället:)

Intag

Kategori: Allmänt

Frukost: juice 15 kcal
Lunch: -
Middag: 1 dl sockerfri glögg 40 kcal + 3 russin
Fika: 1 glas julmust light

Hunnit med en liten promenad och massa juliga saker. Jag tror att jag är kär i julen! Att sitta i en stickad tröja under en filt framför brasan med sockerfri glögg och lukten av yankee candles juliga ljus. Nu är det du är vad du äter på tv, varför är det då kul att titta på? Äcklas något sjukt på deras matvanor och kroppar.....

/F


Lördag

Kategori: Allmänt

Godmorgon! ....eller eh, godmiddag snarare kanske!

Kunde inte sova inatt. (surprise surprise). Klockan halv 4 tror jag var sista gången jag kollade på klockan, och jag hade gått och lagt mig vid halv 12. Vet ju precis vad det beror på så jag klagar inte! Men jag gick upp och tog en tomat vid 2-tiden iallafall, tänkte att 20 kcal varken skulle göra till eller från på vikten utan bara få mig att somna lättare. I övrigt var det fasta iallafall. Tänkte fortsätta med det idag, drack ett glas juice till frukost och innan jag går ut på stan blir det en kopp te tror jag. Ikväll buljong :)

/F

Älsklingsjuicen

Kategori: Allmänt

Många frågar om juicen jag alltid tjötar om, så här har ni den! :) 5 kcal/dl, god smak, mättande, fylld med vitaminer, stor förpackning som räcker länge, finns på alla consumaffärer (coop/ extra/ forum osv) och kostar ynka 11 kronor.

I LOVE IT! Ni måste testa den. Visst går det inte att jämföra med sockrig multivitaminjuice men för 5 kalorier är den guld.

/F


Detox

Kategori: Allmänt


♥Frukost: ett glas juice 15 kcal
♥Lunch: ett glas julmust light
♥Middag: ett glas julmust light och 1/2 paket läkerol salmiak 10 kcal

Senare blir det te! Hoppas på fasta imorgon också, nästa vecka blir oberäknelig då jag ska iväg en massa så det är lika bra att fasta när man kan. Motivationen är tillbaka, den hade bara en tvådagars svacka. Kan man förresten kalla detta för detox, som ju betyder avgitfning, när jag dricker julmust light haha? Det är ju kemikalier om något. Struntsamma, jag syftar på avgiftning från mat nu och julmust keeps me going!

/F

-

Kategori: Allmänt

I want to be beautiful,
In a tragically perfect sort of way.

/F

Fasta

Kategori: Allmänt

Förlåt för min frånvaro, min iPhone har varit urladdad och laddaren på villovägar. Igår fastade jag till kvällen, men var borta även då så det blev fail. hatade mig själv.

Idag har det kompenserats rejält! Fasta. Intaget är ett glas vatten till frukost, ett glas julmust light till kvällsmat och en kopp vitt te med lite mjölk till middag. Har gått i två timmar, och även gått lite på stan. Provade klänningar i provrum med spegelväggar precis som om jag bad om att få ångest, men jag kom iallafall hem med en klänning i stl 34. Och den passar mig nu och inte om tre månader som allt annat jag köper!

Varför åt jag pepparkakor och annat äckligt igår? Sociala situationer dödar mig! Men jag vill inte vara ensam heller.... Imorgon är det iallafall fasta igen, måste släta ut misstagen. Har köpt juice på 5kcal/dl som jag brukade dricka innan och julmust light för att klara mig igenom dagen :)

/F

Saker att göra

Kategori: Allmänt

Åt gröt till frukost men ångesten rev inom mig, fick upp det mesta tror jag. Insåg att jag var bortbjuden på middag ikväll(!!!!) ville inte äta mer men självklar avslöjar min mage mig runt halv 5 genom att kurra, en apelsin innan middagen alltså! Rotfrukter och fisk. Gick ok allt som allt men mår psykiskt inte så bra, tänker för mkt, lyssnar på deppig musik och sover inget. Borde fokusera all min tid på skolarbete men vem orkar änns börja när uppsatserna som ska skrivas är så massiva. En av dom ska vara på ca 50 sidor! Orkar verkligen inte och gissa ämnet? Ätstörningar.......... Hur löser man det här?:(
/A

Planer....

