skinnygirls

Victoria secret!

Kategori: Allmänt

Jag bar helt inställd på hets igår eftermiddag. Hade haft en väldigt jobbig dag på jobbet. Så trotts att jag kände mig otroligt fet hela dagen så var hets suget enormt. Som tur är finns F där! Tack sötis! Middagen blev därför några bitar sötpotatis och hertico vert! Plus te. Kollade på nya Victorias secret! Gud vilken pepp Karlie kloss är!!! Ni måste kolla upp henne tjejer!
/A

Kvällen

Kategori: Allmänt

Jag var verkligen orolig för hur det här skulle gå idag. Men det var faktiskt helt okej med intaget, det var dock så jäkla jobbigt både i affären med de andra (vi möttes och gick och handlade allt tillsammans) och under middagen, filmen och när vi satt och pratade i soffan med alla snacks framför oss....var så otroligt kul att träffa alla, även om jag kände paniken hela tiden för maten.

Först i affären då, vi gick runt och vännerna kastade ner allt möjligt onyttigt i vagnen. Tortillas (hundrakalorierstyck), ost (fyrahundrakalorier per 100g), avocados (trehundrakalorierstyck), ostnachos (ettusenfemhundraihelapåsen), crème fraiche (niohundrakalorierienliteniburk)....julmust.....massa godis......ostbågar! Jag försökte få i så mycket grönsaker jag bara kunde, tacos ska ju typ bestå av det, så det var bra. Försökte säga att lättcremefraiche är bättre för att det inte är så fast och därmed bättre till rörorna men icke, full fat version ska det ju vara. Hade själv tagit Mini-varianten på 80 kcal istället för 330 kcal, eller ingen alls förstås! Men om jag fått välja. Julmust light då? Icke! "Det är kemiskt och vanlig ska det ju vara". Snacka om att inte bry sig om vad man äter.

Vi började att laga maten och hade jättekul, jag tänkte ansvara för quornfärsen för att kunna steka i vatten istället för olja. Bra tyckte jag. Vänder mig om i TRE sekunder för att ta ett mått med vatten bakom mig och då fullkomligt HÄLLER en av vännerna OLJA på MIN färs!!!!!! Rörde inte en min, lyckades att inte visa ångesten. Vad....i...hela...! Vem häller olja på quornfärs i en non stick panna? Varför??! Jag hällde på vatten och sa "ooj råkade hälla för mycket vatten på, häller av lite bara" och hoppades att lite av oljan skulle följa med ner i vasken. Hade faktiskt tänkt ta lite mer av färsen än vad jag gjorde sen, det är ju nyttigt och fettsnålt om man tillagar det rätt. Men det blev en matsked på grund av den äckliga oljan.

Vid bordet kände jag mig granskad. Som att alla tittade på min tallrik och kollade hur mycket jag tog. Så jobbigt eftersom några av dem vet att jag "haft" problem. Tog en tortilla (eller snarare fick en upplagd) som jag fyllde med massa isbergsallad, paprika, gurka, tomat, lite majs, 1 tsk avocadoröra, 1 msk quornfärs och så sa jag "ååh jag ska alltid fylla dem för mycket så att de inte går att stänga, sån taco-optimist hihi" för att äta allt utom brödet till en början och bara ha det undertill liksom.

Och så åt jag av salladen och det andra i fyllningen, ville helst bara ha sallad men kände mig tvungen att ta lite av det annat med. Skippade osten, de andra rörorna, köttfärsen osv ändå. Åt ungefär halva brödet och min salladsfyllning, lämnade resten av brödet och skyllde på att det blev blött och slaskigt. Varje tugga var hemsk och jag kände mig så pressad att verka normal och äta, kände ingen smak utan svalde bara för att bli av med det! Usch. Åt långsamt som A rådde mig, så jag satt inte utan mat när de andra tog om utan var färdig samtidigt. De trodde säkert att jag tog två. Skippade julmusten och drack vatten. Sen blev det 5 nachochips. Jag tog inget godis alls under filmen, skålarna skickades runt och alla andra åt massor. Herregud, de hade ätit säkert 2-3 tacos plus läsk innan och ändå åt de godis som om de fastat i en vecka. Jag hade Läkerol i fickan som jag tog lite av :) senare på kvällen satt vi och myste/pratade om allt som hänt sen sist och roliga minnen. Blev mer chips och godis som ställdes fram....jag tog 4 chips och 2 godisbitar för syns skull.

Ursäkta min långa utläggning om kvällen, var bara tvungen att skriva av mig för att lugna ner mig lite! Kan tycka att det var lite fail, eller mycket, men för att vara middag och godis med vännerna så var det bättre än väntat. En halv taco med mest sallad, 10 chips och 2 godisbitar plus läkerol. Tur att jag fastade hela dagen innan jag åkte, ett glas vitaminbrus till frukost och ett glas vatten på eftermiddagen.

Är det inte helt förfärligt förresten, att man ska behöva känna sig som en idiot för att man inte äter godis och chips, fettiga saker och läsk? Det är ju inte normalt egentligen, inte ens mat. De blir inte misshandlade av sina egna tankar när de ätit sånt. hur skulle de förstå? Men att de uppenbart reagerar på det är jobbigt. Det är onormalt och avvikande att inte vräka i sig, enligt normerna. Är glad att jag stod på mig någorlunda och inte tog mer för det. Har trots all oro haft en riktigt bra kväll....men fasta imorgon blir det iallafall, hoppas jag. Det måste bli så! Kul att man kan hetsa ena dagen och sen nästan gråta över en bit bröd en annan. Verkligen, logiskt och bra.

Nu svider ögonen av trötthet, godnatt alla fina!

/F

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Somnade hungrig, vaknade hungrig. Inget som förändrar det faktum att jag tänker fasta tills ikväll dock! Oron gnager i magen, kommer jag att bli tvungen att äta nåt äckel där? Jag vill verkligen inte det.

Begravd i fett! Såg en dokumentär på tv igår om dödligt feta människor, som hade mage ner till knäna och lår som gick ihop till vaderna. Hela huden var gropig och ojämn, ansiktena runda och oformliga som klot och fingrarna som prinskorvar. Armarna var inga armar utan hängde bara ihop med kroppen som en platt klump och halsen var lika bred som huvudet, klädd i ett flertal valkar. Kunde bara titta en liten stund sen stod jag inte ut längre, kände att jag såg ut exakt som dom eller iallafall inte långt ifrån... Mitt sunda förnuft säger att de väger 150kg mer än mig, och jag fattar ju att jag inte ser ut så! Men på insidan känner jag mig som en sån överviktig person, när låren nuddar varandra och magen är stor. Inte en chans att jag äter mat eller godis ikväll, det går bara inte. Inteinte! Det hade varit som att smutskasta allt jag och A kämpar för, 49 på julafton.

(inlägget skrevs imorse men dök upp på bloggen 12 timmar senare haha)

/F

Bones

Kategori: Allmänt

Jag kan se mina ben på axeln lite tydligare nu! Nyckelbenen går lixom hela vägen;) det är ett av det vackraste jag vet, efter höftben och revben vid brösten!
/A

Simma

Kategori: Allmänt

Oj vad F är duktig på att blogga. Duktiga F. En stor kram till dig! Hur går det för mig då? Ingen aning, vågen är försvunnen, bort plockad. Men har varit hyfsat duktig de senaste 3 dagarna. Igår fastade jag men idag har jag ätit en apelsin, en smoothe:150, och en sallad med majs. Blir kanske gröt ikväll.
Har börjat ta en litet lila piller som tycks hjälpa. Den ska tydligen minska hunger och risken för småätande (check) den ska ta energi från fett istället för muskler när man ligger på minus (ingen aning) och öka energin (check) jag är nöjd!
Justia... Jag har simmat idag oxå!

Fasta

Kategori: Allmänt

Idag har jag konsumerat 2 koppar te och några halstabletter, thats it! Efter 10 dagars överätande är det skönt att bara bryta mönstret. Har varit konstant hungrig men sysselsatt mig hela dagen så jag har inte tänkt så mycket på det. Är galet orolig inför morgondagen och hur jag ska klara maten och allt. Äter jag lite känns det ändå för mycket och det blir en veckas hets för att straffa mig själv....vet att det blir så om jag äter något osäkert! Have to stay strong.

Ett litet tips, om du är på väg att äta något utöver det du borde - gör en fin manikyr istället! Det är lite tidskrävande och man fokuserar på något annat för ett tag. Plus att det blir snyggt :)

/F

Shopping list

Kategori: Allmänt

Imorgon ska jag handla:

- multivitaminjuice
- osötad blåbärssoppa
- julmust
- laxeringsmedel

Pepp!

/F

Try

Kategori: Allmänt

Jag skulle vilja testa en sak, att se hur länge jag klarar mig utan mat. Från måndag till torsdag eftermiddag innan jag åkte bort och jobbade för ett litet tag sen fastade jag. 3,5 dagar. Hade inte brutit det så snabbt om det inte vore för jobbet. Alltid något som ska förstöra. Vill göra det nu igen, 10 dagars fail. Massivt fail. Hur kunde jag låta saker påverka mig? Vill börja redan imorn men på tisdag ska jag bort på MIDDAG!!!!! Hör ni hur det låter??