Kategori: Allmänt

Åt ett halvt äpple till frukost, drack en halv smoothe till lunch. Totalt var det 200kcal. Det kändes mkt, men var ute och gick mellan 10 och 16:30 med några stop för te och turistande. Kände hungern när jag kom hem så åt några vindruvor. Njuter av min sista kopp te nu och ska sen hoppa i sängen. Imorgon ska jag köpa mig en tränigsjacka så jag kan trottsa kylan och sen, pw runt stan och stanna för plugg/te pauser och shopping. Så ska min dag se ut!
/A

Loser

Kategori: Allmänt

Skriver inget. Har inget att säga. Är en riktig loser. Gick inte som jag tänkte mig.

Sämst.

Imorgon åker jag hem, snörar på mig joggingskorna och beger mig ut på en väldigt lång powerwalk. Kommer ju inte precis vara trött i musklerna efter denna kolhydratspåfyllnad. Ingen mat, men massa pepparkakor. För många, alldeles för många. Och ädelost, knäckebröd, glögg, pistagenötter. Fastade fram till fikan, fick ångest efter fyra pepparkakor. Ångesten ledde till ännu fler. MÅSTE HEM! Hur kunde jag? Fy vad jag ska straffas.

Vill skriva godnatt, men egentligen önskar jag att jag kunde få dö i sömnen så att jag slipper vakna imorgon och känna mig fet. Vara fet. Se beviset i spegeln. Sover dessutom i ett rum fullt av helfigursspeglar....yaayyy.

/F

7 december

Kategori: Allmänt

Vill inte gå till tandläkaren!! Tänk om hon ser att jag har spyt och berättar det för mina föräldrar? Finns det något man kan göra för att "gömma" att man har gjort det? Please?
/A

Supesize vs superskinny

Kategori: Allmänt

Klockan 13.55 och 17.55 varje vardag är det supersize vs superskinny på 3an! Love it. Det är dock samma avsnitt klockan 6 som det är klockan två dagen därpå.

/F

Tisdag

Kategori: Allmänt

Har sovit så otroligt dåligt inatt, låg vaken till sent och var helt död imorse. Fastade ju igår så orkeslösheten är ett faktum idag! Ogillar känslan av att knappt orka gå utanför dörren men ogillar känslan av mat ännu mer. Funderar på att äta lunch idag, men vet verkligen inte, ska ju bort ikväll och vet inte vad jag måste äta till middag. Om det blir lunch iallafall tar jag ett halvt äpple och te, eller en halv portion gröt. Jag vet att jag egentligen måste "mjuka upp" tankarna lite innan jag åker, annars sitter jag där med tårar i ögonen framför de andra ikväll om jag ska äta något. Tycker ni också att det är lättare att äta om man tagit något litet först?

Skulle behöva lite koffein, men tanken på kaffe gör mig illamående. Ska nog ändå göra en liten kopp med skummad mjölk. Det får bli lunchen, har i ca 1 dl mellanmjölk och 1 tsk kakao. Mellanmjölk....usch! Men det skiljer inte många kalorier och min vanliga är slut. Plus en pytteliten clementin. Ja, så får det bli.

Åh alla dessa beslut haha!

/F

Dagen

Kategori: Allmänt


Idag har jag druckit cola zero till sen frukost/lunch, en ask läkerol salvi på eftermiddagen (23 kcal), ett glas vatten till det och sen har jag inte kommit längre. Ska borsta tänderna nu och krypa ner i sängen. Var så upptagen med överlevnadsguiden och att klura på recept att jag glömde middagen, det gör dock inget för jag är så otroligt stor, ni skulle bara se mig alltså.

/F

Konsten att överleva julmaten - en survival guide!

Kategori: Allmänt


Inte nog med att det är mycket mat precis hela tiden under jultider, det är även till största delen onyttig och överdrivet kalorifylld mat! Jag tänker inte fasta på julafton, eller ens mellandagarna, men jag tänker verkligen inte äta vanlig fettig julmat eller godis. Jag antar att många av er känner likadant? Därför har jag gjort en liten överlevnadsguide när det gäller just julmat. Vi måste inte skippa det helt, bara ändra om lite i recepten!

Jag litar inte på mat som någon annan lagat om man inte kan se vad det är i, till exempel grytor/gratänger/röror/stekta saker. Tänker därför laga egen mat, min egna lilla variant av det jag vill äta på julbordet och sedan ta lite av plockmaten som känns okej! Men de största grejerna blir omgjorda och kalorireducerade, detta funkar bäst om man firar jul hemma med familjen och därför ansvarar för julbordet till skillnad från om man ska fira borta. Man kan ju även laga egen mat och ta med....om man är bekväm med det! Är man vegetarian, allergisk, kräsen osv är det busenkelt att komma undan med det utan höjda ögonbryn! Man kan även göra den nyttiga varianten till alla om man hjälper till och lagar julmaten.

Janssons Frestelse
Originalet innehåller både grädde, smör, ströbröd och fet mjölk. en riktig fett och kolhydratsäckelbomb ca 450 kcal/portion!

F's variant:
skippa smöret, det behövs verkligen inte! Använd mycket lök, god potatis och lättmjölk. Man vill ju fortfarande ha den där krämiga konsistensen, och det finns världens bästa grej för det! Milda mat extra, 60 kcal/dl. Eftersom potatis är otrygg mat för mig, tänker jag dryga ut den med lite morot och palsternacka. Blir hur gott som helst! Vad gäller ströbrödet på toppen av gratängen, byt ut det mot pofiber om ni vill skippa ännu fler kolhydrater. Pofiber är torkat potatisfiber och används istället för ströbröd om man äter lchf eller är glutenallergisk, det innehåller 75kcal/100g och 12g kolhydrater till skillnad från ströbröd som har 370kcal/100g och 69g kolhydrater! Utgå från ett vanligt recept och ersätt ingredienserna men ha samma mått, hur lätt som helst.


Köttbullar
Fläskfärs, ströbröd, stekfett..... inte nyttigt. En liten innehåller ca 30 kcal, och hur ofta äter man endast en köttbulle? Jag och många av er är dessutom vegetarianer och då är det ett självklart bortval! Däremot kan man göra nyttiga och vegetariska köttbullar om man vill ha det, även om man inte är vegis :) Många recept innehåller även grädde och lite socker.....

F's variant:
Välj quornfärs! Det är proteinrikt, extremt fettsnålt och smakar hur bra som helst om inte bättre. Färsen är ganska torr, inte klibbig som köttfärs, därför behöver man lite ägg och pofiber i smeten för att den ska bli fast och smidig. Blanda massor med finhackad gul lök i smeten och stek i ett järn som har glatt yta, använd lite vatten istället för smör/olja eller något non-stick smör med mindre kalorier (vet att tex milda har en hel del). Vill man ha lite julsmak på bullarna kan man ha lite kanel och kryddpeppar. Det finns även supergoda quornköttbullar från märket hälsans kök, 100 kcal/100g.

Rödbetssallad
Köpt rödbetssallad innehåller runt 300 kcal per dl, det finns även skräckvarianter med 400 kcal. Rödbetor är kalorisnålt och supernyttigt, men såsen runtomkring är en äcklig blandning av majonäs, creme fraiche och ibland grädde.

F's variant:
Köp råa rödbetor som du skalar, kokar och skivar i små tärningar eller köp en burk med inlagda skivor som du skär i fyrkanter. gör en sås på minifraiche (80kcal/dl) eller turkisk yoghurt, salt, peppar och ett finhackat äpple utan skal. Blanda och förvara i kylen! Blir väldigt mycket lättare än originalet.

Ris á la Malta

Ris och grädde, say no more. 200 kcal/dl.

F's variant
Här kan man göra på lite olika sätt:
Risgrynsgröt på "korv" har 100kcal/dl, det är mycket bara det och självklart vill vi inte blanda i någon grädde i det!! Antingen kan man blanda ut vanlig risgröt med lite lättmjölk så att den blir lite mindre trögflytande, eller så har man i lite milda lättvisp, vaniljkesella eller alpro soya vanilj. Undersök gräddhyllan, det kan skilja hundratals kalorier mellan sorterna. Man kan även koka egen gröt på grötris, vatten och lättmjölk men det blir ungefär samma antal kcal per dl men man vet precis vad som är i. Undvik inlagda mandariner som man brukar ha till, de simmar i sockerlag....skala istället dina egna clementinklyftor!