Bland folk som vet, folk som har koll. Som jag bryr mig om, måste vara glad och lyckad framför. Ska dricka kaffe innan jag går för att dämpa aptiten och sen gömma allt jag bara kan. Svårt att vara glad när man typ vill storböla över maten som står framför en. Vi kommer att ha mat, och vi kommer handla st tisammans. Vi kommer att handla godis. De andra jag ska vara med är riktiga matvrak! Får välja mellan att hata mig själv och äta för syns skull eller att strunta i vad de tror och säga att jag har SÅ ont i magen. Vill ändå kunna njuta av kvällen för jag älskar de här personerna och vi träffas nästan aldrig. Dilemma. Önskar att jag hade nåt starkt som gjorde en glad och ickehungrig....syftar inte på amfetamin haha. Typ "the miracle pill that does whatever F needs"

Snart är det december. Wow vad tiden går fort. I december vill jag leva på te och kaffe, ha samma hudfärg som snön och rödblåa händer. (får det när jag inte äter.) på en visning sminkade de mina händer. Alltså de tog foundation och puderfoundation som de arbetade in med en borste och sedan fix på det, och lite glitter. Pinsamt! De fattade ju inte såklart, men ändå.

Imorgon är planen såhär:

Te te te te och te. Lite kaffe, te te och te. Vitamintabletter + eventuellt lite julmust light. Och oavsett vad som händer, vem jag är med, vad som bjuds, om magen skriker, om jag är ledsen....så ska detta följas på dödligt allvar! jag ska vara upptagen med saker hela tiden, inte hinna tänka på mat. Jag ska ta hand om mig själv, inte förstöra mig. 12-timmars hårinpackning (sätt upp håret i en hög hästsvans, kleta in tofsen i hårinpackning och gör en stram knopp, man kan gå runt så hela dagen och det ser bara ut som en vanlig uppsatt frisyr men håret blir dödsmjukt!), och torrborstning + peeling , ansiktsmask, manikyr, färga ögonbrynen....allt snällt man kan göra mot sig själv.


/F

Godnatt

Kategori: Allmänt

Imorgon blir en bättre dag...

(imorgon blir en bättre dag)
(imorgon blir en bättre dag)
(imorgon blir en bättre dag)
(imorgon blir en bättre dag)
(imorgon blir en bättre dag)

Har inget positivt att säga just nu, så jag postar en vacker dikt istället.

“, I don't want to live. . . . Now listen, life is lovely, but I Can't Live It. I can't even explain. I know how silly it sounds . . . but if you knew how it Felt. To be alive, yes, alive, but not be able to live. I am like a stone that lives . . . locked outside of all that's real. . . . do you know of such things? And yet . . . and yet to be behind a wall, watching everyone fit in where I can't, to talk behind a gray foggy wall, to live but to not reach or to reach wrong . . . to do it all wrong . . . believe me, (can you?) . . . what's wrong. I want to belong. I'm frozen.”

xoxo F

Lunch

Kategori: Allmänt

Fail igår, ångest över det och min växande kropp. Det går liksom att SE hur jag sväller! När jag sitter och ligger ner känner jag hur låren nuddar varandra och dubbelhakan har bildats på en vecka.

Frukost: -
Lunch: 1 portion gröt med mjölk 200 + clementin 30

Ska jobba tills ikväll så det blir inget mer idag!
/F

A-

Kategori: Allmänt

Crosstrainer och cykling är träningen idag, totalt 2 timmar och minst 500 kcal
Minus! Intaget är en chocolat chip cookie och 3 salladsblad med dressing och 20 små vindruvor.
Tack för mig/ A

500

Kategori: Allmänt

Blir ju inte alltid som man tänkt sig med föräldrar runtomkring. Dock är intaget okej, acceptabelt, inte mer.

2 dl grönsakssoppa (mest buljong) 50 kcal
1 clementin 30 kcal
2dl kesella 150 kcal
1 smoothie 100 kcal
1 äpple 60 kcal
Två crisp knäckebröd 70 kcal

Ca 500 kcal. Och allt detta nu ikväll. Grönsakssoppa och clementin var mina egna val, resten inte. Fick en påse nötter av mamma också, naturella. Cashew, paranöt, mandel, pecanötter....jag tänkte länge och väl om jag skulle äta dem men slängde dem till slut. Tur! Otacksamt men hellre det än att tacka nej och se en besviken min när hon valt ut vad hon tror (vet) att jag gillar. Det kan jag bara inte göra! Hellre att kalorierna ligger i soptunnan än i min mage, jag gömde dem i servetter så ingen kommer se dom såklart. Knäckebröden, frukten och smoothien plus kesella åt jag av dåligt samvete när hon plockade fram. Allt var konstigt nog någorlunda detoxvänligt, utom knäckebröden men de var 97% fullkorn och 30 kcal styck så helt okej.

Ska sluta säga att jag ska fasta bär jag inte gör det! Så dålig.

/F


Lördag

Kategori: Allmänt

Hungern klöser insidan av magen men lyssnar jag på det? Nej. Dagens intag har varit ett glas berocca (0 kcal) och en kopp te (20 kcal). Ska tänka över mina synder som resulterat i massa överflödigt fett. 1 vecka kan förstöra en hel del kan jag intyga! Upp ner upp ner, två steg framåt och tre steg bakåt. Ska sluta äta nu, bara lägga av med att tro att jag förtjänar mat för det gör jag inte! Fat people should not eat. Har massor av energireserver att ta av.

/F

-

Kategori: Allmänt

Läser alltid!

Kategori: Allmänt

Förlåt att jag inte kommenterat era bloggar alls på sistone, har varit så död invändigt men ni ska veta att jag alltid läser! Varje dag!

Förresten så hittade jag en bild som visar exakt hur jag vill se ut.
Love /F

Detox

Kategori: Allmänt

Imorse vaknade jag grymt hungrig, saknar de dagarna jag inte ens var sugen förrän på kvällen.....drack iallafall ett glas vatten och gjorde ansiktsmask, torrborstning och åt sedan ett kallt äpple. Ganska bra start på dagen ändå! Har efter det tagit 2 små clementiner och äter nu äpple nr 2. Jäkla mage, den ska snart få glömma hur hunger känns för efter tidigare erfarenheter försvinner den efter ett par dagar. Man känner den men den blir inte sådär överväldigande och krampande som annars! Är uppe i 190 kcal, ganska okej. Frukt är inget jag tänker överdosera sen, det är trots allt "godis"....men just i detoxsyfte är det kanon. Måste dricka något också, så det blir te nu snart. Gissa hur magen mår efter äppelsyra och citrus haha, verkligen bra alltså. Men jag bryr mig inte just nu, spyr ju inte så det får väga upp.

Känns som att vitaminerna och antioxidanterna från all frukt virvlar omkring i hela kroppen och rensar, rengör och vitaliserar. Mycket bättre känsla än hets och illamående, spänd mage och fett som växer.

/F



Intag

Kategori: Allmänt

Idag åt jag inget förrän klockan 5. Då var jag sådär äckligt hungrig, hade såklart inte druckit något heller. Skulle ju ha en lugn detox dag men fick castingar, möten och sen blev det julklappsshopping. Har betett mig ganska normalt hela dagen tror jag. Jag åt 200g ärtor. Varför just ärtor? För att det kändes okej. 300 kcal var det visst, men det var detoxvänligt. Sen blev det en dl fil också, 80 kcal. C-vitamin och energi i form av tre miniclementiner (åh, älskade vinterclementiner)fick hålla godissuget borta så nu är jag dödsmätt! Uppskattar det hela till 500 kcal, sen har jag gått en del också.

Känns inte bra. Allt har varit nyttigt men failkänslan hänger på en skör tråd, känns som att jag vilken sekund som helst skulle kunna äta nötter och choklad. Men det ska jag inte, måste tänka framåt. Och om jag gör det har jag ingen framtid.

/F

DETOX

Kategori: Allmänt

Självrespekten, vart tog den vägen egentligen? Tur att man har A som påminner en om att man måste ta sig ur den här hemska matspiralen och ha självrespekt! Att trycka i sig äckliga saker, riva sönder sina händer, borra in naglarna i armarna och kinderna....det är en trasig F som gör så, och jag måste bygga upp mig själv igen nu. Skulle behöva några månader utan krav och plikter, jobb och stress. Bara fokusera på att må bra och köra detox! Inte en chans att det går, men detox blir det ändå.

Behöver rena både kroppen och själen, hyn, håret, magen....allt. En till dag såhär och jag ger upp allt hopp om mig själv! Nu är klockan halv 1 och jag ska iväg snart, funderar på frukost eller inte frukost. Blir nog det senare alternativet.

/F

Nystart

Kategori: Allmänt

Känner mig så dum som sprider dålig energi på vår blogg, för att jag är fet och misslyckad, för att jag har ångest h-e-l-a tiden och inte kan göra någonting rätt, för att jag är rädd för allt och undviker alla. Dum som ibland, eller ganska ofta, tänker att jag inte vill mer. Det känns som att jag är dömd att ha ett stort hål inuti mig resten av mitt liv och varje dag är bara ett konstigt dimmigt tillstånd av ångest. Hur kan alla andra vara så glada hela tiden? Hur kunde jag själv vara så glad innan? Försöker minnas sist jag var riktigt genomkycklig...
.....
.........
..pinsamt att jag inte kommer på något.