Vill man skippa risgrynsgröten helt, kan man göra som jag tänker göra. Blanda minikeso med lite turkisk lättyohurt eller kesella/kvarg 0.3- 1% fetthalt, sötningsmedel efter tycke och sedan vilket tillbehör man gillar. Önos lågkalori jordgubbssylt, clementin, kanel, russin är bara ett par exempel.

Plocksaker som brukar finnas på julbordet:

ägghalvor
- ta ut gulan, 19 kcal/st eller 45 kcal för hela ägghalvan.
brunkål/rödkål- 60kcal/dl, helt okej och går att ta lite av :)
sill- välj de som ligger i klar spad (36 kcal/bit), inte i tjock sås senapssill (66kcal)
bröd- en normalstor skiva vörtbröd har 94 kcal, ta en halv
julknäcke- oftast runt 50 kcal /bit
julost- 50 kcal/skiva
julskinka- ....är relativt kalorisnålt, är du inte vegetarian men vill skippa det så kan du köpa tunna skivor rökt kalkon istället, ca 5 kcal/skiva! Annars är 1 skiva utan fettrand runt 50 kcal.
prinskorv- sojakorv är nyttigare val, men annars är det 60 kcal i en normalstor sådan
gravad lax- 1 skiva typ 25 g är vanligtvis runt 45 kcal, nyttigt!
Lutfisk- 1 dl är 50 kcal, inte för att man vanligtvis mäter det i dl men för att ni ska få en bild av hur mycket haha!
Revbensspjäll- 1 bit 50 g är 145 kcal

Såhär mycket innehåller några typiska julgodissorter:
Knäck
, 1 st, 51 kcal
Ischoklad
, 1 st 70 kcal
Kola
, 1 st, 36 kcal
Aladdinask
, 500 g, 2 750 kcal, 1 bit, 44 kcal
Skumtomte
, 10 g, 33 kcal

Pepparkakor, 5 g, 23 kcal/st
Saffransbullar, 65 g, 207 kcal/st
Nötter, 500-600 kcal/100g
Russin, 320 kcal/dl
Choklad, 500 kcal/100g



Som ni ser så låter det mesta av plockmaten ganska "okej nyttigt" när man ser det per bit...men många bäckar små blir till slut en (kalori)å. Jag kommer att äta min egengjorde julmat och sen ha nyttigt godis istället för vanligt godis.

 

♥Julmust light
♥Tindra glögg (40 kcal)
♥Sockerfria pepparkakor (ska hitta ett märke, vet att det finns!)
♥massor med clementiner
♥Ananas, mango, passionsfrukt (julfrukter enligt mig)
♥Lite nötter och mandlar
♥Torkade fikon, aprikoser
♥Chailatte
♥Julte
♥Candy canes, polkagrisar om jag vill ha godis, de håller länge och är sockerfyllda men fettfria till skillnad från choklad
♥Egendesignade lussebullar, ska komma på ett bra recept med mindre kalorier


Hoppas att något känns användbart! Kommer antagligen att hamna lite fler nyttiga julrecept här de närmaste veckorna :)

/F

 

 






Ny vecka

Kategori: Allmänt

Har druckit ett par klunkar cola zero till lunch och ska nu bege mig ut på julklappsshopping. Ska fasta till ikväll och vad håller tankarna borta från fokus på hunger bättre än shopping? :) imorgon ska jag iväg och även sova borta, ska dock hålla min diet trots att det kan bli lite svårt! Trodde att alla dagar av fasta/lågt intag hade gett lite resultat, men när jag provade mina skinnyjeans nyss så gick de fortfarande inte att knäppa och de kändes lika små som de gjorde i somras, tror jag. Minst 5 kg till innan de passar iallafall....

Kommer ihåg i våras, när vikten minskade för varje dag och alla jeans hängde löst. Sen kom studenten med alla tillhörande saker och en lång sommar som blev fylld med hets/spya. Ökade massor i vikt. Upp ner upp ner. Inga resultat trots detta slit. Nu ska det bara gå neråt. Får se vem som skrattar sist när de där elaka (äckligtsnyggaoförskämtdyravarförköptejagensdem) jeansen blir för stora istället.