De har ställt upp julskyltningen på stan nu, jag vill inte alls ha någon äcklig jul. Jag vill ge fina presenter till min familj och vänner, dricka äppelte och äta clementiner, gå runt i stora koftor och knästrumpor, måla läpparna röda och gå långa promenader i snön, men det är allt. Korv, skinka, gröt, köttbullar, choklad, knäck, pepparkakor och pralinaskar vill jag inte ens se!

Idag ska jag återgå till mina rutiner, en sak mindre att ha ångest över iallafall. Som jag brukar säga; ångest på tom mage är inte i närheten så jobbigt som ångest med mat i den. Om jag hade blivit lite smal av all fasta så är jag tillbaks på samma ruta igen, ska viga mitt liv åt te och grönsaker nu. Ta långa promenader. Sy några saker som jag skissat på länge. Dricka vatten. Torrborsta kroppen. Äta vitaminer. Läsa. Gå in i mig själv och bli lugn igen, hitta någon slags bubbla där jag kan svepas in i anas varma filt. Vill göra något drastiskt, förändringar är bra.

Tänker på A som är iväg och jobbar, som är världens finaste och klarar allt så himla bra. Som gör mig glad varje dag bara genom att finnas till och hjälp vad ensamt det hade varit annars!

Nu är klockan halv 5 och jag har inte ätit eller druckit något idag än, för första gången på 6 dagar. Hjälp, blev det verkligen så många dagar med mat? Eller, mat och mat....sen jag kom hem har det mest varit godis. Nu har jag lyckats vända lite dock, känns bra. Magen skriker nu så jag måste nog ät något litet snart. Lättkesella med fun light och en kopp te med mjölk!

Love /F


Synkade

Kategori: Allmänt

Jag och F är verkligen synkade. Jag gjorde precis samma sak. Jobbar just nu. Så igår blev det sååå mkt mat. Idag tror jag faktiskt att jag kommer undan med endast lunch. Lunchen bestod av en klar soppa med mina grönsaker och tre äggrullar:/ ikväll blir det träning på gymmet och kanske ett päron. Eller kanske te bara. Wish me luck!

Förlåt

Kategori: Allmänt

Vill dö.....

Efter all mat på jobbet i fredags blev det hets lördag, fest på söndagen som slutade i massa massa godishets, igår var bara ett ändlöst ätande det med. Skulle fasta men tog ett äpple men kände mig misslyckad så det blev istället hundratals, säkert tusentals kalorier. Spyr ju inte längre, så det är 1000 gånger värre nu! Vågar inte göra det längre, efter alla gånger under sommaren och tidiga hösten då det hände nästan varje har jag fått plötsliga hugg och stick i hjärtat och jag vågar bara inte spy nu. Har kämpat så för att sluta så jag ska inte förstöra det!

Åt nyss gröt med sylt. Tänkte att jag skulle äta regelbundet men ångrar det verkligen! Jag vill inte vara såhär fet! Ångesten dödar mig, men det är väl lika bra för någon vidare livslust infinner sig inte just nu. Det gick ju så bra och jag gick ner massor, under 300 kcal i tre veckor plus massa fasta, så förstör jag allt! Kan fan inte vara bland folk, måste vara själv med min fasta och mitt te.

/F

-

Kategori: Allmänt

FUCK

Kategori: Allmänt

fanhelvetesjävlaskit.
Ny dag ny start. FASTA med stora bokstäver. Jag ska fan dö innan jag blyter den flivilligt!
/A

F

Kategori: Allmänt

Förlåt för den usla uppdateringen, jag är som sagt borta och jobbar. Väldigt mycket som händer, väldigt trevliga människor som gett mig lite glädje och hopp om att jag kan vara lycklig och ha kul, väldigt långa dagar, väldigt många som sett ens fett, väldigt mycket mat.

Fastade tre dagar, sen blev det lunch på jobbet som inte kunde slippas för alla kollade. Frukt på kvällen och lite smågrejer på eftermiddagen som vindruvor och två chokladrutor. Igår år jag ingen frukost (skippade hotellfrukosten för det fanns för mycket gott), tog inget på cafeet med de andra modellerna och inget till lunch heller även fast vi fick god mat. Sen blev det vindruvor, 2 clementiner och choklad mellan visningar och ännu mer choklad.....kände mig så fet! Blev sen middag med de andra OCH lakrits på vägen hem. Varför äter folk hela tiden? Och varför låter jag mig dras med? Kopplade iallafall bort ångesten när jag var med de andra, och nu i ensamheten hinner den fatt mig. Alla dagar av svimningar och kämpande är helt förstörda för jag har ätit fettosaker. Imorse åt jag gröt med sylt och mjölk, vet inte varför ens. Hatar att jag är så tjock när alla andra är så smala. Kommer aldrig att nå 49 på jul....mina skinnyjeans (inte de minsta dock) passar mig nu, och jag ser nyckelbenen tydligare än för två veckor sen men jag är ändå så stor och klumpig, som en val! Ska fasta resten av dagen, och imorgon, och dagen efter det, och ännu en dag. Äckel.

Alltid när jag kommer in i en bra rutin så händer det nåt eller så åker man nånstans och är bland folk och då går allt åt skogen. Rent hungersmässigt kan jag stå emot och bara ignorera maten, men jag känner för någon sekund att jag är "normal" och gör precis som de jag umgås med, äter. Det blev ingen hetsig hets men för mycket helt enkelt. Samtidigt vill jag inte byta ut den här veckan mot något, den har gett mig så mycket. Nu vill jag bli smal, mer än någonsin!

love /F

kcalkcalkcalkcalkcal

Kategori: Allmänt

Huvudet snurrar med kcal, ++++ ----- = bra? dåligt? förvirrad?
Har ätit tre mål idag
Frukost: gröt
Lunch: sallad, några bitar sötpotatis, ett ägg
Middag: ett ägg, en matsked keso, tre champinjoner och en morrot
Jag har tränat bort ca 700kcal.
/A

Bra dag...

Kategori: Allmänt

Tror det har varit en bra dag. Svårt att veta. Åt iaf plommon till frukost och drack lite apelsin juice. Tog en promenad på en timme. Gick sedan i lite i affärer och åt sedan en liten talrik sallad med en grönsaksbiff och hertico verts (stavning?). Var egentligen inte hungrig så vet typ inte varför jag åt, fick något infall om att det är bra att äta var 3 timme...? Gick till gymmet efter det i ca 2 timmar. Joggade, körde crosstrainer och en massa mag/rygg övningar. Var inte ett dugg hungrig efter det så gick hem därifrån. Det är typ en timme om inte mer. Är fortfarande inte hungrig så har bra druckit, vatten, te och lite juice. Det känns som en dag som jag skulle kunna kalla "lagom, eller kontrollerad". Som grädden på moset (usch, vilket uttryck egentligen) så har jag gjort klart en skoluppgift ikväll. Små steg fram bidrar till helhetsbilden och målet! Kan förmodligen tacka mina koffeinpiller för den här dagen:)
Puss puss!

/A

Min dag

Kategori: Allmänt

Denna tisdag har gått så fort, plötsligt är klockan redan 20 och jag har varit vaken i 12 timmar. Har inte ätit något idag heller, druckit tre glas vatten dock! Ska nog klunka i mig några fler för det är ju alldeles för lite vätska. Man behöver 3 liter vätska om dagen varav 1.5 l av dessa kommer med maten och när den bryts ner. Man måste alltså dricka 1.5 l ren vätska varje dag, ungefär 5 glas vatten (à 3 dl) med andra ord. Vid fasta blir det whopping 10 glas vatten då man inte intar någon mat!

Förbereder mig lite mentalt på att åka iväg och hoppas att allt flyter på bra. Hotellet har wifi förresten, min bokare kollade upp det efter att ha hört min desperata röst hihi! Vet att de flesta har det ju men jag har råkat ut för internetbrist så många gånger och det är så drygt.

Har iallafall tagit en promenad på ca 30 minuter, kollat på när vänner ätit Burger king under en liten shoppingrunda och fått panik över den hemska lukten. Låtsades att jag smakade på lite av det men åt inte en smula, man ser verkligen hur fettdrypande allt är! Innan när jag inte hade ett komplicerat förhållande till mat åt jag där säkert varannan vecka med familj eller kompisar. Alltid samma: cheeseburgare, pommes, cheese dip, cola. Typ 1000 kalorier? Tänk att man varit så (lyckligt) ovetande under alla dessa år och aldrig tänkt på vad man ätit och aldrig gått upp ett gram. Är ändå glad att jag inte började tänka såhär förrän vid 16-17års ålder, tycker verkligen det är hemskt sorgligt med personer som haft det såhär sen de var riktigt unga....och jag kan inte låta bli att undra om man nånsin kommer att bli sådär obekymrad kring mat igen. Kommer jag sitta där och peta i en sallad när jag är 30? Panika inför födelsedagar? Kommer vi att ha våra bloggar om 5 år och skriva om samma ångest, samma träning, samma intag osv, eller har vi då gått vidare för längesen? Jag tänker mig att jag går ner till min målvikt -> blir glad -> håller vikten genom hälsosamt intag. Svält, hets, kompensation, tårar, rädsla för högtider, restauranger, köksbord, kylskåp och pasta...det räknar jag inte in i min framtid alls!

Kan man bli "frisk" när man inte är "sjuk"? För det är jag ju inte, bara lite knäpp. Det är ganska jobbigt att tänka på framtiden sådär, så istället för att grubbla över det så bestämmer vi att vi kommer bli gränslöst lyckliga och äta pannkakor till frukost när vi vill ha pannkaksfrukost och middag när vi är sugna på middag innan vi blir 3 år äldre än vi är idag, det tror och hoppas jag verkligen! Positive thinking sweeties! Just nu får det dock för min del ligga i "långt fram i tiden-facket" i min hjärna för jag tänker krypa in i min trygga svält for now.

/F

Tisdag

Kategori: Allmänt

Håller med A om drömmar och mål till 100%, allt jag strävar efter utgår från att jag är smal först.

Ska jag liksom slumpa hela den här chansen att jobba med det jag vill helst av allt och vara lycklig bara för några ynkliga kilon? Not really!

Har varit vaken i 4 timmar, inte ätit något än. Druckit lite vatten, det är viktigt :) får se vad det blir senare, kanske havregrynsgröt eller ett ägg.

/F

Drömmar

Kategori: Allmänt

Jag har många drömmar. Men alla startar med att bli smal. Det är lixom det som är grunden till allt.
1. Få en bra kille som älskar mig.
2. Bli framgångsrik i mitt yrke.
3. Känna mig vacker och få bättre självförtroende.

Det är bara tre av dom anledningar som jag har och håller mig motiverad. Har börjat använda stegräknare. Ska hålla er uppdaterade varje dag på hur många steg jag tar. 10.000 är det rekommenderande för att hålla sin vikt. Alltså mer än det!!
Puss på er

-

Kategori: Allmänt

Intag idag: 2 koppar kaffe med lättmjölk ~ 40 kcal

/F

Morgon

Kategori: Allmänt

Somnade halv 5 imorse trots att jag kröp ner i sängen vid 12. Inte kul alls, var extremt trött men kunde inte slappna av! Tänkte bara på hur mycket mat jag fått i mig, över 800 kcal sammanlagt....tänkte på hur svullna benen skulle vara idag och hur hyn skulle skvallra om allt onyttigt jag fått i mig. Vaknade precis och vågade knappt möta spegelbilden, mörk under ögonen och svullen.

Ska dricka massa kaffe för att driva ut vätska, torrborsta hela kroppen, promenera, duscha, lägga ansiktsmask och hårinpackning, städa, vårda naglarna, lyssna på bra musik, fasta, packa....hitta någon slags stabilitet och inte låta gårdagen förstöra för mycket.

Angående gårdagens middag så blev jag så ställd, brukar alltid tacka nej på något sätt eller komma undan, ingen tvingar mig precis. Men jag är väldigt liga med att inte vara "för uppenbar", för jag vet att det skulle innebära problem och svårt att gå ner. Hörde min ena förälder prata med ett äldre syskon om att de är oroliga för att jag "inte äter" och att de inte skulle säga något till mig för att det vore klumpigt om det inte var så men att de skulle kolla om jag struntade i middag som jag brukade gilla. Lagade min favoritmat som yngre, och jag visste inte vart jag skulle bli av!!! Om jag inte ätit 'duktigt' hade 550 kcal förstört oerhört mycket, deras förtroende är jätteviktigt för mig. Så jag kopplade bort mig själv och åt (utan att tugga eller smaka knappt, bara bort med det snabbt) och tog tårarna efteråt när jag var själv. Det kunde ha varit nåt mindre onyttigt, men det blev min näst farligaste mat efter pizza... Hade kunnat säga att jag mådde illa eller vad som helst men jag fattade ju att de skulle reagera nu när de sagt så.

Kommer att anstränga mig väldigt mycket för att verka matglad i deras sällskap framöver, komma på listiga sätt! Har ni varit med om något sånt här? Usch, mår illa bara av att tänka på att de skulle säga något till mig.

/F

Hemskt

Kategori: Allmänt

Låter så mysigt med yoga som A skriver om! Just nu sitter jag med självhatet upp i halsen, vill så gärna spy och bli av med allt men jag får inte gör mig själv. Har inte gjort det på så länge och det är inte värt det! Hade ångest över intaget på 240 kcal innan, då ska jag säga er att NU är det hundra gånger värre!!!! Blev itvingad middag, MIDDAG! Onyttig middag! Vill bara gråta, 550 kcal rakt ner i min kropp och ut på låren. Kommer dö av ångest om jag inte somnar inom 10 minuter. Fasta imorgon intalar jag mig, lite lugnare då. Fasta på tisdag, och onsdag kanske också.

Vill ni ens veta vad det blev för mat? Kan skriva mer imorn om varför jag blev tvungen att äta det. Pasta carbonara. Vit pasta, ostsås, smörigt, fettigt, ostigt, bara sockrig kolhydratsfylld äcklig mat som förorenar mig likt ett gift. Hjälp :( blir powerwalk imorgon förmiddag, minst en timme!

Detta skulle ju bli en bra dag....min mage är totalt dålig också, ser gravid ut. Suck!
/F

Yoga- ger förbränningen en boost

Kategori: Allmänt

Många tror att yoga innebär att man sitter i olika positioner och andas. Att det inte är någon bra träning, men som jag skrev i tidigare inlägget så finns det ju olika typer av yoga. Det jag jag har testat nu senast, bikram, innebär att man utför yoga i ett varmt rum. Det är ca 40-45 grader. Den typen av yoga förbränner man mellan 800-1000 kcal/90 min. Beroende på din kroppsvikt. Det rekomenderar jag starkt! Just so u know!

Bikramyoga

Kategori: A

Ojoj va F har varit duktig, både med mat och att blogg. Du är duktigare än du tror, stödjer dig till 100% jag däremot har haft några förfärliga dagar. Det blev en liten omstart nu. Laxerade igår kväll och rensade ut med bikramyoga idag. Det förbränner jag tydligen 800 kcal/90 min otroligt bra. Har ätit 12 vindruvor, fatfree yoghurt med granatäpple och lite havregryn. Det blir inget mer idag förutom kvälls- te. Har pratar med folk hemma, det är lugnande men oxå lite stressande. Alla har lixom sitt vanliga liv hemma medans jag är här borta, ensam...

 

/A

My day

Kategori: Allmänt

Hej, fettot här! Har ätit idag. Känns som supermycket, har dock gått runt en hel del. Blev hemgjord soppa vid 3, det var mitt första mål för dagen och jag tog typ 2 dl. Var klar grönsakssoppa så tror det blev ca 100 kcal högst (inte mitt val, åt med andra). Sen har jag småätit Läkerol hela eftermiddagen, 2 små askar med 20 kcal styck, och även 10 st ahlgrens bilar som jag dumt nog åt. Räknar det som 100 kcal det med eftersom jag inte vet riktigt! Jobbigt att äta saker man inte kan räkna ut. Har inte druckit nåt idag så det har väl gjort mig hungrigare, plus att vi varit ute massor och inte i mina vanliga rutiner. 240 kcal, usch usch usch. Om det inte vore för bilarna hade det nog inte varit lika illa, kan det verkligen vara 100 kalorier i 10 sådana små skumgodisar eller är jag helt fel ute? Då skulle ju en vara 10 kcal. Tackade nej till massa andra saker dock (bröd, choklad, chips, fettig mat) så det kunde varit värre såklart, skumgodis är minst kaloririkt av de flesta godissorter för det väger inte så mycket. Sen är det stressande att inte veta hur mycket och länge man gått under dagen och därmed förbrännt...om man strosar runt i ca 3 timmar, långsam takt, stannar lite, går lite osv. Åh jag orkar inte tänka! Känns som att jag fått i mig 3000 kcal snarare än nära 300 även fast jag vet att det inte stämmer, imorgon köper jag laxering.

Behöver nog inte ens skriva att det inte blir nån mer mat idag, det existerar inte ens i mitt huvud. Te på sin höjd, nothing else :) Försöker att inte tänka på att jag ska gå visningar i veckan, kommer ju inte att bli ett dugg smalare innan dess. Ska bara koppla bort tjockiskänslorna och göra mitt allra bästa. Kommer nog att få i mig mer mat de dagarna, är ju oftast mat på jobb och jag ska bo med ett par andra modeller också så jag får se hur det går helt enkelt.