/F

Intake med cake

Kategori: Allmänt

Drack som sagt en halv kopp te innan jobbet. Gick i två timmar, normal takt. Satt och äcklades på McDonalds där det åts middag, luften kändes fylld av fett! Drack en mugg cola light bara, smakade inte som vanligt och fick lite panik att det skulle vara vanlig cola innan jag kom på att de spär ut läsken som tusan. En jag känner som jobbar där har till och med sagt att det är så haha.

Kom hem vid 7 och julpysslade lite, dekorerade pepparkakor och plågades av julbaksdoften som som var i hela lägenheten. Kände mig fet och onyttig, som att det var jag som smällt i mig hamburgare, pommes, efterrätt och lussebullar bara genom att känna alla dessa dofter hela tiden! Mysigt var det iallafall, och till adventsfikan tog jag ett pepparkakshjärta. Älskar, älskar och åter älskar pepparkakor så himla mycket och det kändes som ett bra val och enkel manöver från lussebullar, choklad och marsipan. Dessutom är de inte så hemskt farliga rent kalorimssigt jämfört med det andra, ca 30 kcal i en kaka tror jag.

Middag blev en portion grönsakssoppa 50 kcal, och nyss åt jag lite kesella 0.3% 55 kcal/dl och en clementin för jag kan verkligen inte sova...drack massor av vatten också för det har jag knappt gjort idag. intaget landar någonstans runt 170 enligt min nattliga huvudräkning. Bra att jag rört lite på mig iallafall! Imorgon är jag ledig, och ska fasta på dagen sen äta något litet på kvällen. Får se vad jag känner för! Gröt kanske...eller broccoli! Det är fina grejer det, snälla trygga safe-foods. Imorgon ska jag skriva en liten survival guide för julens alla mattillfällen här, stay tuned my loves!

/F

Regnbåge

Kategori: Allmänt

Har ätit ett halvt äpple och earl gray till frukost. Samma sak planeras till lunch! Ska även dra mig iväg till gymmet. Har haft så mkt dem här veckan att jag bara har varit där en gång under föregående vecka!! :O
/A

Söndag

Kategori: Allmänt

Frukost: -
Lunch: -
Eftermiddag: halv kopp te

Nu: jobb till sent ikväll = ingen mat förrän möjligtvis när jag kommer hem. Har lite lättkesella och cola zero i kylen som i så fall får bli dagens. Är hungrig men inte ett dugg pepp på att få i mig något.

/F

Kvällen

Kategori: Allmänt

Redan i bilen på roadtripen mot staden vi skulle tillbringa kvällen i dök det upp en stod godispåse. Jag mådde illa och hade inte ens kunnat ta om jag velat...innan jag åkte kände jag mig riktigt kallsvettig och illamående, så jag åt några russin för att överleva kvällen. Kändes genast mycket bättre, men det skrek lite inombords. Glömde dock bort det ganska snabbt! Övertalade gänget att äta på en annan restaurang, istället för kött-äckel restaurang visade jag dem ett italienskt suupermysigt ställe som har massa olika saker. Min plan var att ta en sallad för att kunna äta och vara social utan att ha ångest, så min manöver funkade perfekt! Det fanns pizza, pasta och annat där så alla blev nöjda. Tog en (äckligt dyr) ceasarsallad med ganska fettfri parmesandressig minus krutonger, bacon och olja.

"varför inte ta bort salladen också när du ändå håller på" sa en av vännerna på skoj. Ha....ha...ha? Blev lycklig bär jag såg att salladen bestod av mestadels babyspenat och gurka, lite tomat och 4 tunna avlånga skivor kycklingfilé utan skinn eller marinad. Pyttelite parmesan på toppen bara. Åt allt förutom det mesta av dressingen (kanske tog en sjättedel eller något). Glad att den var vid sidan av :) det är denna sallad som ni kan se på min oerhört "vackra" och suddiga iphonebild nedan haha. Vatten till det och kaffe till efterrätt. Kändes mycket och stort, såg mycket ut på tallriken. Fast de andra åt pizza och flottig pasta, drack cider/vin och sen efterrätt på det.

Biogodis blev läkerol och det kände jag mig mer än nöjd med, saknade inte något. Behöver jag ens nämna att de andra köpte godis? Är glad att kunna umgås utan att hamna på hundratals (eller tusentals...) kalorier. Är nöjd med intaget för att vara en middag ute och bio-dag. Tog 3 msk gi musli innan jag gick och la mig, för sömnens skull.