/F



Söndag

Kategori: Allmänt

En hel natts sömn och noll yrsel när jag gick upp imorse var nog värt gröten igår. Det är ju inget fel på gröt egentligen, men sent på kvällen innan man ska sova är det inte direkt perfekt att fylla på med kolhydrater och massa energi....nog om det :) idag har vi gäster så jag kommer ha fullt upp med att slippa mat. Drack precis min älskade morgonjuice, multivitamin från Coop X-tra. 2 dl, 10 kcal <3

Sad

Kategori: Allmänt

Känner mig enorm och fläskig. Kan ju bero på att jag faktiskt är det också, men det blir ännu värre när man känner sig mätt och uppsvälld om magen. Borde laxera (längesen) men har inget hemma och imorgon är det söndag. Åt ett äpple vid halv 6 som sagt, och sedan 1 dl blåbärssoppa värmd i micron (45 kcal) vid 21. Halv tolv åt jag en hel portion gröt med lättmjölk, känns så himla onödigt nu! Vet ju egentligen att det inte alls var onödigt utan bara bra...typ. Massor som händer imorn så det är ju bra om man vaknar och känner att man orkar röra sig! Den blev god iallafall, ovanligt god. Kanske för att jag inte ätit det på ett tag? 200 kcal där iallafall, vilket ger mig ett dagsintag på 315. Tur att jag var ute och gick innan, tur tur tur. Imorgon har vi gäster, ska inte äta något av all mat och fika, inte en smula! Går och handlar Läkerol på morgonen, det får bli lunch och fika för min del :) mina favoritsmaker är de afrikanska med sötlakrits (ganska ovanligt att man hittar men finns på pressbyrån vet jag), salvi, strawberry pomegranate och de som är giants i smakerna hallon/lakrits och smoothie! Gott gott gott. Undrar hur många sånna askar jag ätit i mitt liv? Älskade dem innan jag visste att de hade få kcal, pappa hade alltid en ask i bilen när jag var liten.

Måste försöka sova trots äckelkänslorna. Intalar mig själv att gröt plus blåbärssoppa och äpple kunde ha varit någons frukost, men det hjälper inte så mycket för min kropp är tjock även om jag äter mindre än normalisar.

Godnattis!
/F

Promenad

Kategori: Allmänt

2h promenad i skogen med lurarna fyllda med bra musik och en knorrande mage, det är vad jag hunnit med i motionsväg idag! Vet inte alls hur mycket jag brände, vet bara att 1h powerwalk är ca 300 men jag gick inte sådär supersnabbt. Räknar iallafall 200, vågar inte överskatta något när det gäller kalorier ;) har druckit två glas vatten (ett imorse och ett nyss när jag kom hem) och ätit ett äpple = 70 kcal. Smart att välja äpple, verkligen. Massa kolhydrater plus att man inte blir ett dugg mätt! Men det är lätt och fräscht äta. Ska nog göra soppa lite senare tror jag, har trots allt rört på mig lite...

/F

Lördag

Kategori: Allmänt

Klockan 2 inatt åt jag en dl lättkesella med kanel och 3 tsk riven kokos, skulle gå upp på toaletten och fick världens svimningskänslor och kallsvettningar så att det domnade i armar, ben och läpparna. Fanns inte så jättemycket att göra förutom att sleva i sig kesellan (iallafall inga kolhydrater och runt 100 kcal), sen somnade jag snabbt och vaknade utvilad nyss. Ska jobba idag, jobbigt när man inte vill äta för då blir man sjukt seg....

/F

Ska man skratta eller gråta?

Kategori: Allmänt


Hur många broccolibitar hade jag tinat till middag? 15 st.

Hur många broccolibitar ligger i min mage? 0 st.

Jag är knäpp. Lite kokt broccoli hade gjort mig mätt och gett mig en bra sömn och nyttiga ämnen för minimalt med kalorier, ändå ligger jag här nerbäddad i sängen utan en tanke åt att äta de där gröna godbitarna. Jag skulle som jag skrev i tidigare inlägget äta något klockan 22 och bryta "dagsfastan", planerat och ganska efterlängtat sådär vid tidiga kvällen. Broccoli för 30 kcal skulle det bli. Sköt upp det mer och mer, tillslut var klockan halv 1 och jag fann mig själv i full gång med att borsta tänderna och släcka alla lampor. Tänker inte skriva att det var "bra och lyckat intag" för det är faktiskt riktigt kasst att inte ta något kalorifritt att dricka åtminstone. 1 glas vatten och lite juice under fasta är inte särskilt bra alls. Det är inte att hålla sig till så lågt antal kalorier som möjligt längre då, utan att plåga sig själv mer än man måste. Destruktivt, jotack! Måste behandla min kropp med lite mer kärlek utan att kompromissa med lågt intag, tex dricka mer och äta saker som äggvita och grönsaker, soppa, keso.... Imorgon ska jag nog göra soppa iallafall! Broccolisoppa med parmesancreme :)

Något i den här stilen:
Grönsaksbuljong + broccoli + kryddor, kokat och mixat, sedan en klick lättkesella blandat med 1 tsk parmesanost i mitten av den varma soppan!

Vad tror ni? Kan det bli gott kanske? Soppa är ju alltid lätt att få ner typ.

/F

Pizzapanik

Kategori: Allmänt



"Vi tänkte beställa hem pizza till middag, vilken sort vill du ha?"


Varje gång jag hör frågan får jag rysningar och panik. Eller ännu värre: "vi har beställt pizza och tog en såndär med utan svamp till dig".

Jag äter hellre godis, kladdkaka, chips, smör, grädde, gratäng, sockerbitar, ALLT annat sockrigt kalorifyllt onyttigt än pizza. Det är verkligen inte onyttigare än ovan nämnda saker (tvärtom) men det bara känns förjävligt! Pizza är den ultimata panikmaten för mig. Det går inte ens att peta runt i den, låtsas äta lite och plocka ut det nyttigaste som man ofta kan göra med det mesta man tvingas äta för syns skull. Pizzahelvetet är runt, det syns om man tagit/inte tagit några bitar. Pizzahelvetet har inte en endaste nyttig sak på sig, så man kan inte hålla sig till något sånt. Visst, man kan oftast säga nej och jag vet att ingen kommer tvinga mig. Ändå är det alltid samma känsla när jag hör frågan, ren och skär pizzapanik. Min familj bestämde sig för att det var pizzakväll idag, så just nu sitter jag och mår illa av lukten som dryper omkring i huset, känner mig fet bara av att andas in den men det är ju sjukt fånigt. Don't get me wrong, tycker inte att det är äckligt att andra äter det, absolut ska man unna sig ibland om man gillar pizza! Bara min twisted side som har fobi för just denna rätt. Som tur var kom jag undan fint med ett "ni behöver inte beställa nån åt mig, åt precis kvällsmat för jag trodde inte vi skulle ha gemensam middag idag, men tack ändå!"

Tänker fortfarande inte äta något innan klockan 10, alltså om 3 timmar. Har druckit lite juice (15 kcal) för en stund sen, kan inte påstå att jag inte är hungrig men det är mycket värre att ha ont i själen av att ha ätit när man inte skulle än att ha ont i magen av hunger. Har alltså tre timmar på mig att sippa på lite te och kolla på några visningar från höstens alla FW på youtube som jag inte hunnit se än (fashion nerd haha).

/F

Bra dag

Kategori: Allmänt

Har inte ätit något idag ännu. Druckit två glas vatten och svalde ner vitamintabletten imorse med lite juice (10 kcal). Åt en dl kesella 70 kcal inatt vid 2 för jag kunde verkligen inte sova, så därför tänker jag inte äta någonting alls innan precis före läggdags idag. Hatar att inte kunna somna, kan lätt ligga vaken hela natten trots extrem trötthet om jag är hungrig, sen är man trött hela nästa dag! Ska jobba hela nästa vecka typ, långt bort :D kommer inte kunna uppdatera om inte hotellet har wifi, hoppas verkligen att så är fallet. Helt sjukt att det inte finns överallt egentligen, alla använder ju internet? Får alltid köpa till dyrt som tusan. Jaja, ska iallafall försöka krympa några cm över helgen!

Lägger upp en bild på avocado för att jag är sugen på det och önskar att det vore en ångestfri salladsingrediens.

/F

Belöning?

Kategori: Allmänt

När vågen står på 4an har vi bestämt att vi ska få en riktigt bra belöning. Inte för att 4an inte är en belöning i sig, utan mest för att fira hur långt vi har kommit och något extra att längta till! Jag vet att jag med all säkerhet inte kommer tillåta mig själv att fira och vara glad på julafton om jag inte uppnått målet, så att fira jul blir också som en belöning :) Men tillbaks till saken, vi vet inte vad vi ska ha som extra belöning! Köpa en väska som man velat ha länge? Skinnyjeans? Dyra skor? Spa? We'll keep you updated ;)

Nu ska ett litet (hungrigt) F försöka sova, godnatt fina ni!

/F

Pinsamt

Kategori: Allmänt

Gjorde middag; 1 kopp kokt broccoli med 1 tsk riven ost och salt. Var hungrig som en grävling som precis vaknat upp ur sitt vinteride men kände hur det växte i halsen och stoppade efter hälften och slängde resten. Onödigt att slänga mat, jag vet, hade lika bra kunnat spara det i kylen men det känns som en enorm lättnad att bara se det försvinna. Så pinsamt beteende, broccoli är ju supernyttigt, lågkcal, lågkolhydrat och fettfritt. Nu ersätter jag den slängda maten med sockerfria gajol 2kcal styck, typ samma sak som läkerol. Ett paket är 20kcal så det + broccolimaten 50 kcal blir totalt 70 kcal. Vet inte om det blev 50 kcal riktigt men avrundar helst uppåt ändå. Känns som en lyckad dag, har även fått lite motion. Imorgon är det fredag....herregud vilken kamp det kommer bli att hålla intaget nere bland min chipspimplande omgivning! Har dock fått ett litet inre lugn för att jag slutat att bry mig så mycket om vad folk tycker om mina matvanor, så jag ska vara på samma spår som jag varit senaste tiden och fasta hela dagen sen få ner en sallad på kvällen. En sådan som på bilden nedan kan bli gott, gjorde den häromdagen. Känns som att det kan funka, massor av vätska så går allt!

/F

Torsdag

Kategori: Allmänt

 

Är så tolt över A som tappat ett kilo sen igår, mindre stolt över mig själv som inte vågade väga mig imorse fast jag skrev att jag skulle, men dock glad över dagens intag! Har nämligen fått i mig....ingenting! Inget med kalorier iallafall, 2dl lightläsk och en kopp kaffe plus ett tuggummi. Yr som vanligt, vet inte om jag gillar eller ogillar känslan av att det svartnar för ögonen 2 sekunder varje gång jag ställer mig upp, tror jag gillar den för det bekräftar att jag går ner. Ikväll blir det GI-kvällsmat, något med broccoli. Ska ta så att det blir 100 kcal :)

/F

 

Fasta 2

Kategori: Allmänt

Ett kilo mindre på vågen?! Pepprande om något! Känner mig lixom "tajtare" om ni förstår? Eftersom jag ska plåta idag så är det bra! När jag fastar så dricker jag vatten, apelsinjuice och te. Endast flytande. Jag vet att det är kval i juicen men för att klara att bara köra på flytande så tänker jag bort det! (annars skulle jag kunna förvirra mig själv genom att säga - ett äpple är det ju inte så mkt kcal i...) så endast flytande alltså!

Pigg och glad....

Kategori: Allmänt

Kunde inte sova igår, tänkte på allt och inget tills klockan var 5 imorse. Jobbigt, är sådär lagom superpigg nu! Vet ju att jag sover dåligt när jag är hungrig, men jag vägrade att ge efter. Allt jag tänkte att jag kanske skulle kunna ta lite av utan att dö av ångest avfärdades snabbt för det skulle förstöra dagen. Känns såklart bra idag att jag inte gav upp!

Tänkte att jag kanske vågar väga mig nu, antingen skriver jag vikten här sen eller så skäms jag för mycket och låtsas att jag aldrig närmat mig vågen ;) har inte tagit fram den sen i somras....

/F

success!

Kategori: A

Klarade fastan idag, one down more to goooooo! Vi fick en våg till lägenheten idag, 53,7kg. Trodde att det skulle vara mer. 4kg fram tills jul är planen alltså! den inte bara kan hända, det måste hända. för min och alla andras skull. man kan överleva på otoligt små mängder mat och mycket vatten och juice. det kommer vara det jag är inställd på tills jag åker hem. det kommer förmodligen komma tillfällen där man måste äta ute och så vidare. Men det kan jag klara eftersom jag vet att den resterande tiden kan jag köra in egen plan. Jag o F är starka tillsamman och med er!
/A

Föreställer mig känslan av viktlöshet

Kategori: Allmänt

Kvällis; några klunkar lättmjölk (0.5 dl) och en frukt. En apelsinis för att vara exakt, älskar när det finns mjuka med tjockt skal i affären! Frukt är ju fyllt med socker och kolhydrater, men jag bryr mig inte om det för jag älskar frukt och det känns fräscht. Man behöver ju inte äta ett kilo om dagen liksom :) jag och A körde en diet ett tag i våras som var typ nästan enbart gröt och frukt och vi gick ner jättemycket på det när vi skötte oss! Fruit N' oats hahaha, love!

Sammanfattar dagens intag här så att jag kan lugna ner mig och inse att jag inte alls har ätit för mycket:

Frukost- 3 dl juice (15 kcal)
Lunch- te med mjölk (10 kcal)
Eftermiddag- 1dl kesella (70 kcal) + te med mjölk (10 kcal) + 1 tesked gröt haha...
Kväll- apelsin (70) + mjölk (20)

195 kcal...oj! Det blir mycket när man lägger ihop det. Kesella är verkligen kalorifyllt MEN massa protein och nyttigt.

Försöker tänka ibland när det känns mycket för så lite mat att det är lika mycket kcal som en viss grej och jämföra det med något som andra äter, till exempel om min lillasyster dricker ett stoort glas standardmjölk till mellanmålet så är det 3dl x 60 kcal = 180 kcal! Då känns det mer okej. Eller nästan iallafall. Innan var min maxgräns innan failkänsla 500, över det och det blir hets för att dagen är förstörd. Nu är det nog 300, Iallafall tills jag inte är lika tjock längre, kommer självklart höja när jag gått ner till min okej-vikt :) sen räknar man ju med fail ibland och sociala saker. Vet inte vad jag väger nu men det är inte under 54 iallafall så ni får inte tro att jag är smal och fin!!!

/F


More teeeeee

Kategori: Allmänt

Är åter igen på starbucks för lite te pause. Magen har börjat knorra lite. Älskar känslan men igen annan får höra. Därför är det te dax nu! Mobilbloggar för det mesta nu, det är därför jag överlåter inlägg med bilder till F<3 sitter just nu och läser om alla fördelar med fasta. Funderar på att gå till gymmet ikväll, eller ta det efter fastan.. Beroende på hur länge jag klarar det. Vad tycker ni? Fasta och träna eller fasta och träna efter?

/A

Yellow

Kategori: Allmänt



Bloggen har som ni kanske sett blivit gul, hihi. Tyckte att det var lite höstigt/juligt, lite som saffransbullar liksom. Det man inte kan ha i magen kan man väl iallafall få ha på bloggen resonerade jag.

Har precis ätit 1dl kesella, 70 kcal. Spädde ut den med lite vatten så att den blev som yoghurt i konsistensen = flytande! Tanken var ju att fasta till klockan 7, minst, men efter att ha gått in i dörren påväg till hallen bestämde jag mig för att ta en halv portion gröt redan då och något mindre senare. Sagt och gjort, jag mätte upp gryn, frön, fiber, vatten och rörde om länge länge. Hällde upp allt i en skål och tog lite sylt på, smakade en sked men hällde ut det. Kändes inte så bra att äta det där just då! Jahapppp....slöseri? Väntade en stund och tog sen som sagt kesella istället. Dricker lite te med mjölk nu framför datorn och njuter av stillsamheten. Det är redan mörkt ute!

/F

Sweet te

Kategori: A

Började dagen med te. Bara te. Jag spenderar min lediga tid på starbucks och dricker te. Har en massa möten idag/ castigar. Känner mig otroligt fet. Vet inte om jag kommer kunna äta något idag. Kanske blir fasta. Ser hur allt fett väller över. Mina lår är gigantiska, har gravidmage och armarna är groteska. Lyssnar på musik för att distrahera mig från att bryta ihop på gatan. Måste klara mig igenom dagen och sen får jag åka hem och lägga mig under täcket och hoppas på att ett mirakel sker tills imorgon. Vill inte må såhär, men förtjänar det. Jag vet att jag förtjänar det!

/A

Onsdagsmorgon

Kategori: Allmänt

Inatt sov jag djupt och länge, vaknade vid halv 11 vilket var såå härligt! Har druckit tre dl multivitaminjuice (15 kcal) och tagit hand om min hud en lång stund. Tycker att det är väldigt viktigt att vara noga med hudvården, speciellt på grund av jobbet men även för självkänslan och så är det peppande att se hur den blir klarare och mjukare när man äter nyttigt och dricker mycket vatten och tvärtom. Alla påverkas ju såklart kanske inte av det när det kommer till just hyn men jag är väldigt känslig för det. Man känner inte direkt för att äta något onyttigt och förstöra den då!

Nu sitter jag här med en ansiktsmask och har precis peelat med en skrubbhandske och ansiktstvätt innan jag lade på den. Då försvinner all död hud och masken kan ge mer verkan :) Ganska bra start på dagen! Har inte planerat nåt matschema idag, men tror att det blir fasta tills ikväll faktiskt och då blir det nog lite kokt blomkål och något till. Maten på bilden ser så god och nyttig ut!

/F

Middag

Kategori: Allmänt



Ni får ursäkta mina ångest-depp-inlägg tidigare idag, var kanske bara tur att jag hade jobb idag så att jag kom iväg från ångesten och inte hann tänka så mycket. Var en plåtning som gick snabbt och enkelt, trevligt team och snygga kläder. Nu har jag nästan precis kommit hem och gjort middag (eller ska vi kalla det frukost?). Blev första målet för idag, inte alls bra för förbränningen men det var faktiskt inte mitt fel utan skyller på en viss ångest som valde att infinna sig och knyta ihop min hals. På grund av den fick jag även slänga halva middagen, trots att det bara var en simpel sallad. Gjorde den på 2 tomater, en halv gurka, 2 dl hackade salladsblad och 2 msk grekisk yoghurt + salt och peppar. Allt skuret i små bitar och blandat! Yoghurten var 70 kcal/dl så jag vet inte exakt innehållet på salladen, men inte över 100 iallafall. Det blir jättemycket mat, och man kan ju lägga till typ räkor, kyckling, ost, bönor, andra grönsaker osv! Vad man nu gillar :) Viktigt med nån dressing, typ keso/vinäger/yoghurt för torr sallad är ju bara äckligt. Har gått till och från tåget också, och en liten omväg när jag skulle hem så sammanlagt blev det en timme. Behövde nog lite friskluft och motion! Kanske bestämmer jag mig för att äta en portion gröt senare ikväll, om det känns bra! Eller en apelsin?