Imorgon blir det hel eller halvfasta, vet ju inte hur mycket det var i salladen och inte heller russinen....jobbigt att inte veta! Är inte under 500 kcal iallafall.

Godnatt fina!

x /F

Mys

Kategori: Allmänt

Mysig lördagseftermiddag.
Ensam hemma.
Regnet smattrar mot fönsterrutorna.
Insvept i varmt fluffigt täcke.
Cola zero-burk i handen.
Försöker samla ork att hoppa in i duschen.
Känslan är så stark att man skulle kunna ta på den, klappa den varsamt och viska fina ord, känslan av att jag aldrig mer vill svika vägen till smalhet.

/F

Lördag

Kategori: Allmänt

Gårkvällen slutade med några valnötter till när jag kom hem, så jäkla värdelöst...men vi gick en del så förhoppningsvis försvann lite av kalorierna där. Kände mig glad och "hel", inte tom och trasig, hela kvällen. Är så beroende av positiva och härliga människor runtomkring mig, men alla bor så långt bort. Njöt iallafall av att få vara lite hel för stunden och lät bli att tänka på att min vän åker tillbaks till London idag.

Mådde illa och var yr imorse som vanligt, blodsockret på noll....så jag syndade och åt lunch nyss. 4 miniclementiner, iskalla och friska! Mådde för illa för att dricka te eller något annat. 100 kcal blev det. Ikväll ska jag på middag ute med vänner, sen bio. Stället har bara onyttig mat, tänker inte äta något. Beställa och sen peta runt. På bion blir det cola zero och läkerol! Innan ikväll kan jag ute äta något, har redan fettat mig tillräckligt för att vara så tidigt på dagen. Men jag trodde jag skulle svimma så det var väl okej! Nu är jag äckligt mätt istället, finns det inget mellanting?

Förresten så måste jag lätta mitt hjärta angående en sak som stör mig enda in i benmärgen! När någon i ens närhet (som definitivt inte har äs) ofta säger saker som "oj jag har inte ätit på hela dagen", eller "idag har jag bara ätit det här och det där [blablabla] sjukt lite!" och "sådär mycket skulle jag aaldrig orka!".

IIIHGGGGGGGGHHHHH!

1. Du brukar tvinga mig att äta eller lägga spydiga kommentarer om mina matvanor. Jag har precis motvilligt fått i mig något och nu känner jag mig som en fet kossa.

2. Du missar aldrig en måltid annars och äter jämt onyttigt, menar du att du är smal eller speciell för att du ätit lite mindre EN dag?

3. Tänk om jag skulle säga så varje dag. Hahaha!

4. Vad vill du få ut av att yttra det?

Jag har en liten teori;
Om man har äs och pratar om det med folk som inte har det, skär sig och visar det, säger att man är "såå deprimerad" osv, så är det inte lika allvarligt som när man gör det i hemlighet och aldrig säger det till nån. Undantag finns såklart, nu utgår jag från folk jag känner. Vad tror ni? Kan det ligga någonting i detta?

IIIHGHHH NU HÄNDE DET NYSS IGEN!!

"jag har inte ätit nån lunch idag och nu ska jag iväg"

Sluta. Jag bryr mig inte. Vill inte veta, bryr mig inte. Är det inte sjukt irriterande?

/F

Hej jag är förmodligen knäpp

Kategori: Allmänt

Jag har kommit på hur jag kan ställe en "diagnos" på mig själv. När jag nedstämt lyssnar jag på musik men bara det som har en text som tilltalar mig och hittar på en historia till det. Det kanske låter hel Skummt men när jag är "lycklig" lyssnar jag på musiken och skippar texten.

Fredag kväll?

Kategori: Allmänt

Fredagar har alltid varit associerade med onyttigheter, godis, chips, pizza. Hur överlever folk. Tänkte lyxa till det ikväll med sallad och min favodressing! Imorgon blir det en halvdag på gymmet och resten tillägnas en lång promenad med musik och avslutningsvis skolarbete.

Oh, hello to you, dinner!

Kategori: Allmänt

Cola zero cherry blev min middag ikväll. Drack hela burken nyss, och nu mår jag jätteilla! Uuughh. Fyllde magen till halsen och bubblorna gör det inte bättre.

/F

Fredag

Kategori: Allmänt


Tog aldrig nån clementin imorse som jag skrev att jag skulle, inte heller något te.... gjorde alla ärenden på stan och sen kom jag hem klockan 3. Det stod lunch på bordet, omelett med makrill i tomatsås. Sen när äter vi lagad mat till lunch? Och sen när förväntas jag äta det? Och sen närdå litade jag på något som jag inte själv stekt? Jag har nog sett hur mycket smör eller olja som används....Ville inte ha, verkligen inte. Även fast det är okej nyttigt så känns varm lagad mat inte bra, så jag valde att ta några valnötter istället. Närmare bestämt 10 st, och te med lite mjölk till det. För mycket för mycket för mycket för mycket.

En nöt är ca 26 kcal, då har jag alltså fått i mig TVÅHUNDRASEXTIO kalorier på det lilla! Lugnar mig själv med att det är protein och nyttigt fett, och jag har även hört många gånger att kroppen inte kan bryta ner nötterna helt och därför inte ta upp all näring från dem. Fredrik Paulun (GI-vetare) påstår att man får i sig ca 70% högst av det beräknade energiinnehållet. Litar inte helt på det, men det måste ju ligga någon sanning i det! Blir iallafall mitt enda mål idag, tänker inte överstiga det där. Får se om jag hinner med en snabbpromenad ikväll, trots att jag ska iväg vid 9. Blir prat och vin (inte vin för min del men ni fattar) på något uteställe med bra sällskap, killkompisar tjatar aldrig om mat och vikt, att man ska äta och så. Det är otroligt skönt, jag är egentligen väldigt social och älskar att umgås bara att alla i min vänskapskrets ALLTID dömer mig när jag inte vill äta och därför drar jag mig ofta undan då alla saker innefattar mat, godis, chips och/eller alkohol. Vet inte om han fattat att jag har ett lite dysfunktionellt förhållande till mat, om han har det så visar han det inte iallafall. Han har någon gång utbrustit "men F vad smal du är, du äter väl ordentligt?" när han kramat mig men jag har skrattat bort det totalt och inget har sedan nämts. Dock betyder inte det att jag faktiskt är smal, men killar har ju ett annat synsett. Om han vet, så känner han även mig tillräckligt för att fatta att han inte ska lägga sig i. Smart där! Fy vad jag avskyr när folk gör det.

xoxo /F

Fredag

Kategori: Allmänt

Vaknade yr och illamående. Det låga intaget börjar kännas rejält, men om det inte känns så händer det inget! Är hungrig men kan inte äta för jag mår som sagt illa av att ha varit hungrig några dagar, är orkeslös men har en hel del att göra. Ska nog ta en clementin och sätta igång med dagen....

/F

Today

Kategori: Allmänt

Har varit en händelserik dag, promenerat mycket och haft bra intag. 3 clementiner vid middagstid plus ett glas light must och sedan en kopp grönt te vid 22. Hungrig? Jaa. Mat? Neeje! Jag hatar mina lår, armar, kinder, mage.....de ska få tyna bort, jag hatar dem! Jag hatar att mina nyckelben gömmer sig under huden, att varje ben i hela kroppen ligger nedbäddat i mjuk fettvävnad. Euw, visste ni förresten att fettcellerna är små PÅSAR under huden som FYLLS med fettsyror när kroppen inte förbränner kalorierna man fått i sig? Sen tappas fettsyrorna ut i blodet när de behövs av kroppen. Då blir man smalare, men det är lätt för dem att fyllas igen om de nyligen varit fyllda. Om alla påsar är fulla bildas nya osv. Man kan alltså vara smal med många fettpåsar, men de försvinner till stor del efter ett tag på stabil vikt! Hur äckligt är inte det? Euw.

Just nu önskar jag att jag var påväg till A med urgoda nyttiga sallader och annat smått och gott + massa pepp och lugn! Hon är den starkaste och bästa jag vet och jag vill kunna trolla så att hon ska vara glad och må bra varje liten dag...