/F

Ångestdag

Kategori: Allmänt


Ångestkänslan sliter och river mig i bitar idag! Det är en sådan märklig känsla, ångest. Undrar om det känns likadant hos alla? Jag hatar verkligen när jag känner att den kommer krypande, kan inte göra någonting åt det. A har sagt att hon brukar ligga i sängen och lyssna på lugn musik och att det hjälper, det funkar ibland om man är hemma och inte ska iväg någonstans....men hur gör man när man inte kan göra det? Vad brukar ni göra?

Skulle egentligen göra en portion gröt innan jag åker iväg men jag vet att ångest + mat i magen inte är en rolig kombination så det får vara.

/F

Tea

Kategori: Allmänt

Sitter och dricker mitt morgonte, ska snart iväg och jobba. Hade sjukt mycket ångest inatt, kunde inte sova och låg och skakade i princip. Vet inte ens varför, mycket som händer just nu I guess. Om en vecka ska jag gå en underklädesvisning för ett stort svenskt märke, mmmmmm skitkul verkligen......alla andra kommer att vara superskinny och så kommer jag där och fläskar mig! Har inte tid att faila nu, och det faktum att jag tog ytterligare en dinkelmacka med ost inatt när jag inte kunde sova gör mig galen.

Känner mig rotlös, som om jag inte hör hemma någonstans. Måste plocka upp mig själv från golvet och bli glad snart, och jag vet att allt hänger på vikten! Jag kan inte vara glad om jag hatar min kropp, det är omöjligt! Vill åka hem till mina föräldrar och gömma mig i den varma tryggheten i den mjuka skinnsoffan som alltid välkomnar en - glad som ledsen. Men jag har alldeles för mycket jobb och saker som måste göras. Känner mig så liten och bräcklig på insidan. Det är inte så att jag inte uppskattar mitt liv och alla som finns runtomkring mig, jag vill verkligen vara glad som jag alltid varit men jag behöver ändra på något, riktigt radikalt!

/F

 

 

Awsom bad day...

Kategori: Allmänt

Jo faktiskt det hade jag... Var tvungen att visa mig i bikini, Har endast ätit hetsmat idag men avslutade med konsert. Ni fattar inte Vad som hände idag asså, vet inte om jag kan skriva det häller här. Men folk som är kändiskåta skulle nog ha mördat mig idag för att få byta plats. Just sayin'

Jag ska dricka juice, gå på möten och gymma imorgon. Som sagt utåt sätt är livet bra... :p by the way... Jag är in the big Apple! Hihi

/A

Bad day

Kategori: Allmänt

Ni vet en sån dag man lika gärna kunde ha hoppat över. Har varit hungrig exakt hela dagen, inte kul. Varit stressad och ofokuserad, det har planerats in jobb och fikor, bio, filmkvällar med vänner (på deras begäran) och jag är rädd, livrädd. Älskar mina vänner men jag älskar inte deras matvanor och menande blickar när jag inte vill vräka i mig godis och mat som dem. Inte just nu....men jag för väl överleva det! Ta med cola zero och läkerol och glida undan allt äckligt. Vill verkligen inte att min rädsla för mat ska gå ut över mina relationer, men det gör den verkligen. Kan äta mycket och onyttigt när jag är själv, när ingen "förväntar sig" att jag måste äta, men så fort jag känner mig pressad och tvingad tar det totalt stopp och tårarna bränner bakom ögonen. Det är som om jag skulle vilja sjunka tusen mil under jorden, även om det bara är en sallad som ska spetsas på gaffeln. (ochtuggasochsväljasochfastnapplåren)

Det måste vara jag som bestämt att jag ska äta, och så blir det oftast inte bland folk! Klump.i.halsen.

Dagens fettointag:
Frukost 8.00: juice 15 kcal
Lunch 13.00: soppa 100 kcal
Eftermiddag 14.30: varm mjölk 100 kcal
Kväll 18.00: gröt m lingonsylt 200 kcal
Sen kväll 21.00: soppa 100 kcal
Nyss: 1 dl yoghurt 60 kcal, 1 liten knäckemacka med ost 100 kcal, 1 grov macka (!!!!!!) med leverpastej 150 kcal.

Dör. Varför?? Stress förstör allt! Imorgon ska jag endast äta på kvällen, sallad. Känns som att jag väger 5 kg mer än i förrgår pga gårdagen och idag, gör säkert det också för min kropp motarbetar mig hela tiden! Vill ligga i fosterställning i min säng några veckor tills jag är smal. Vet precis vart det gick snett; lunchen...för mycket mat för tidigt på dagen, och sen gröten med vanlig sylt kort efter det och en soppa till på kvällen. Jag vet ju vad jag kan och inte kan hantera och SYLT går verkligen inte. Hade jag inte kämpat med strikt avvänjning från att spy så hade det med all säkerhet kommit upp igen.

Ska börja med en ny grej för att bli lite mer positiv, varje kväll ska jag skriva ner 3 bra saker med dagen som gått och 3 saker jag ser fram emot till morgondagen. Detta ska tydligen göra en glad och optimistisk....kan ju inte vara helt fel iallafall! Ska köpa en vacker bok där detta ska skrivas, även en massa andra tankar. Bloggen blir ju överöst med just tankar, men den försvinner ju någon gång. Tänker på min första blogg där jag skrev ner allt, allt allt allt jag tänkte och kände men som blev borttagen av den sidan jag bloggade på. Det var hemskt! Kommer ihåg att det hände många andra samma dag. Och sen min andra blogg som jag byggde upp på nytt för att sen radera den i panik....därför vågar jag inte vara personlig och lägga upp bilder på min mat, skriva vad jag gör mer exakt och så här, för om någon läser här som känner mig så måste det vara omöjligt att koppla! Tråkigt men sant. Kanske kan man göra en skyddad blogg i denna precis som flera andra har? We'll see...

Godnatt alla ni fina som klickar er in här, imorgon är en ny dag!

/F

Juice <3

Kategori: Allmänt

A&F + juice = skinny before christmas

Varför just juice undrar ni kanske då?

Lite trött- drick juice
Lite hungrig- drick juice
Lite sugen- drick juice
Lite stressad- drick juice
Lite törstig- drick juice
Lite glad- drick juice
Lite illamående- drick juice
Lite huvudvärk- drick juice
Lite vitaminbrist- drick juice
Lite tjock- drick juuiiiicccceeeee

Nu snackar vi alltså naturlig, sockerfri juice!

/ F

Att svimma eller inte svimma

Kategori: Allmänt

Har lagt ett vidrigt dygn bakom mig med svimningar, jobb och socker. Socker för att inte svimma mer och klara jobbet, äckligt! Blev säkert uppåt 800-1000 kcal skulle jag tro. Åt yoghurt på morgonen, sallad på kvällen och gröt på natten, i matväg. Idag ska jag definitivt dra ett streck över det och äta oftare men lite och nyttigt! Börjar med tre dl juice 15 kcal :)

/F

Cleans

Kategori: Allmänt

Jag håller började idag med detox på riktigt. Har inte riktigt funkat tidigare, på grund av event och sociala saker. Har köpt hem juicer som ska användas. Tränar och gör yoga. Utåt sätt mår jag bra men ingen vet om vad som händer inuti:/ tar det en annan dag.
(F- skriver snart sötis)

/A

 

Work it out!

Kategori: Allmänt

Idag har jag gymmat! 450kcal
Frukost- juice
Lunch- små morötter
Middag- rotfrukter i ugn...
Kanske inte det som var tanken men jag känner mig helt ok. Har gymmat 3 dagar i rad. Kört hårt! Ska träna varje dag! F jag behöver dig, och er alla andra såklart. Peppning!!

/A

! :)

Kategori: Allmänt

A! Så glad att du är tillbaks :)!
Fy vad vidrigt att säga så, försök att inte påverkas negativt av det utan gör det till en motivationsboost, hur svårt det än kan vara....

(Har fortfarande inte ditt nummer på min telefon som raderade allt! Skicka ditt nummer när du vill och kan sweetie)

Krämig sallad

Kategori: Allmänt

Åt en sallad i eftermiddags, vid 4 kanske. Ville egentligen inte men var tvungen, 150 kcal. En blandning av tomat, gurka, bladsallad, paprika och keso som dressing. Salt och peppar på det! Det totala intaget idag är alltså sallad, en kopp te och två glas juice + vitamin. Blir nog mer te senare, kanske. Hade soppa och annat tillåtet hemma men insåg att jag skulle få mer nyttigt i mig av salladen. Brukar vilja äta så sent som möjligt på dagen så att det inte hinner bli för mycket, men gick upp 8 så var rätt svimfärdig vid 4!

/F

A är här

Kategori: Allmänt

Hur fail är det inte att bli kallad fet rakt till mitt ansikte?! Jag ska gå under jorden. Juice fasta och gym stenhårt nu. Ska vara öppen med det så att alla vet och inte frestar mig. i'll Keep u updated!

A & F

Kategori: Allmänt

Till er som undrat vem som skriver vilket inlägg: vi ska bli bättre på att underteckna dem med A eller F! Glömmer det alltid. Just nu är A utomlands och jobbar så det är mest jag (F) som skriver här för tillfället, hoppas att hon kommer tillbaks snart för jag saknar henne :)

Now you know! Ska in till stan och inhandla lite grönsaker nu, och äta det ikväll. Drack precis en kopp te med mjölk, blåbärsmak.

Lördag

Kategori: Allmänt

Gårdagen slutade inte med gröten, utan 1 päron och en halv kopp te slank också ner, mådde SÅ dåligt. Slutade iallafall inte över 500 kcal, som tur var. Idag är det dag 9 på min cleanse, dag 7 på vår gemensamma vätskedetox! Börjar lördagen med ett glas vitamin brus. Hoppas att hungern lämnar mig ifred och går på lördagsparty för hungrar istället. Skicka iväg era till samma party så får vi en fin lördag haha!

Knäpp.

/F

Fail.....eller?

Kategori: Allmänt

Hej på er,
Var så himla hungrig innan, vet ju att soppa inte mättar länge. Jag hade ingenting hemma alls som kändes godkänt, så hungern tog över min hjärna och jag gjorde en portion gröt med lingonsylt. Och en halv dl mjölk. 200 kcal...icke flytande. Fast gröt är ju lite halvt flytande, men känns ändå fail! Det värsta är att jag fortfarande är hungrig, och att jag kom på att jag dessutom åt ett halvt äpple tidigare.

Blir ingenting mer idag, det är ett som är säkert.

/F

 

Sen lunch

Kategori: Allmänt

Om man går upp halv 8 och bara druckit ett glas juice vid samma tidpunkt är man grymt hungrig klockan 3 insåg jag, så det blev en cup a soup 100kcal nu. Det snurrade rejält i huvudet!

Vet inte alls hur jag ska göra ikväll, fredagar är ju alla andras snacksdag....men förhoppningsvis kommer jag undan med en frukt och något flytande :)

/F

Morgonstund

Kategori: Allmänt

Tycker att det är mysigt att vakna lite innan någon annan gått upp, ligga och bläddra igenom vackra bilder och fundera på vad som ska slinka ner till frukost. Idag blir det juicefrukost, 2 dl närmare bestämt. Den innehåller nästan alla vitaminer! Idag är det dag 8 på vätskefastan med lite ickeflytande tillägg. Hade ont i huvudet och lågt blodtryck hela dagen igår, jobbigt som attan och jag känner verkligen att jag måste höja intaget snart.
Hoppas att ni får en toppendag finingar! Och att A mår bra!

Soup

Kategori: Allmänt

Blev en varma koppen 100kcal, åt kanske 2/3 eller något sånt. Apropå det så är det faktiskt ett bra tips, att alltid lämna lite på tallriken! Att känna efter att nej, jag är faktiskt mätt och måste inte äta bara för att det finns.

Att "man är duktig om man äter upp allt" har ju tryckts in i våra huvuden sen vi var små...men vänd på det och börja lämna lite mer och känn efter tydligt om du är mätt :) för att skilja sug från hunger kan man tänka om man skulle vilja ha lite gurka eller morot, vill man inte det är det endast sug! Är man hungrig känns det som något gott, enligt mig iallafall.

Alltid samma dilemma: VAD ska jag välja?

Kategori: Allmänt

Alltid är det samma tankar som snurrar i huvudet, vad ska jag ta? Te eller kaffe? Gröt eller keso? Frukt eller yoghurt? Varm mjölk eller kesella? Vad jag än väljer så ångrar jag mig nästan alltid! Nu är det lite enklare dock eftersom jag håller mig till flytande bortsett från ett mål om dagen som blir en frukt eller grönsak. Idag och igår blev det frukt för jag har inte hunnit handla hem grönsaker. Är liksom inte VRÅL hungrig, men känner att ett litet kvällsmål kunde vara på sin plats.

Saken är bara den att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska ta, och det brukar vanligtvis resultera i att jag inte tar något alls vilket inte är bra för balansen, (hetsätningstendenser ni vet...) nu står det mellan 2 dl varm lättmjölk, varma koppen och te. Hmmmm. Hur svårt kan det vara?

Angående bilden, så sjukt stor skillnad på ansiktet! Okej att smink och styling plus kameraljus påverkar, men hjälp vad ansiktet ändras med vikt....

Nedstämd

Kategori: Allmänt

Har kännt mig glad de senaste dagarna, idag har jag haft enorm ångest. Trots att jag inte misskött mig, en frukt och 2 glas sockerfri juice är dagens intag såhär långt.

Känner ett genomborrande sting av meningslöshet. Kanske har det något att göra med 7 dagars "svält" på under 200 kcal? Vill bli glad men vet inte hur! Blir så rädd när det blir såhär....


Tänk på det här

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Sitter här med ett glas juice (10 kcal) och funderar över det faktum att mina armar ser pyttelite smalare ut. Inte smalare än de var tidigare (alltså inte smala i den bemärkelsen, endast smalare än fettoarmarna), men det som fastnat på dem under alla hetsveckor verkar långsamt ge med sig. Är det inte så, att det är lättast att tappa fett på överkroppen och svårast på lår/rumpa? Eller är det bara en myt?

Här kommer några saker jag brukar göra/tänka på när jag är påväg att äta mer än vad jag behöver:

1. Drick två glas vatten – vill du fortfarande äta?
2. Drick en kopp kaffe – vill du fortfarande äta?
3. Drick en kopp te – vill du fortfarande äta?
4. Drick ett glas med 0-kcal: cola zero, fun light etc. – vill du fortfarande äta?

5. Har du perfekt målade naglar? Inte? Gör dem perfekta innan du äter.
6. Fryser du eller känner du dig rastlös? Sätt på skitbra musik och dansa i minst fem låtar innan du äter något.
7. Diska all eventuell disk innan du äter.
8. Plocka undan allt onödigt som står framme innan du äter.
9. Gör ett matschema för morgondagen innan du äter.
10. Googla fram lite thinspobilder innan du äter.
11. Prova dina tightaste jeans innan du äter.

12. Rabbla minst 10 anledningar för att bli smal innan du äter.

13. Vill du fortfarande äta? VILL du fortfarande äta? Ät då. Men kom ihåg:
one second on your lips, forever on your hips....

Lunch?

Kategori: Allmänt

Är det inte märkligt att man ena dagen kan vräka i sig onyttigt och den andra är man rädd för en morot. Logiken? Det finns ingen. Har inte haft en enda dag med normalt intag så länge jag kan minnas, antingen för lite eller för mycket. Man borde ju lära sig....efter svält kommer hets för kroppen tvingar oss till det, ta igen det man missat. Är man stressad eller trött är man ett lätt offer för hjärnan att styra över, men jag ska hålla mig hetsfri nu efter fastan. Fasta följt av hets= massa viktuppgång.
Börja äta lite mer, sen öka till okej intag....

Vågar inte väga

Kategori: Allmänt

Undrar hur mycket man går ner på denna vätskefastan? Har inte vägt mig på sjukt länge och vågar inte göra det heller. Vet att vågen skulle visa siffror jag inte kan se utan att begrava mig i depp, bättre att vänta. Kul att se resultat på vågen dag för dag annars och känna att man gör rätt, det är peppande! Men om kroppen förbrukar ca 2000 kcal om dagen så borde det bli 1 kg på 4 dagar om man inte äter. Nu snackar jag fettvikt, sen kommer ju muskler och vatten på detta! Så kanske 3 kg i veckan om man har tur? Sen är det ju kcal i vätskan vi får i oss så kanske lite mindre viktnedgång än så :) känner att magsäcken krympt och hungern är inte lika rivande som tidigare dagar. Vår kropp är så fantastisk, tänk vad den klarar och anpassar sig till!

Tillåtet vs inte tillåtet

Kategori: Allmänt

Eftersom vi kör på flytande fasta så är det mesta flytande utan massa socker tillåtet, dock har jag läst nu att man efter några dagar bör lägga till grönsaker för att hålla tarmarna igång när det rör sig om så många dagar. Vad tycker du A? Vad tycker ni som läser? Det är ju tex nästan inga kcal i gurka, sallad och paprika men håller ändå igång systemet så att säga. Har även tänkt på att man borde få i sig lite protein för att inte tappa alla muskler och minska ämnesomsättningen....så kanske borde vi tillåta äggvita? Nu syftar jag inte på att vi ska äta det flera gånger om dagen men kanske en eller så, kanske varannan dag? Let me know :)

Livstecken

Kategori: Allmänt

Hej gullisar! har inte kunnat logga in på blogg.se på två dagar, väldigt irriterande men nu gick det. Gårdagen var helt okej och landade på 250 kcal in. Ganska dåligt men bara nyttiga grejer och blev bjuden på hallonsaft hos en vän. Alltså....saft! Hör ni hur det låter? Funlight i all ära men sockerlösningssaft urkk. Däremot slapp jag undan all mat och fika där så känner mig helt okej med saft för 50 kcal. (kollade upp det noga, 50 kcal /utspädd 100ml)

Känner mig yr titt som tätt och har huvudvärk, fastan säger sitt! Och dessutom är jag sjuk samtidigt, ett helvete är det. Men inte ska det få mig av banan, idag är en ny dag med nya tag.

(har fortfarande inte ditt nummer A, hoppas att du har det bra och att allt flyter på <3 )