Imorgon ska jag inte göra mycket, ha lite ångest inför lördag och helst vätskefasta med inslag av någon clementin och julmust. Äre jul så äre! Stulit den här bilden från R&S (feelthebones.blogg.se) för att det var kärlek vid första ögonkastet. Vill ha stickade tröjor som går till mitten på låren tillsammans med svarta tights, två kantiga tunna ben som sitter på enkropp under 50kg och knästrumpor hela julen och vintern. Helst vill jag nästan sväva iväg när det kommer en vindpust.

Godnatt x /F

If you want peace, stop fighting. If you want peace of mind, stop fighting with your thoughts.

Kategori: A

Sitter och huttrar uppkrupen i en soffa. Fryser så himla mkt, trotts att jag har min vinter jacka och halsduk på mig. Har faktist ätit både frukost och lunch. Men känner mig trotts det kanske bra. Vakade med tankarna inställda på HETS. Ville ha kakor, bullar, solskensbullar, lussebullar, nutella, pankakor, godis och en massa varm choklad. Men tog istället gröt och nu till lunch blev det en liten bit kykling med babyspenat och kökbärstomater. Är jätte mätt och otroligt kissnödig. (var tvungen add dricka en massa vatten för att känna hur OTROLIGT mätt jag är för att inte smita från jobbet och springa till närmste kiosk och gå loss totalt! Har en fruktansvärd känsla av att det kan komma att hända ändå, trotts att jag försöker vara duktig. F, om du ser det här... snälla förlåt mig.
Jag kämpar mot mig själv, men vem är igentligen starkast? båda? ingen?
Som om inte det vore allt så mår jag dåligt över annat också. Känner att stress håller på att förgöra mig. Håller min fasad uppe. Trotts att många ifrågasätter min situation. Om det redan på papperet är en omöjlighet situation att genomföra så ska jag väl inte ha förstora förhoppningar? Fortsätta på den väg jag lagt ut framför mig tills den tar slut? Vart kommer den ta slut om den gör det? Eller fortsätta lura mig själv och säga till alla hur bra allt är och att jag mår toppen.
Ni där ute som läser har en massa problem, jag förstår det, det gör jag verkligen! Det är killar, skolan, föräldrar och kompisar som sätter kraven möjligtvis en sport eller annan aktivitet. Den sidan som ni inte förstår jag jag och F har innebär att vikt och utseende är något som tar upp vardagen på fler än ett sätt. Man ska inte bara passa i sampel sizes 2-4 = 34-36 untan även se bra ut i dom. Mycket att det som jag pratar med mina kolegor om inefattar, "hur ofta tränar du? vad tränar du? hur funkar det? vad äter du? hur gör du för att hålla dig så smal?" Om ni inte redan visste vad vi gör så gör ni nog det nu.....
/A

Bra start på dagen och alternativ till fika

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Blir massa fika och kakor idag ojojoj....MEN, inte låter jag det förstöra mig för jag har varit och köpt nyttig fika :) julmust light och söta miniclementiner. Juligt värre! Tänker fasta idag för övrigt, bortsett från högst tre clementiner och julmusten då. Är ute på en liten kvick morgonpromenad just nu för att kicka igång förbränningen, 30 minuter räcker när det är såhär kallt tycker jag!

/F

gud vilken vecka

Kategori: A

Kan inte fasta en enda dag den här veckan som jag tänkt :(
Det positiva är ändå att jag fotograferas och vill absolut inte känna mig fet och därför är det ingen hets eller överrätande eftersom jag inte kan spendera en enda minut själv. Skippar frukosten hemma och dricker bara te fram till lunch. Då får jag äta vad som bjuds utav dom jag jobbar med :P som tur är kan det vara det enda målet som jag "måste" ta.
Nu går jag och lägger mig. God natt!
/A

Den där tomma känslan

Kategori: Allmänt

När man känner sig glad, tom i magen och bara allmänt levande. Det är en bra kombination :) har fastat idag, druckit vitaminbrus till frukost, te till kvällsmål och en dl juice nyss. Hungrigt men nödvändigt! Hela jag är en dallrig geléklump. Behöver inte mat, det finns hundratusentals kalorier lagrade i min kropp som bara väntar på att komma till användning.

Imorgon blir en social dag, men det ska inte hindra mig! Har äpplen och morötter som ska få agera akut-snacks om vi ska äta någonstans :) Nu dör jag snart av trötthet, inte ens hungern kan hålla mig vaken ikväll som den brukar.

Godnatt kära ni,
/F